header voorbeschouwingVoorbeschouwing 6 (GHC, 1e klasse, za)- Met deze uitspraak slaat de routinier (29) de plank waarschijnlijk niet ver mis. De middenvelder met aanvallende impulsen is van mening dat de indeling van de 1e klasse B er een van een behoorlijk kaliber is. GHC kan de borst natmaken.

ARC, Swift, Delta Sport en Sportlust ’46 zijn opponenten om U tegen te zeggen. Maar toch acht Martijn Haaglandia/Winston één der titelkandidaten. Waarom? ‘Omdat er veel spelers van de zondagtak naar de zaterdag zijn overgekomen. Volgens mij allemaal klasbakken maar ze moeten eerst nog maar eens een team zien te vormen’.

Over een team vormen gesproken. GHC speelde vorig seizoen te wisselvallig en eindigde na een voortvarende start op de 9e plaats. ‘Teleurstellend’ vond ook Van Leeuwen die ondanks het vertrek van een aantal teamgenoten van oordeel is dat met de nieuwe jongens erbij de selectie er in de breedte sterker op is geworden. Weliswaar mist de selectie van trainer Dennis Olman Marciano Gagadin (naar FC Boshuizen), Jeffrey Loozen (naar Noordwijk) en mannen als Jeffrey Rutten en Max Bueno de Mesquita (zij zijn gestopt of lager gaan voetballen) maar daar staat de komst van onder andere Niels van den Burg en Bart van der Weijden (UVS), Houssin Bezzai (Leidsche Boys, ex-prof) en Roberto Escudero (Voorschoten ’97) tegenover.

,,Als wij als team functioneren komen wij er wel”, blikt de tevens technische zaalvoetballer in de glazen bol. Met dat ‘komen wij er wel’ doelt hij op lekker meedraaien en misschien stiekem een periodetitel meepakken. Afgelopen seizoen leek deze nog voor het grijpen te liggen maar werd in de slotfase alsnog verspeeld. ,,Wij hebben zelfs nog even naar beneden moeten kijken”, blikt hij op het afgelopen seizoen terug.

‘Doe wel en zie niet om’ is een oud-Hollands gezegde. Martin blikt vooruit. ,,Er liggen weer nieuwe kansen al verliep de voorbereidingsperiode tot op heden erg stroef. Er waren nog een paar jongens op vakantie en de nieuwelingen moeten nog even wennen. Maar dat is een kwestie van tijd. De bekerwedstrijd tegen FC Boshuizen eindigde in 4-4 maar na een 3-1 achterstand kwamen we op een 3-4 voorsprong. Eigenlijk hadden we door moeten drukken en kunnen winnen maar het werd alsnog 4-4. We hadden meer verdiend.”

GHC ging wel onder meer hard onderuit bij klasgenoot Valken’68 en bij Jodan Boys waren de cijfers duidelijk, maar wel geflatteerd (4-0). Van Roodenburg werd niet gewonnen (0-0).

Van Leeuwen noemt met enige spot zijn team een knotsgekke ploeg. Hij lacht bij deze uitspraak. Dennis Olman moet van dit knotsgekke gezelschap waarin hij veel posities dubbel bezet weet een hecht team maken. Van Leeuwen zelf beseft ook dat hij scherp moet blijven en er 100% tegenaan moet om de concurrentie van zich af te houden. ,,Ik zal er m’n best voor doen en het beste uit m’n zelf halen want op de bank zitten dat is balen.” Van Leeuwen is fit en er helemaal klaar voor. ,,Wij hoeven voor niemand bang te zijn”, klinkt het strijdvaardig. ,,Maar het wordt een pittig jaar, dat besef is er wel bij de groep.”

Als opfrisser nog even het complete plaatje van de overschrijvingen bij de Leidse eersteklasser:

Gekomen: Ozan Demirbas (RCL), Niels van den Burg (UVS), Bart van der Weijden (UVS), Roberto Escudero (Voorschoten’97,za), Houssin Bezzai (Leidsche Boys, za), Aleks Aulic (DoCoS, zo), Soufian Boukhidous (Voorschoten’97, za), Mehran Hushyari (FC Boshuizen,zo), Shardien Narcisio (CVV Zwervers), Daniel Schaart (Verburch), Vincent Donders, Prince Sandhu (RCL), Wesley van der Leek en Lars de Ridder (allen eigen jeugd), Ton de Rooij (trainer tweede elftal, Oegstgeest).
Vertrokken: Jeffrey Loozen (Noordwijk), Max Bueno de Mesquita, Dave van den Helder, Tim Rietkerk en Michel Schouls (allen Leidsche Boys, lager elftal), Jan-Willem Besselse (Leidsche Boys, zo), Marciano Gangadin (FC Boshuizen, zo), Ed Neuteboom en Ger Bontje (trainer, gestopt).