Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 heeft de derde nederlaag van het seizoen te pakken en zakte naar de zesde plaats. Trainer Andries Wendt was even kort als bondig over de verliespartij tegen Haaglandia. ,,We hadden weinig in te brengen. Met een dergelijke nederlaag kan ik wel leven.”

 
Wat die laatste opmerking betreft kon ook rechtsback Lex Heemskerk de uitglijder relativeren. ,,Haaglandia was gewoonweg beter en wij waren onmachtig. Ik denk dat we Erwin van der Nagel moeten bedanken. Zonder zijn keeperskwaliteiten was de uitslag zeker groter uitgevallen. Dus nee, we mogen niet mopperen met deze bescheiden cijfers.”

 
Haaglandia begon niet overtuigend aan de competitie, maar is op de weg terug en lijkt op termijn te kunnen aanhaken bij de topploegen in 1B. Daar werd de ploeg uit Rijswijk ook verwacht aan het begin van het seizoen. Vooralsnog heeft Valken’68, na wel een overtuigende start, vier punten meer. Heemskerk: ,,De stand zegt me weinig. Als je een paar keer verliest, ga je zakken. Deze tegenstander heeft meer in huis, dat lijkt mij duidelijk. Ze hebben een prima aanval, dito middenveld en er is veel beweeglijkheid bij hen. We hadden onze handen vol. Wel bleven we enige hoop koesteren omdat het lang 0-1 blijf, maar een punt zou niet reëel zijn geweest.”

 
Valken’68 startte nog aardig meende Heemskerk, maar na de treffer van Erkan Sensoy in de twaalfde minuut dicteerden de gasten de onderlinge strijd. Mourad Mghizrat leek daarna snel de 0-2 binnen te werken, maar een vlagsignaal werd overgenomen. Haaglandia bleef komen en kansen krijgen, maar Van der Nagel wenste niet te capituleren en hield de Valken in de race voor een beter resultaat.

 
Na de rust deed de thuisploeg verwoede pogingen om in het duel te klimmen, maar heel veel gevaar leverde dat niet. Ondertussen konden de bezoekers hun kansen niet verzilveren, waardoor de 1-1 nog steeds tot de mogelijkheden hoorde. Pakweg twintig minuten voor tijd was het evenwel wederom Sensoy die wel raak prikte en daarmee was de wedstrijd beslist.
Heemskerk: ,,We wisten dat we nu lastige tegenstanders zouden krijgen en dus wordt het punten sprokkelen. Op zich is het niet eens zo slecht, want diverse ploegen wilden ons het spel laten maken in voorgaande wedstrijden en wij spelen toch liever vanuit de reactie. Sportlust’46 en Swift staan nu op de rol en die zullen het initiatief nemen. Misschien liggen daar kansjes voor ons. We zullen in elk geval vol aan de bak moeten, maar dat wisten we. Voorlopig hebben we een buffertje opgebouwd, maar die zal nodig zijn. Het is wel prettig dat de afstand naar de staartploegen nog fors is, hoewel dat niet alles zegt. In principe kijk ik daar ook niet naar en richt ik mij volledig op Valken en onze mogelijkheden.”

 
Trainer Wendt met het slotwoord: ,,Er komt al een afscheiding in de competitie. Bepaalde ploegen hebben nu eenmaal meer mogelijkheden en als je tegen dat soort teams punten haalt zie ik dat als een extraatje. Maar het lijkt mij duidelijk dat we nu niet kansrijk waren. Ze hebben geloof ik wel vijf keer voor Van der Nagel gestaan. Aan hem een groot compliment. Anders was het niet bij 0-2 gebleven.”

 
Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Heenskerk, Paauw, A.Haasnoot, J. Haasnoot, De Ridder, Schaap, Kuijt, Van Bommel, Van Klaveren, Boonstoppel.