Voor zijn recente aanstelling bij FC Boshuizen was al duidelijk dat Steef Roodakkers de wedstrijd op 2 februari zou missen vanwege een eerder geplande vakantie. Anouar Hamdi, trainer van de zaterdagtak, nam de honneurs waar en hij was getuige van een klucht. De Leidse ploeg, zie ook eerder geplaatst verslag, stond al vroeg met 0-3 achter en een catastrofe leek in de maak. Om even voor half vijf gaf het scorebord aan dat er acht keer was gescoord: 4-4.

,,Een bijzondere middag, ja. Dat we nog een punt overhouden aan de wedstrijd had ik niet meer verwacht misschien, maar ik vind dat we het onszelf veel makkelijker hadden kunnen maken. We hadden duidelijke afspraken gemaakt, vooral over hoe te handelen bij standaardsituaties. Iedereen wist wat hij moest doen en vervolgens staan we binnen een ommezwaai met 0-2 achter. Uit een vrije trap en een corner. We stonden gewoon niet op te letten. Vervolgens geven we de derde en vierde goal weg. Dan maak je het de tegenstander wel erg makkelijk.”

Ondanks de cadeautjes die er werden weggegeven bleef FC Boshuizen geloven in betere tijden, ook al gesteund door de voortdurende complimenten vanaf de bank. ,,Als speler ging ik beter spelen van een trainer die me schouderklopjes gaf. Daar groeide ik van. Ik heb ook trainers meegemaakt die je stijf scholden, daar had ik moeite mee. Daarom coach ik positief, omdat ik denk dat spelers daar bij gebaat zijn. En dat ze fouten maken, zien ze meestal zelf ook wel.”

Die werden dus voor rust dikwijls gemaakt en het gevolg was dat FC Boshuizen tegen een 1-4 achterstand aankeek. Toch kwam het deels nog goed. Drie treffers van Leidse kant na de thee zorgde alsnog voor een punt, het zesde winstpunt van het seizoen.

Hanouar koos niet voor een afwachtende houding tegen de nummer twee. ,,Dan roep je de ellende over jezelf af. Ik wilde met de ploeg zelf ook voetballen, tenslotte speel je thuis en wil je wat laten zien. Daarom is het zo ontzettend jammer dat we vrijgevig waren. Gelukkig hebben we nu toch wat overgehouden aan deze wedstrijd. Quick is wel slimmer en effectiever geweest, maar wij lieten zien echt wel te kunnen voetballen. Dat is eigenlijk elke wedstrijd wel zo. Maar er wordt in deze klasse meer gevraagd en dat heeft het elftal goed ingevuld na rust. Er was veel bereidheid onderling.”

Dat laatste had de ex-prof met plezier gezien. ,,Het begint allemaal met keihard werken en vuile meters voor elkaar maken. Dan komt de rest van het verhaal vanzelf. Dit is een stap in de goede richting, hoewel we allemaal wel weten hoe we er voor staan.”

Bij FC Boshuizen debuteerde Shamir de Rijp centraal achterin. Waar komt de boomlange en stevige verdediger vandaan? ,,Hij is bij ons sinds de winterstop. Hij komt uit Amsterdam. Hij heeft het goed gedaan achterin, er stond wat. Adil Choukoud heeft niet getraind en dan speel je niet.”

Volgende week kan het Leidse team weer beschikken over Marco Vink tussen de palen. Hij komt terug van een schorsing. Adem Dogan is definitief weg, de met veel gedrevenheid spelende verdediger had het plezier in het spelletje verloren, zo luidt het verhaal. Het woord gedrevenheid viel al. Daar was geen gebrek aan dit keer voor de kadeploeg en wellicht dat dit in de resterende twaalf wedstrijden nog tot de nodige punten zal leiden. Lijfsbehoud lijkt ver weg, maar het kalf is nog niet verdronken.