Hein van Heek is bezig aan zijn derde seizoen bij FC Rijnvogels en na dit seizoen komt daar nog minimaal een seizoen bij. De Katwijkse club is er dus vroeg bij en dat geeft de rust aan die heerst op De Kooltuin. De promovendus is na zes wedstrijden de nummer twee in de hoofdklasse B en moet enkel Katwijk voor zich dulden.

Rijnvogels_QB_2014_024

Van Heek en de Katwijkse club vonden elkaar snel. De oefenmeester daarover: ,,We waren er inderdaad zo uit. De club is tevreden, ik ben tevreden en er is geen enkele reden om uit elkaar te gaan. De club had het idee dat er wel eens belangstelling zou kunnen komen, maar ik heb ze even terug al aangegeven dat ik graag bij de club wil blijven. Ik ben geen trainer die al teveel kijkt naar de termijn, mijn gevoel is van doorslaggevende betekenis. Als ik het ergens naar mijn zin heb, blijf ik er graag werken. Ook als dat na drie seizoenen het geval is. Net als bij mijn vorige stappen in mijn trainersloopbaan blijkt ook FC Rijnvogels een prima keuze te zijn geweest. Het klikt aan alle kanten. Met de spelers, de staf, de begeleiding, het bestuur en de supportersvereniging. Dus wat wil je dan nog meer?”

De start van de competitie verliep crescendo en dat brengt rust en vertrouwen bij een club. ,,Dat is zo, maar je moet het ook los van de resultaten kunnen zien. Het kan straks ook minder gaan, maar de club heeft vertrouwen in mij als trainer en ik heb het enorm naar mijn zin. Het is ook de bedoeling dat we de groep zoveel mogelijk bij elkaar houden. Die gesprekken gaan ook starten.”

FC Rijnvogels speelt morgen de tweede derby van het seizoen. Na Quick Boys komt nu Ter Leede op bezoek. De Sassenheimers staan derde en hebben een punt achterstand op de rood-witten. FC Rijnvogels is thuis nog ongeslagen met twee zeges en een gelijkspel.