Na een schrale oogst in september heeft ARC de eerste zege van het seizoen binnen. De Alphenaren versloegen Voorschoten’97 op Adegeest met liefst 2-6, waardoor die ploeg nog wel wacht op een eerste brede glimlach.

De streekderby was nauwelijks begonnen of de 1-0 had al op het scorebord kunnen of beter moeten prijken voor de thuisploeg. Een run van Simon Jouby leek een passend vervolg te krijgen via Shemiel Constancia, maar de grote kans werd om zeep geholpen.

Het was weliswaar niet het bewijs dat de middag anders zou zijn verlopen, maar een vroeg doelpunt had de ploeg van Marcel de Hoogt op zijn minst meer vertrouwen gegeven. Zeker gezien het feit dat de trekker in de voorgaande vier wedstrijden nog niet was overgehaald.

Niet veel balomwentelingen verder viel de treffer nu wel, maar dan juist aan de andere kant. Houssain el Zeryouh ging er met een bloedgang van tussen en met een afgemeten steekbal stelde hij Giovanni Lancel in staat de 0-1 af te drukken. En dus kreeg juist het eveneens broze vertrouwen van ARC een boost.

Alles bij elkaar opgeteld kwam de eerste Voorschotense treffer alsnog na driehonderdzeventig minuten voetbal. Frank Guijt werkte een hoekschop binnen en de ontlading was zichtbaar bij de tot dusverre improductieve groen-gelen. Ruim een kwartier later ging het echter weer mis bij de thuisploeg. Jouby vergreep zich aan Luuk Samsom en aanvoerder Machiel van Maarseven wist wel raad met de strafschop.

Giovanni Lancel op de huid gezeten door Frank Guijt en Bas Beijersbergen.
Giovanni Lancel op de huid gezeten door Frank Guijt en Bas Beijersbergen.

Tot zover was er nog steeds weinig aan de hand voor de thuisploeg, want in de open strijd was er voldoende gelegenheid om andermaal tot balans te komen. Constancia verzuimde echter opnieuw om af te drukken en daarmee werd pijnlijk weergegeven dat Voorschoten geen killer in huis lijkt te hebben. De 2-2 kwam er dus niet, maar nog voor de rust wel de 1-3 en 1-4. Youri Looyesteijn prikte met enig fortuin raak en daarna ging doelman Stefan van der Niet gruwelijk in de fout en profiteerde Lancel.

Bilal Karasahin trof nog voor de thee de lat en even na rust verzuimden Jim van der Krogt en Constancia alsnog de marge te verkleinen. Voorschoten was door het missen van die kansen definitief in last en kon het tij niet meer keren. Weer Lancel en Sam Ruinaard strooiden nog wat extra zout in de gapende wond, terwijl invaller Steef Knijnenburg tussendoor nog wel het Alphense net vond.

,,Meer dan pijnlijk en weer hetzelfde riedeltje. Zij maken de kansen en wij niet. Daarnaast vond ik ons voor rust halfbakken spelen en daar heb ik me suf aan geërgerd”, sprak De Hoogt geen woord Spaans. Collega Frank Bloemheuvel: ,,Deze zege was hard nodig. We moeten er nu enkel voor zorgen dat het geen incident is geweest.”

Voorschoten’97- ARC 2-6 (1-4). 3. Lancel 0-1, 10. Guijt 1-1, 28. Van Maarseveen (strafschop) 1-2, 39.Looyesteijn 1-3, 44. Lancel 1-4, 66. Lancel 1-5, 86. Knijnenburg 2-5, 90. Ruinaard 2-6. Scheidsrechter: Roozeboom. Toeschouwers: 250.

Voorschoten’97: Van der Niet, Dihal, Michel, Guijt, Jouby, Beijersbergen (74. Bouyaouzan), Gashi, Van der Krogt, Karasahin (73. Knijnenburg), Constancia, Diets (46. Pen).

ARC: Du Chatinier (46. Van Ooij), Buijnink, Van Maarseveen, Prins, Van Rijswijk, Ruinaard, Samsom (63. De Heij), Emaangoun, Looyesteijn, Lancel (80. Van Leeuwen), El Zeryouh.

Note red: Nabeschouwing met Marcel de Hoogt en Jim van der Krogt volgt spoedig.

Bron: LD/HK