TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, hoofdklasse A)- FC Boshuizen kende een zeer moeizame eerste seizoenshelft in de Hoofdklasse A. Onder leiding van trainer Mario Koswal werden er slechts vijf punten uit twaalf wedstrijden bij elkaar gesprokkeld. Het gat met RKAVV, dat de voorlaatste plaats bezet, bedroeg in de winterstop al acht punten.

Tijdens de winterstop werd bekend dat Mario Koswal per direct moest stoppen als hoofdtrainer van de kadeclub. Volgens het bestuur was er sprake van een ontwrichte vertrouwensrelatie tussen de spelersgroep en Koswal. Niet veel later werd het nieuws naar buiten gebracht dat Stefan Roodakkers (oud-coach van VVSB en SJC) de vervanger is van Koswal.

In zijn debuutwedstrijd was middenmoter De Dijk de tegenstander op het eigen South Park. Lang leek de rode lantaarndrager een punt over te houden aan het duel, maar nadat beide ploegen met tien man waren komen te staan, capituleerde de Leidse formatie alsnog: 0-1. Het gemis aan trainingsarbeid brak de Leidenaren lelijk op.

De thuisploeg begon vol goede moed aan de wedstrijd en was gretig een nieuwe start te maken. Al snel na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. Het duel was geen moment saai en beide ploegen kregen de nodige kansen. FC Boshuizen had de zaakjes prima voor elkaar en speelde prima vanuit de organisatie. Dat de rust met de brilstand werd bereikt was dan ook niet meer dan terecht.

Vink Boshuizen resultaat resultaatOok de tweede helft bracht voldoende spanning met zich mee. FC Boshuizen wilde graag de tweede overwinning van het seizoen binnen slepen en Roodakkers hoopte natuurlijk op een gedroomde binnenkomer. Nadat beide ploegen met tien man kwamen te staan (eerst werd Takan Sahin met rood naar de douches verwezen en later ging doelman Marco Vink in de fout namens de Leidenaren, red.), ontstond een enerverende slotfase. De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor tijd stond FC Boshuizen toch weer met lege handen doordat Chakib Tayeb profiteerde van een keepersfout van Steven Sordam die de heen gezonden sluitpost Vink (op archieffoto) moest vervangen bij gebrek aan een vaste reservedoelman.

De kadeclub kreeg dus een nieuwe dreun te verwerken. Nick van As was desondanks tevreden over het vertoonde spel. ,,Ik vond het een redelijk goede wedstrijd. Een gelijkspel was in mijn ogen verdiend geweest, maar het mocht weer niet zo zijn. We probeerden te spelen vanuit een goede organisatie, waarbij ‘de nul’ heilig was. Ook hebben we voldoende kansen gekregen, maar uiteindelijk heb je daar natuurlijk niets aan.”

Daarnaast sprak Van As zich uit over de trainerswissel. ,,Ikzelf heb nooit problemen gehad met Mario, maar veel jongens zagen het niet meer zitten. Nu Stefan Roodakkers het stokje heeft overgenomen, is de sfeer binnen het team erop vooruit gegaan. Vandaag hadden we ook echt het gevoel dat we gingen winnen. Er is in ieder geval weer een stukje geloof terug binnen het team.”

Ondanks het feit dat Roodakkers pas kort actief is op South Park, zijn er veel positieve geluiden te horen. Ook Van As heeft een goed gevoel over Roodakkers. ,,Ik ben positief over de nieuwe trainer. Het is in eerste instantie zaak voor hem om het plezier terug te krijgen. Veel spelers konden het niet meer opbrengen en speelden met de gedachte te vertrekken. Alleen Adem Dogan heeft daadwerkelijk besloten te stoppen, al is het maar afwachten of dit definitief is. De neuzen staan in ieder geval weer dezelfde kant op en we zullen wel zien wat er nog mogelijk is.”

Opstelling FC Boshuizen: Vink, Batta, Choukoud, Van As, Noslin (Sordam), Rojer, Seaw (Fortes Lopes), Swedo, Güngör, Said (Karakoyun), Marengo.