Mitchel Beijersbergen ontvangt de felicitaties
Mitchel Beijersbergen ontvangt de felicitaties

Hoofdklasse B (zaterdag)- Een breed glimlachende trainer Hein van Heek na afloop van de door FC Rijnvogels ruim gewonnen wedstrijd tegen Spijkenisse: ,,We hebben vandaag een goede teamprestatie neergezet. Niet overdreven naar voren jagend maar geduldig blijven voetballen. We weten dat we altijd wel een doelpuntje maken.”

De oefenmeester werd op zijn wenken bediend. Het werden er niet één, maar uiteindelijk vier treffers. Het hadden er zelfs meer kunnen zijn maar in het veen kijkt men niet op een turfje. Op de 4-0 zege valt niets. maar dan ook niet af te dingen. Vooral in het tweede bedrijf dicteerden de gastheren het spel en liepen uit naar een fraaie 4-0 overwinning. Hiermee de vlek- een geflatteerde nederlaag bij Xerxes/DZB- van vorige week wegpoetsend. FC Rijnvogels staat nu derde, pal achter Quick Boys en koploper Katwijk.

Niet alleen Van Heek had genoten van zijn discipelen maar ook het trouw opgekomen publiek ging handenwrijvend huiswaarts. Na deze mooie pot voetbal is er volop vertrouwen dat de Vogels dit seizoen nog van zich kunnen laten spreken. Acterend zoals tegen Spijkenisse moet de doelstelling ‘handhaven’ zeker kunnen worden bereikt. De verdedigingslinie stak vele malen beter in elkaar dan tegen Xerxes/DZB. Het centrale duo Orlando Ouwehand en de weer herstelde Kevin Wijmer straalde rust en overzicht uit en op de flanken deden de beide Zandbergens (Joey op rechts en Rob op links) hun werk eveneens naar behoren. Doelman Peter Messemaker was attent bij de vele diepe ballen waarmee de opponent onder de rook van Rotterdam gevaar trachtte te stichten.

En weer een Katwijks succes..
En weer een Katwijks succes..

De frontlinie was scherper dan voorheen. Alleen werd de trekker, gemeten naar het aantal kansen na de thee, te weinig over gehaald. De -overigens ijverige- Niels van Veen was een aantal malen heel dichtbij succes maar de scherpte ontbrak vandaag bij hem. Zou deze aanwezig zijn geweest had het scorebord mogelijk hogere cijfers doen oplichten.

In de eerste helft was de strijd gelijkwaardig. Een paar schoten van Spijkenisse misten nogal behoorlijk wat precisie maar uiteindelijk waren pas kort voor de pauze de beste mogelijkheden voor de gastheren. Van Veen knalde van dichtbij over; Rob Zandbergen zag zijn schuiver door doelman Dyron Bijl tot corner verwerkt en daaruit ontstond een scrimmage. De afvallende bal was voor Mitchel Beijersbergen die er vol overgave zijn pantoffel tegen aan plantte en de thuisclub op slag van rust aan de voorsprong hielp. In voetbaljargon heet dat : ‘een psychologisch belangrijk moment’. Kort na de thee weer zo’n belangrijk moment. In een kansrijke situatie werd Martin Onderwater onderuit geduwd en de goed leidende referee De Gans wees onverbiddelijk naar de kalkstip waar vandaan Beijersbergen zijn tweede van de middag mocht binnen schieten. Doelman Bijl ging naar de goede hoek maar weer voor de bijl. Zonder enige schuld aan de treffer te hebben.

Eeerste bij020

Vanaf dat moment kregen de Vogels vleugels. Zij controleerden en dicteerden de wedstrijd. Met Sander van der Horst als voorganger in de strijd. De derde treffer bleef echter vooralsnog uit omdat Van Veen tot drie keer toe niet gelukkig in de afwerking was en Yuri Guyt net over mikte. Het was uitstel van executie. De derde treffer hing in de milde nazomerlucht. Beijersbergen was de aangever, doelman Bijl pareerde met een reflex de kopbal van Niels van Veen en deze legde keurig terug op de schietgrage linker van Martin Onderwater, 3-0. Het leer sloeg keihard binnen. Hein van Heek wisselde Van Veen voor Jeffrey Beukenholdt. De gretige spits bekroonde zijn invalbeurt weer met een beheerste treffer en daarmee de 4-0 eindstand bepalend. Want aan de overzijde werd er niet gescoord mede omdat Messemaker en zijn bewakers voor hem geen tegentreffer wilde incasseren en slaagden in die missie.

Ook nu spreken de cijfers boekdelen
Ook nu spreken de cijfers boekdelen

Al met al een verdiende overwinning waar niets op af te dingen viel. De volgende formatie was hier verantwoordelijk voor:

Peter Messemaker, Joey Zandbergen, Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand, Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen (78: Hendrik van Beelen), Sander van der Horst, Yuri Guyt, Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen (66: Jeffrey Beukenholdt), Martin Onderwater.