ts rijnvogelsOefenwedstrijden tegen topklassers en hoofdklassers hebben in het verleden bewezen dat de Rijnvogels tegen voetballende ploegen altijd het beste tot hun recht komen. Ook al speelt de opponent een niveau hoger. Inmiddels hebben de Vogels zelf de status van hoofdklasser bereikt dus is het klassenverschil bijna genivelleerd. Tegen topklasser FC Lisse bewees het team ook nu weer in de aanloop naar het nieuwe seizoen in een oefenpot tegen een gerenommeerde tegenstander goed uit de voeten te kunnen.

De goede lijn van het kampioensseizoen werd doorgetrokken. Met overwegend het zelfde team dat met succes de sprong naar de hoofdklasse nam. In de basis vooralsnog twee nieuwe gezichten: Niels van Veen en Sammy Zandbergen. Zandbergen als werkende middenvelder en van Veen als snelle en gevaarlijke spits. Trainer Hein van Heek koos in eerste instantie om met twee spitsen, Martin Onderwater en Niels van Veen, te starten. Op links geen Thomas Dijk, nog geblesseerd en Timo Schaap. Deze zou in de tweede helft opdraven samen met Mitchel Beijersbergen zodat er weer een ‘ouderwetse’ driemans aanval opereerde.

Het werd een aantrekkelijk duel waarin de Vogels al snel de leiding namen. Martin Onderwater bediende Pieter van den Breggen -regisseur op het middenveld -op maat en doelman Mark de Vries was een geslagen man. Een leuke opsteker. De thuisclub oogde daarna iets sterker en zocht met snelle combinaties afgewisseld met veel dieptepasses de gelijkmaker. Ronaldo Jongbloed was er na een snelle uitval verantwoordelijk voor. Vervolgens weer evenwicht in het duel waar de Vogels een paar keer dicht bij de 1-2 waren en dat deze er kwam was dan ook geen echte verrassing. Weer was Martin Onderwater de aangever en nu rondde Niels van Veen bekwaam af. In diezelfde minuut een ongelukkige uitglijder van de weer degelijk spelende Orlando Ouwehand en Thierry Monteney vond de bovenhoek achter Peter Messemaker, 2-2.

Kort na de thee tikte Timo Schaap een Lisser-spits licht aan maar dat was voor de leidsman voldoende voor een penalty. Doelman Gert Jan Vlieland – nu in het hok – verrichtte direct een van z’n beste daden van de avond door de inzet van Ronaldo Jongbloed te stoppen. De gastheren waren in het tweede bedrijf weliswaar meer aan de bal, maar de Katwijkers toonden bij vlagen niet voor niets het predicaat hoofdklasser te hebben verworven. Wederom namen de rood-witten de leiding nadat Sammy Zandbergen Mitchel Beijersbergen de ruimte in stuurde. Met een droge knal in de verre hoek liet de topschutter van vorig seizoen De Vries ook nu weer kansloos. FC Lisse in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Deze werd knap door Gert Jan Vlieland voorkomen toen Monteney er heel dichtbij was. Dichtbij een 2-4 waren aan de overzijde Yuri Guijt (voorlangs) en Niels van Veen (gestopt door De Vries). Zo eindigde dit vermakelijke oefenduel in een 2-3 zege voor de promovendus.