TS-FCBOSHUIZENEerste klasse B (zondag)- Wie de stand onder ogen komt van de eerste klasse B op zondag kan nu al voorzichtig spreken van een serieuze schifting. Vijf ploegen morsten nog geen enkel punt, evenveel ploegen hebben nog een lege mand. FC Boshuizen is één van de teams met de volle buit en daarmee kan er eindelijk weer een glimlach vanaf aan de Leidse kade.

Zo ook bij Michael Schouten, die afgelopen zomer VVSB verliet en richting Leiden koerste. De Leiderdorper won gisteren met zijn team van Kocatepe en met 0-3 kwamen de Rotterdammers er nog genadig vanaf. ,,Vanaf het begin waren wij beter en ik moet zeggen dat er bij de tegenstander geen lijn in zat. Ze deden maar wat. Tussen de dertigste en tweeënveertigste minuut scoorden we drie goals en dus zaten we voor rust al op fluweel. Even na rust kreeg er een speler van Kocatepe voor de tweede keer geel. Beide keren vanwege praten en dus kon hij er vanaf met een rode kaart. Toen was er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht, maar hebben we enkel nagelaten om er met meer goals overheen te knallen.”

Jesper Neuteboom was de eerste die de muur omver kegelde, waarna Mehmet Güngör en Michael Schouten zelf, via een strafschop, zijn voorbeeld volgden. FC Boshuizen kreeg dus de kansen om er nog veel meer te maken, maar de ruststand werd tevens eindstand. Met negen uit drie staan de geel-blauwen er geheel anders voor dan vorig seizoen. Maar naar het verleden wordt niet of nauwelijks meer gekeken aan de Boshuizerkade. Het vizier staat op de toekomst en om de naam van FC Boshuizen weer op een positieve manier in het nieuws te brengen.

Schouten is blij met zijn keuze om het paars-geel achter zich te laten en nu dus in de eerste klasse uit te komen. ,, Het was wel een gok. Dit in de zin dat de club met veel spelers bezig was maar ja het is dan wel de vraag hoe concreet dat zou worden. Op zich heb ik een uitstekend verhaal gehoord toen de club mij belde. Ik kon ook naar andere clubs, maar mijn gevoel gaf mij in dat ik moest kiezen voor FC Boshuizen. Ook in de hoop dat er meer spelers wilden komen om de club te helpen weer uit het dal te komen. Het was een bende, dat was bekend. Nu de bal weer is gaan rollen kan ik niet anders stellen dan dat het een juiste keuze was. De sfeer is prima en het voetbal wordt steeds beter. Dat zie ik niet alleen op zondag, maar ook doordeweeks op de training. Ik had gehoopt dat er meer spelers zouden over komen, maar met de groep die er nu staat zijn er ook zat mogelijkheden. Dat bewijs leverden we al in de beker. Van GHC hadden we moeten winnen, Quick Boys hebben we zeventig minuten te kijk gezet en van hoofdklasser Quick wonnen we. Als je in staat bent om Quick Boys, dat zie ik toch als een topclub in het amateurvoetbal, zo te bespelen dan groeit het vertrouwen natuurlijk snel.

Schouten viel vorig seizoen niet minder dan elf keer in bij topklasser VVSB. Enkel tegen AFC uit kreeg hij een basisplaats. ,,Ik had het idee dat ik geen zicht kreeg op een basisplaats en daar was ik klaar mee. Je wilt uiteindelijk voetballen. Nu kan ik mijn hart weer luchten.”

FC Boshuizen draait dus prima, maar de weg naar eerherstel is nog lang. ,,Belangrijkste pluspunt nu is dat er een team staat. De basis staat en nu moeten we verder bouwen. Wel zullen we meer moeten gaan scoren. Nu maakte het tegen deze zwakke tegenstander niet heel veel uit, maar tegen bijvoorbeeld RKAVV kom je daar straks niet mee weg. We zijn bezig om onszelf op de kaart te zetten met verzorgd voetbal. Er kan weer over deze club worden gesproken, maar nu met goed nieuws en daar was de club aan toe. Ik ben zelf niet gekomen om met de club handhaving af te dwingen. Ik wil er alles uithalen en met deze groep groeit mijn vertrouwen dat het een mooi seizoen kan worden.”