HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels wint voor derde keer van GHC

FC Rijnvogels wint voor derde keer van GHC

-

derby daysVoor de wedstrijd van GHC tegen FC Rijnvogels was de stand in de eerste klasse B merkwaardig te noemen. Rijnvogels stond afgetekend bovenaan, gevolgd door Zwaluwen’30 en Swift. Onderaan lijkt Aalsmeer een zekere degradant. De rest van de clubs vormt de grote middenmoot met kansen voor een vierde plek én op afdalen naar de tweede klasse of nacompetitie.

GHC stond op plaats zes. Knap op het eerste gezicht, maar slechts vier puntjes voor op de nummer een-na-laatst. Een overwinning op koploper Rijnvogels was dan ook zeer gewenst. De supporters van GHC hadden er voor de wedstrijd best wel vertrouwen in. ,,We winnen met 2-1. Wedstrijden tegen Rijnvogels zijn altijd speciaal. Of ben ik nu te optimistisch?” zegt trouwe clubman Eric.

Het eerste kwartier liet een gelijk opgaande wedstrijd zien. Er vielen goede kansen te noteren voor Koos de Haas van GHC en Thomas Dijk van Rijnvogels, maar beiden vonden het net niet. De Katwijkers werden gaandeweg sterker en GHC werd verder en verder terug gedrongen. Kansen kwamen er volop voor de volgelingen van Hein van Heek. Dijk mocht het zich aanrekenen dat hij niet scoorde bij nog twee uitstekende mogelijkheden. Keeper Jeffrey Loozen moest zich tot het uiterste strekken om een schot van Martin Onderwater uit de benedenhoek te halen. Ronduit geluk had GHC rond de twintigste minuut. Loozen kreeg de bal niet klemvast en de bal stuiterde als een kogel van een ouderwetse flipperkast van voet tot voet. Uiteindelijk ging de bal over de achter- en niet over de doellijn.

De tweede helft was nog geen tien minuten op weg toen de scheidsrechter van dienst te veel last kreeg van een dijbeenblessure en moest afhaken. De wedstrijd werd een twintigtal minuten stil gelegd tot zijn vervanger de fluit kon overnemen. Deze, de heer Verbruggen, deed dat overigens op uitstekende wijze.
Bijna kwam GHC op voorsprong via Jeffrey Rutten, maar zijn schot uit de draai werd gekeerd door keeper Peter Messemaker. Vrij snel daarna gebeurde dan toch het onvermijdelijke: Rijnvogels kwam op voorsprong. Na balverlies van GHC op het middenveld werd Onderwater de diepte ingestuurd, die de bal tussen de benen van de uitkomende Van Loozen in tikte.

Rutten had de gelijkmaker van GHC kunnen scoren als zijn kopbal iets zuiverder was geweest. Nu kon Messemaker de bal nog onder de lat weg halen. Het was pijnlijk voor de man die in de wedstrijd al zijn kopduels won, dat hij op dit cruciale moment de zuiverheid niet had. Het was niet verdiend geweest: ook in deze tweede helft bewees Rijnvogels beter te kunnen voetballen. Kansen genoeg (en bijna een eigen doelpunt van GHC), maar het scoren was zaterdag een probleem mede door uitstekend keeperswerk op de lijn van Loozen. Rijnvogels, dat al tweemaal eerder won van GHC in competitie-en bekerverband, hoeft weinig meer te vrezen, maar de Leidenaren des te meer gezien ‘het blik sardientjes’ in de rangschikking.

GHC – Rijnvogels 0-1. 63. Martin Onderwater 0 – 1
GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Halvemaan, Rietkerk (75. Gangadin), De Haas, Sloos, Rutten, Van Leeuwen, Lammers.
Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Ouwehand, Wijmer, Van der Horst, Dijk, Stam, Beyersbergen, Guijt, Van der Breggen, Onderwater (77. Van Beelen).

Voor de commentaren: luister de podcasts opgenomen door RTV Katwijk.