ts-uvsUVS haalde dit weekend drie punten op in en tegen Nieuwkoop (2-4). Anders dan de uitslag doet vermoeden, had de Leidse ploeg geen kind aan de laaggeplaatste tegenstander. ,,Laat ik zeggen dat 1-7 een reële uitslag zou zijn geweest”, blikt Jesper Neuteboom terug.

De uiteindelijke uitslag leverde in elk geval ook drie punten op, waardoor de blauwwitten in de race blijven voor de derde periode. Eerst maar eens gekeken naar de tweestrijd zelf met de centrale verdediger. ,,Er was maar één ploeg die voetbalde en dat was niet Nieuwkoop. We hadden een grote uitslag kunnen neerzetten. Ik kopte zelf binnen een paar minuten op de lat en we kregen alleen al in de eerste helft de nodige kansen. Toch duurde het tot kort voor rust dat we voor de tweede keer op voorsprong kwamen.”

Na een kwartiertje had de naar VVSB vertrekkende Maikey Parami de 0-1 er in liggen, maar een ‘klungelige’ vrije trap zorgde voor balans in de stand. Niet op het veld, want UVS bleef beter. Toch moest broer en ook verdediger Bart Jan er aan te pas komen voor de 1-2.

,,In de tweede helft pakten we het goed op en liepen we uit door Jochie (Sebrechts, red.) die een pingel erin schoot. Ook in die fase konden we verder weglopen, maar kwamen zij nog even terug vanuit de counter. Daarna maakten we door Remy Constancia 2-4 en toen was het gedaan.”

UVS is goed op weg in de derde periode en heeft vooralsnog de beste papieren, op die van Alphense Boys na. ,,Na de winst op Nieuwerkerk en dus een prima start weten we dat er wellicht iets te halen valt. Via de competitie is dat overduidelijk niet gelukt, maar een periodetitel behoort tot de mogelijkheden. Dit ook gezien het programma van de komende tijd. Het zou wel wat zijn natuurlijk. Zoals bekend stopt het voor de zondagtak van UVS, maar we willen met een goed gevoel afsluiten. Stoppen met een prijs op zak, zeg maar.”

Al weken zo niet maanden wordt er bij UVS niet enkel gesproken over het jubileum (volgende week bestaat de club 100 jaar), maar geeft de omslag binnen de vereniging nog meer stof tot een babbel. Iedereen heeft zo zijn of haar mening. Zo ook de verdediger die in de loop der jaren ook in aanvallend opzicht een meerwaarde bleek vanwege zijn kopkracht en timing.

,,Ik begrijp de keuze om op zaterdag te gaan voetballen. Op die dag is het een drukte van belang op de club. Soms vragen jeugdspelers mij wel eens wat ik bij UVS doe. Dat zijn jongens die niet weten dat ik in het eerste spel op zondag. Er is best wel een afscheiding wat dat betreft. Misschien is het voor de club niet slecht wat er gaat gebeuren. Het clubgevoel kan terugkeren. Iedereen en alles op zaterdag. Dat kan binden. Dat neemt niet weg dat het moment waarop wellicht niet zo handig is geweest. Jaren terug deze stap nemen had in mijn optiek beter geweest. Het is ook niet prettig geweest voor spelers dat zij het in de krant moesten lezen.”

De Neutebomen, met Jesper op de voorgrond, in het thuisduel met Poortugaal
De Neutebomen, met Jesper op de voorgrond, in het thuisduel met Poortugaal
Ook Neuteboom verlaat de club en dat doet hem wel wat. ,,In de winterstop ben ik benaderd door andere clubs en heb ik de boot afgehouden. Daarna is alles in een stroomversnelling gegaan. Met een groepje spelers is er serieus overwogen om op zondag door te gaan. Op een zeker moment werd duidelijk dat dit geen haalbare kaart was. De overstap naar de zaterdag zagen de meesten niet zitten en ik denk dat het gros uiteindelijk vertrekt. Ik hoop dat UVS op zaterdag promoveert. Daar staat best een leuk elftal. Als er wat jongens uit de A-jeugd kunnen doorstomen en er komt nog wat van buitenaf dan kunnen ze nog stappen maken. Eerst moet echter de vierde klasse worden verlaten. Persoonlijk zag ik het niet zitten om tegen Football Factory te gaan spelen. Daarvoor ben ik met mijn dertigste nog te ambitieus. Sterker nog; ik had spelen in de topklasse nog wel zien zitten. Met Ter Leede heb ik nog twee gesprekken gevoerd. Ik denk dat Ter Leede ondertussen gezien is voor de hoogste klasse en met FC Boshuizen denk ik uiteindelijk een prima keuze te hebben gemaakt. Toen mijn broer daar nog zat, verliep het daar wel anders. Nu is het een beter moment om in te stappen. De club had een goed verhaal en maakt ook waar wat er werd beloofd in die gesprekken. Er zijn al vijf á zes spelers gehaald en er blijven goede spelers aan boord. Ik denk dat er nu nog wel vier of vijf bijkomen en dan staat er straks een prima mix. Met dat team kan FC Boshuizen weer omhoog gaan kijken. Ik wil daar graag deel van uitmaken. Niet omdat ik nou zo nodig weg wilde bij UVS, maar er waren voor mij geen alternatieven voor handen die me aanspraken en dat verklaart mijn keuze.”

Neuteboom vervolgt: ,,Ik heb mijn ja-woord gegeven. Nee, als er een topklasser komt dan is dat te laat. Jaren terug degradeerde UVS naar de derde klasse en had ik ook al ‘ja’ gezegd om terug te komen. Het zit niet in mijn aard om dan een genomen beslissing te herroepen. Voor nu heb ik echter nog volledig de focus op UVS. Het is een feestjaar uiteindelijk en daar past een prijs mooi bij, wat er daarna ook zal geschieden.”