Eerste klasse B (zaterdag)- Dat het een zware opdracht zou worden in Woerden was een open deur voor GHC, maar de middag verliep uiteindelijk desastreus voor de Leidenaren (5-0). GHC, overigens zonder onder meer Bart van der Weijden en Houssin Bezzai, werd volstrekt kansloos gelaten en trainer Dennis Olman had zich mateloos zitten verbijten op de bank. Ook rechtsback Shurdien Narcisio zocht naar verklaringen voor de zware nederlaag.

Halverwege was het al 2-0 voor de thuisploeg en nadat de 3-0 was binnen gewerkt na de pauze, kon het Leidse licht uit. Dat Sportlust’46 nog twee keer scoorde was pijnlijk voor GHC, maar niet meer dan logisch gezien de onderlinge verhoudingen op het veld.

Olman: ,,Op deze uitslag valt niets af te dingen, daar hoef ik niet omheen te draaien. We verliezen van een sterke tegenstander, maar dat mogen we ook onszelf aanrekenen. Ook nu hebben we deze tegenstander tot in den treure geanalyseerd en wat doen de heren ermee? Soms vraag je je af waarom je alles op een presenteerblaadje legt. Ik ben ernstig teleurgesteld in het tactisch vermogen van mijn ploeg. We hebben er zelfs op getraind en dan denk je dat ze het wel begrepen hebben. Nou nee hoor, dit heet van een koude kermis thuiskomen.”

De oefenmeester stipt wat voorbeelden aan van wat er zoal fout ging, hoewel dat eigenlijk teveel is om op te noemen. ,,Zij nemen de corners uitdraaiend en dat niet eenmaal, twee keer, nee geregeld. Als je dan ziet hoe wij daarop anticiperen…werkelijk dramatisch. Hun rechtsback kneep telkens naar het centrum en dus komt onze linksbuiten vrij. Ruimte te over dus. Maar er gebruik van maken? Bij de 3-0 leveren we zo de bal in, een steekpassje en weg zijn we. Volledig foutief opgesteld. Maar goed, ik kan wel aan het woord blijven maar ik denk dat wij een kwartkans hebben gehad. Dus tja, dat lijkt mij eigenlijk wel alles zeggen. Ik ben nu benieuwd of de grote monden nu eens gesnoerd zijn. Zo spelend gaan we een heel, heel zwaar seizoen tegemoet. Als dat besef er nu niet is dan weet ik het niet meer. Ik verwijt de ploeg niet dat we hebben verloren van een uitstekende tegenstander, maar als je er zo weinig tegenover stelt dan is het zonde van de tijd van Kees (van Tongeren, red.) en mij. Het krediet bij een aantal spelers begint aardig op te raken.”

Of dat ook geldt voor de marge die nieuweling Narcisio heeft, vertelt het verhaal niet. Duidelijk is wel dat de van cvv Zwervers overgekomen verdediger zich kan vinden in de woorden van de trainer. ,,Alles is voorgekauwd en we zijn aan alle kanten gewaarschuwd over hun kracht. Ook is ons verteld waar de mogelijkheden lagen. Daar is alles bij elkaar opgeteld weinig van opgepikt en dat is heel teleurstellend. Ik moest zelf ook zoeken aan het begin, want mijn tegenstander liep veel tussen de linies en switchte regelmatig. Gaandeweg pakte ik dat beter op. Maar na de 2-0 was de hoop bij ons al grotendeels vervlogen. Eigenlijk wil ik er zo snel mogelijk een streep onder zetten, want we moeten verder. We hebben eerder bewezen dat we zelf ook wat kunnen, alleen waren we nu kansloos.”

Narcisio had net als zijn teamgenoten de handen vol aan een veel beter Sportlust'46
Narcisio had net als zijn teamgenoten de handen vol aan een veel beter Sportlust’46
Zware

Narcisio speelde eerder als gezegd bij cvv Zwervers, maar ook bij Leonidas in het Rotterdamse. Ook beleefde hij een voetballend avontuur in de States. Daarvoor woonde hij op Curaçao, maar hij zag het levenslicht in Nederland. ,,Omdat ik een studie ging doen in Den Haag (Sportmanagement, red.) zocht ik een andere club. Via Roberto Escudero, die hier ook speelt, is het balletje gaan rollen. Ik mocht mee trainen en dat is van twee kanten bevallen. Ik heb mijn draai nu al aardig gevonden. Ik vind de mensen in Leiden veel vriendelijker dan in Rotterdam en het is ook knusser. GHC heeft mij goed opgevangen en ik maak deel uit van en leuke groep spelers.”

Allemaal fraai natuurlijk, maar na een moeizaam gelijkspel tegen Forum Sport en deze oorwassing kan niet worden gesproken van een voortvarende start van de Groene Hart Combinatie. ,,Dat ontken ik ook niet, maar we moeten positief blijven. Ik heb begrepen dat er nu een speciaal potje aan komt tegen ‘een broer van dichtbij of zoiets’ (doelend op Voorschoten’97, red.). Daar moeten we dan maar revanche halen. Zeker te weten dat het allemaal goed komt. Laten we niet meer achterom kijken.”

Scoreverloop: 1-0 Van der Vlist, 2-0 Van der Vlist, 3-0 Jansen, 4-0 Molkenboer, 5-0 Uittenboogaard.
Opstelling GHC: Van den Burg, Narcisio, Gonlag, Maaskant, Van Voorthuijzen, De Roode, Sloos, Lammers, Boukhidous, Demirbas, De Haas.