Kort voor tijd zag het er naar uit dat RCL thuis zou verliezen van Spirit, maar in de uiterste slotfase gaf Jonas Farih, de ex-Meerburger, zijn ploeg met zijn tweede treffer weer hoop voor de return. De eerste confrontatie eindigde zo in 3-3 (zie ook het verslag)

Niemand in Leiderdorp is er nog gerust op, maar de terugwedstrijd wordt zeker niet gezien als een mission impossible. Spirit is een aardige ploeg, vooral aan de voorkant. Maar zeker achterin kwetsbaar en daar liggen voor RCL kansen in Ouderkerk aan den IJssel. Zeker wanneer Nick Scheurwater, Nicky Wijsman en Frank Hillebrandt er dan wel, vrij van schorsingen, bij zijn.

Farih kon zich dus onderscheiden en ziet voor zijn ploeg zeker mogelijkheden om deze horde te overleven. ,,Het zat natuurlijk niet mee bij ons. We speelden al zonder een aantal basiskrachten en daarbij kwam dat Ozan (Demirbas, red.) direct na het begin moest afhaken en dat we ook Ali (Barokzay) moesten missen in de tweede helft. Dat neemt niet weg dat we ondanks dit gelijke spel nog leven. Volgende week ziet het plaatje er bij ons anders uit. Ja, ik hoop dat ik zelf mag blijven staan. Met die twee goals ben ik heel blij en als ik had kunnen koppen, had ik zelfs drie goals gemaakt.”

Farih begon dit seizoen wel regelmatig in de basis, maar door een blessure werd hij verdrongen door Tommy Sinteur. ,,Hij bloeide op en maakte gebruik van mijn blessure. Maar ik speelde ook niet echt goed in die fase. Later scheurde ik mijn enkelbanden en toen raakte ik steeds verder uit zicht. Ik baalde daar verschrikkelijk van, temeer omdat ik vorig seizoen een rotseizoen heb meegemaakt en dat ik eerder ook al een jaar aan de kant moest blijven na een blessure. Wat dat betreft heerst nu de opluchting van de goals en ik hoop dat ik nog meer kan laten zien tot waartoe ik in staat ben.”

Farih scoorde twee fraaie goals. ,,Bij de eerste werd ik goed weggezet door Tommy. Gelukkig was mijn aanname goed en kon ik af drukken. Bij die tweede kreeg ik een bal op maat van Rick Harteveld, precies over hun verdediging. Na mijn eerste doelpunt nam mijn vertrouwen toe en dat zag je terug bij die tweede goal. Ja, dit smaakt naar meer. Ik was hier wel aan toe.”

P1010151_resultaat

Uiteraard was zijn trainer, eveneens ex- Meerburger, blij met de productie van één van zijn jonge spelers. ,,Die goals zijn belangrijk en hij en Tommy hebben het goed gedaan. Ook over de inbreng van Mike Freeze, Mickey Tromp en Twan van Harteveld kan ik tevreden zijn. Zij en de rest van de ploeg hebben veerkracht getoond. Natuurlijk was het voetbal bij vlagen niet best, maar ik vind wel dat er verzachtende omstandigheden zijn. Je speelt met een batterij aan invallers en op een slecht veld. Het is jammer dat we na de 1-0 niet bleven voetballen, want toen lagen er kansen om de score uit te breiden.”

Toch had Kottenhagen ook gezien dat het fout had kunnen gaan. ,,Absoluut. Na de 1-2 waren we even het spoor bijster en sorteerden de omzettingen geen effect. Gelukkig bleef hun derde goal uit. Al met al vind ik de 3-3 uitslag een terechte weergave, waarbij we blij mogen zijn dat we nog zo laat scoorden. Anderzijds; die bal moet ook twee keer op de stip voor ons. Ik zeur normaal nooit over de scheidsrechter, maar nu ben ik van mening dat we benadeeld zijn. We schieten twee keer op het doel en die kansen werden er uitgehaald met de hand. Dus daar baal ik van.”

Met het gelijke spel is er nog niets beslist, maar RCL leeft zeker nog. ,,We hebben zeker overlevingskansen, maar mogen deze tegenstander dus niet onderschatten. Ook niet wanneer we wat completer zijn. Zij hebben ook het voordeel van het spelen tegen een eersteklasser. Bij ons ligt meer druk, maar ik heb zeker vertrouwen dat we daar mee om kunnen gaan volgende week.”