ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Na uit de laatste twee wedstrijden slechts een punt te hebben behaald, moest Rijnvogels op bezoek bij BVCB. In de heenwedstrijd had de ploeg van coach Hein van Heek geen kind aan BVCB en werd er gewonnen met 4-0. Daarnaast zegevierden de Vogels vorig jaar in Bergschenhoek met 0-6. Zaterdag ging het iets moeizamer, maar toch werd er wederom gewonnen door de Katwijkers: 1-2.

De wedstrijd werd op een moeilijk bespeelbaar veld gespeeld, terwijl de club ook over een kunstgras veld beschikt. Wie weet was het voorbedachte rade om het FC Rijnvogels lastig te maken.

FC Rijnvogels is op 0-1 gekomen bij BVCB door Pieter van den Breggen
FC Rijnvogels is op 0-1 gekomen bij BVCB door Pieter van den Breggen

Hein van Heek heeft dit seizoen de luxe om met een zeer brede en kwalitatieve selectie te werken. Alleen wordt de ploeg al tijden geconfronteerd met diverse blessures. Vorige week mocht verdediger Eef Schoneveld na lang blessureleed minuten maken als stormram voorin. Zaterdagmiddag mocht Martin Onderwater weer voorin beginnen. Vorige week werd nog gemeld dat Onderwater nu echt zijn rust moest gaan pakken, maar niets is zo veranderlijk als het weer in het voetbalwereldje. De spits stond dus toch aan de aftrap. Van Heek: ,,Eigenlijk zou Martin alleen de eerste helft spelen, maar hij gaf in de rust aan dat hij nergens last van had. Dus we konden hem langer laten staan. Weer perfect trouwens hoe Hendrik van Beelen met onze mededeling omging dat hij weer op de bank moest beginnen. Heel prettig om te werken met dit soort spelers.”

Thomas Dijk viert zijn feestje
Thomas Dijk viert zijn feestje

Langer dan een klein uurtje hield Onderwater het uiteindelijk niet vol. Hij stapte met een assist op Pieter van der Breggen op zijn naam bij de 0-1 voldaan van het veld. Zijn vervanger Van Beelen kon verder ook geen potten breken in de punt van de aanval. FC Rijnvogels zou uiteindelijk de lastige wedstrijd gaan winnen. Thomas Dijk, die met een prachtige lob de doelman van BVCB wist te kloppen, zorgde voor meer lucht. Vlak daarop leek Timo Schaap de wedstrijd definitief te gaan beslissen, maar Schaap werd neergelegd.

De leidsman in kwestie had hiervoor de rode prent moeten tonen, maar spaarde de verdediger met een gele kaart. Uiteindelijk moest BVCB toch met tien man verder. Attalki Abou kon zich niet beheersen en trapte na aan het adres van Van den Breggen. De zege leek in de knip, maar niets bleek minder waar. BVCB kreeg zelfs nog een tweede strafschop. Nadat doelman Peter Messemaker de eerste keurig had gestopt kon de goalie de tweede niet pareren. Zo kwam het team van Edwin Vurens nog op 1-2. Verder kwam de thuisploeg echter niet.

Ex-speler van topklasser Noordwijk, Kevin Wijmer, blikt terug:,, Eigenlijk hebben wij het onszelf in de laatste tien minuten moeilijk gemaakt. Toch is de overwinning in mijn ogen volkomen terecht. Natuurlijk is het even wennen dat de overwinningen niet zo gemakkelijk worden binnen gehaald als in de partijen daarvoor. Maar laat duidelijk zijn: wij hebben een zeer goede groep. Eerlijk gezegd maak ik mij ook geen zorgen over de afloop van dit seizoen. Het woord kampioenschap neem ik nog niet in de mond, maar duidelijk is dat wij goed onderweg zijn.”

Wat ging er vorige week dan verkeerd tegen Nootdorp? ,,We hebben de wedstrijd teruggezien. Al onze wedstrijden worden opgenomen. Volgens mij gingen wij tegen Nootdorp teveel mee in hun spel. Fysiek voetbal zeg maar. Ja wij kunnen best op fysiek spelen, maar dat is uiteindelijk niet ons spel. Het is misschien een wat mindere fase, maar druk maken doe ik me zeker niet.”

Verder geeft verdediger Wijmer aan. ,,We trainen iedere week erg hard. Je merkt aan de jongens dat er vertrouwen is in een goede afloop. Daarnaast ben ik erg blij met mijn keuze om naar Rijnvogels te verkassen. Net als een groot aantal andere jongens heb ik mijn contract verlengd en kijk dan al uit naar het aankomende seizoen. Maar voor nu is het zaak lekker de punten te blijven pakken.”

Te vermelden waard was nog dat topscorer Mitchel Beijersbergen kort in viel. De goaltjesdief was twee weken niet okselfris geweest en kon daardoor niet trainen. De ook al ex-Noordwijker is nu weer volledig terug van weggeweest.

Opstelling FC Rijnvogels: P. Messemaker, J. Zandbergen, K.Wijmer, O.Ouwehand, A.Stam, P.v.d.Breggen, S.v.d.Horst, Y.Guijt, T.Schaap (88. R.v.Delft), M.Onderwater (58. H.V.Beelen), T.Dijk (88. M.Beijersbergen).