De wedstrijd op het Julianasportpark leek aanvankelijk een kopie te worden als die tegen Spijkenisse van de week er voor. Met dien verstande dat de uitslag geen 4-0 maar 1-3 voor de Vogels werd waar zij uiteindelijk dik tevreden mee waren.

'Vogel' wordt zwaar gehinderd
‘Vogel’ wordt zwaar gehinderd

 

Ook nu op slag van rust de 0-1 en kort na de thee de 0-2. De zogenaamde psychologische momenten. In de eerste rondgang twee gelijkwaardige teams met kansen aan weerszijden. Het verschil met de week er voor was echter dat na de 0-2 de Vogels even de grip kwijt waren en de gastheren op jacht gingen om de marge te verkleinen. Uiteindelijk viel de 0-3, maar de 0-4 bleef na enkele goede mogelijkheden uit. Bij het scheiden van de markt mocht de thuisclub vanaf elf meter de eer redden. Doch de averij aan het Westlandse vlaggenschip was niet meer te repareren.

Yuri Guijt heeft gescoord en wil dat weten ook
Yuri Guijt heeft gescoord en wil dat weten ook

 

De Vogels in het blauw-wit. Enkele trouwe supporters deed dit aan de KRV-tijd denken. Succesvolle kleuren op de weg naar de eerste klasse. Succes dat in de vierde wedstrijd op Hoofdklasse-niveau ook nu weer werd geboekt. In de eerste helft zag het er aanvankelijk nog niet naar uit. De gastheren waren enkele keren dichtbij de openingstreffer maar zagen doelman Peter Messemaker met een knappe voetreflex een inzet van Yuri Westhoff verwerken en een kopbal van Jesper van Dijk net naast gaan. In het evenwichtige duel lukte het de Vogels niet om doelman Danny Koning te passeren die een schuiver van Jeffrey Beukenholdt pareerde. Een al dan niet handsgeval voor het ‘s-Gravenzandse doel werd door arbiter Roeleveld weggewuifd. Een overtreding op de mee opgekomen verdediger Kevin Wijmer leverde op een fraaie plek een vrije trap op. Rob Zandbergen krulde het leer tegen de paal, Jeffrey Beukenholdt kopte de rebound ook tegen het aluminium maar het was Yuri Guyt die in derde instantie de trekker keihard overhaalde, 0-1. Lekker moment zo pal voor de thee. Na de rust zou Kevin Wijmer niet meer terugkeren. Een verbrijzelde kies na een kopduel was te pijnlijk om de strijd voort te zetten. Pieter Guyt verving hem.

Mitchel Beijersbergen gaat ervan tussen
Mitchel Beijersbergen gaat ervan tussen

 

Na de hervatting togen de Vogels direct weer ten aanval en de drang werd al snel beloond. Mitchel Beijersbergen pompte het leer over de rood-blauwe defensie en Niels van Veen tilde de stand vallend naar 2-0. Doelman Koning kansloos latend. De 3-0 bleef uit omdat Koning een schitterende pegel van Mitchel Beijersbergen fraai over de deklat tilde. In de fase daarna nam de thuisclub het initiatief en voerde de druk op. Het nog puntloze team gaf zich niet gewonnen. Het vond in de Katwijkse defensie, waarin Orlando Ouwehand en zijn doelman Peter Messemaker een hoofdrol vervulden, een moeilijk te nemen veste. Lopes de Brito Domingues werd goed bewaakt door Rob Zandbergen en na de opleving van de thuisclub kregen Sander van der Horst en Pieter van den Breggen weer meer grip op het middenveld, zeker nadat een vrije trap van captain Jesper van Dijk door de Katwijkse doelman eerst nog onschadelijk was gemaakt.

Niels van Veen pikt zijn goaltje mee
Niels van Veen pikt zijn goaltje mee

Een stief kwartier voor tijd leek de pot beslist. Invaller Pieter Guyt boogde het leer voor de vijandelijke veste en Yuri Guyt – die ook in zijn beste vogelverenpkak stak – knikte fraai binnen. Gelopen koers. De 0-4 bleef uit ook al was Timo Schaap er enkele malen dichtbij. Dat juist Orlando Ouwehand zijn goede optreden door een duw binnen de zestien zag bestraft, was sneu, maar niet schadelijk. Jesper van Dijk stuurde Peter Messemaker het verkeerde bos in, 3-1. Het verzachtte de pijn voor de gastheren voor wie de tijd te kort bleek om nog een tweede gaatje in de blauw-witte afweerlinie te vinden.

Voor de derde keer kan FC Rijnvogels dit seizoen een feestje bouwen
Voor de derde keer kan FC Rijnvogels dit seizoen een feestje bouwen

Een goede generale voor de wedstrijd tegen Quick Boys waar Rijnvogel-minnend naar uit kijkt. Yuri Guyt: ,,Zij moeten en wij mogen”, liet hij voor RTV Katwijk weten. ,,Maar het geeft een goed gevoel dat wij vandaag in ieder geval weer hebben gewonnen”.

FC Rijnvogels: P. Messemaker, J. Zandbergen, K.Wijmer (46. P. Guyt), O .Ouwehand, R. Zandbergen, P .v.d. Breggen, S.v.d.Horst, Y. Guyt, M. .Beijersbergen, J. Beukenholdt (73. T.  Schaap), N.v.Veen (81. H.v.Beelen).