(Zaterdag,1B)- Na drie zeges op rij leed de zaterdagtak van Voorschoten’97 dit keer een nederlaag. Op het Prinses Irenesportpark in Rijswijk werd met 2-0 verloren van Haaglandia/Winston. De nederlaag had volgens Marcel de Hoogt vooral te maken met behulpzaamheid van zijn ploeg en niet met de dadendrang van de gastheren. De trainer doelde daarmee vooral op de 1-0 die de thuisploeg in de schoot geworpen kreeg. Daarbij had Joshua Steenvoorden een negatieve hoofdrol.

De andermaal op ‘4’ spelende Steenvoorden trok het boetekleed aan. ,,Ik kreeg de bal van onze keeper en stond met mijn gezicht zijn kant op. Ik had niet in de gaten dat er een spits (Karam Boukhari, red.) aan kwam zetten en ik speelde tekort terug. Een grote fout, daar hoef ik niet om heen te draaien. Ik was daardoor wel even van slag, maar heb daarna getracht de draad op te pakken. Zoiets kan een keer gebeuren, maar op die positie is dat meestal dodelijk. Buitengewoon vervelend en onnodig.”

Het gaat echter te ver om de nederlaag op te hangen aan de fout van de omgeturnde middenvelder. De Hoogt: ,,Als geheel hebben we het niet goed gedaan. We hebben dit keer bar weinig kunnen creëren en juist dat lukt ons doorgaans wel. Pas vlak voor tijd kregen we een enorme kans, maar voor het overige hebben we hun geen pijn kunnen doen. Ik kan ook niet zeggen dat zij imponeerden. Al met al zat er hooguit een gelijkspelletje in voor ons en ik vond dit eigenlijk ook een typische 0-0 wedstrijd.”

Steenvoorden kon het vinden in de woorden van zijn trainer aangaande de weinig verheffende vertoning van zijn ploeg. ,,Het was niet best. We leden iedere keer te snel balverlies en we hanteerden te vaak de lange bal, opgejaagd omdat zij druk zetten bij ons. Pas na de 1-0 kregen we wat meer stootkracht. Wanneer Shemiel (Constancia, red.) kort na de 1-0 een bal had kunnen aannemen was de 1-1 een feit geweest en hadden we nog twintig minuten gehad om de overwinning te pakken. Helaas liep het anders. Ik vind dat Haaglandia over het geheel genomen wel wat sterker was. Wij waren simpelweg niet in goeden doen. Zeg maar gerust dat we een off-day hadden. Heel jammer omdat we de laatste weken nou juist lekker aan het klimmen waren. Dit is een tegenstander waarvan wij moeten kunnen winnen.”

De Hoogt: ,,Na de 1-0 zijn we erg aanvallend gaan spelen. Steenvoorden en Kasper Michel schoven door en we hebben getracht om te forceren. Dat ze dan naar 2-0 (invaller Myron Hennep, red.)counteren is het risico en helaas voor ons liep dat zo. Dit resultaat is wel een teleurstelling. We hadden eigenlijk gehoopt en gerekend op zes punten uit deze wedstrijd en die van volgende week alvorens er twee weken wordt ingehaald. Dan hadden we er heel aardig bij gestaan. Nu moeten we dan maar de drie punten ophalen volgende week, want als dat niet lukt zullen we ook nog steeds naar beneden moeten kijken en dat is voor deze ploeg niet nodig.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Guijt, Steenvoorden, Verlaan, Michel, Van der Krogt, Gashi, Constancia, Boukhidous (Diets), Pen.