HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNeuteboom: ,,Mentale weerbaarheid van FC Boshuizen grootste winst”

Neuteboom: ,,Mentale weerbaarheid van FC Boshuizen grootste winst”

-

TS-FCBOSHUIZENEerste klasse B (zondag)- FC Boshuizen handhaafde zich na de 4-3 thuiszege op G.D.A. vorige week zondag nog altijd als één van de vier koplopers in de eerste klasse met de maximale score van 12 punten uit vier wedstrijden. P.S.V. Poortugaal , werd door ˈtweede categorieˈ Wateringse veld/Gona als eerste uit de kopgroep gelost. De Haagse fusieclub bleek een te lastige hobbel voor de Poortugalen.

Boshuizen-trainer Stefan Roodakkers, met zijn manschappen te gast bij het Goudse Olympia, wilde met vijf topduels voor de boeg geen averij oplopen bij de Goudenaren, die met zes punten in de middenmoot bivakkeerden. Dat lukte dit keer slechts deels. De Leidse ploeg morste nu zelf de eerste twee punten.

Steef Roodakkers (archieffoto): ,,We hebben negentig minuten voor de winst gespeeld"
Steef Roodakkers (archieffoto): ,,We hebben negentig minuten voor de winst gespeeld”

Regisseur en uitblinker Jesper Neutenboom zal nog eens met gemengde gevoelens terugdenken aan de tweede minuut van de extra speeltijd. De centrale verdediger had de winnende treffer moeten maken. Tot schrik van Neuteboom en de meegereisde Leidse supporters schoot de topsterke verdediger van vijf meter rakelings naast en bleef een vijfde zege uit. Beide ploegen deelden de punten broederlijk in een heerlijke pot voetbal (1-1).

,,Ik had wat rustiger moeten blijven bij het inschieten. Verder deed ik alles goed, mijn aanname was perfect”, vatte Neuteboom de misser na afloop samen, die overigens met de deling wel kon leven. ,,Voor het eerst werden we in deze competitie met achterstand geconfronteerd en daarna zijn we mentaal niet door de ondergrens gezakt, dat is een echt winstpunt.”

Trainer Roodakkers vond dat zijn ploeg zichzelf in het laatste halfuur van de eerste helft niet had beloond voor het uitstekend optreden van zijn manschappen. Dat was wel nadat de thuisclub al in de zevende minuut de code had gekraakt van de sleutelstedelingen . Door een foute inspeelbal op het middenveld werd de deur opengezet naar doelman Dennis Veen die kansloos was op de schuiver van Olympia-aanvaller Gregory Castano.

De Leidse doelman hoorde zaterdagmiddag dat hij het doel moest verdedigen en deed dat deze middag met verve. Vroeg in de wedstrijd behoedde Veen de blauw-gelen voor een grotere achterstand, door van dichtbij een volley van Dennis Jongenelen te stoppen.

De ploeg van Roodakkers nam het initiatief en creëerde een handvol kansen. Een uitstekende aanval over rechts, ingeleid door Michael Schouten had de gelijkmaker moeten zijn. Schoutens teruggetrokken pass belandde net achter de inkomende Marciano Gangadin.

Vlak voor rust was het Neuteboom die met een harde kopbal nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Zijn inzet werd gekraakt door de centrale verdediging ,waarbij de hand een rol speelde .

Op slag van rust viel de ruimschoots verdiende gelijkmaker, althans dat dacht men . De referee blies balverlies van de gastheren af wegens praten waarna Virgillio Hagens de toegekende vrije trap onbedaarlijk hard in de kruising peerde. De vreugde van de gasten was van korte duur; de treffer was vanuit een indirecte trap binnengeschoten en betekende dus niet de terechte 1-1.

Na de thee kwamen de kaderbewoners alsnog snel op gelijk hoogte. Een vrije trap werd door ex- VVSB’er Schouten feilloos binnen gekruld (1-1). De wedstrijd werd er niet beter op maar bleef boeien en ongemeen spannend. ,,We zijn in de tweede helft meegegaan in het fysieke spel en dat is nou net niet onze sterkste kant”, analyseerde Roodakkers na afloop.

Beide ploegen kregen nog kansen en mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vooral de hoekschoppen van de thuisclub, waarbij de luchtmacht van de Olympianen voor de neus van doelman Veen verscheen, bleven gevaarlijk waarbij Neuteboom echter altijd als winnaar uit de strijd kwam.

De dit keer tegenvallende Rico Westdorp werd in de zevenenvijftigste minuut vervangen door Mike Bekooij. FC Boshuizen ging nadrukkelijk op jacht naar de drie punten en voerde een waar bombardement uit op de veste van de gastheren, die met kunst en vliegwerk, en de eerder genoemde misser van Neuteboom een kostbaar punt overhield aan deze enerverende wedstrijd.

Door het gelijke spel is FC Boshuizen gelost uit de kopgroep, evenals Goes dat niet verder kwam dan een gelijk spel bij VELO. De blauw-gelen zullen in de achtervolging moeten gaan. ,,De komende wedstrijden zien we waar we echt staan, daar zie ik echt naar uit”, aldus de Voorschotenaar op de bank bij het steeds meer opfleurende FC Boshuizen.

Basisopstelling FC Boshuizen: Veen, Serrao Cesar, Westdorp, Neuteboom, Hagens, Cabrera Ortega, Schouten, Gangadin, Güngör, Fitz James, El Hannouf.