(Zaterdag,1B)- RCL leed zaterdagmiddag j.l. een kansloze nederlaag bij DSO (3-0). Een maatje te groot, zoals dat heet. Op eigen veld hadden de Leiderdorpers juist nog wel iets te zeggen gehad. Sterker nog, eind september werd het 1-0 en dat was de eerste zege van Ben Kottenhagen en de zijnen in dit seizoen. Dit keer kwam RCL niet in de buurt van een positief resultaat.

De van Lugdunum overgekomen Nick van Bemmel was van mening dat zijn ploeg een off-day had gehad in Zoetermeer. ,,Er lukte simpelweg heel weinig bij ons en de meesten haalden niet hun niveau. Dan heb je een probleem tegen DSO, want zij zijn thuis erg sterk. Het complex daar is kil en zij hadden een voordeel met de omstandigheden, denk ik. Het waaide hard en zij zijn daar aan gewend en gingen er beter mee om. In de eerste helft hadden we de wind mee, maar dat bleek geen voordeel voor ons. Alles verdween zo ongeveer over de zij-en achterlijn. DSO was gevaarlijker en we mochten niet mopperen dat het slechts 1-0 was halverwege.”

Leslie van den Berg was de enige die een bres kon slaan in de Leiderdorpse defensie, maar regelmatig was het hachelijk geweest voor de neus van Michael Verhoef. Aan de andere kant konden de in het licht blauw gestoken gasten nauwelijks iets uitrichten. ,,Dat was een verschil met alle andere wedstrijden. Daarin kregen we altijd wel kansen en dat was dit keer niet het geval. Helaas was dat ook van kracht voor de tweede helft.”

RCL probeerde het initiatief wel over te nemen en dat lukte een korte periode. DSO bleef evenwel eenvoudig overeind en na de 2-0 van weer Van den Berg (halverwege de tweede helft, red.), andermaal op aangeven van Ronald van der Aar, moest de equipe van Kottenhagen de handdoek werpen. Nick Sleeking deed er daarna nog een schepje bovenop op aangeven van Niels Schoonen, maar toen was het leed al lang en breed geleden voor een machteloos RCL.

,,We moeten deze middag maar snel vergeten en ons focussen op de volgende wedstrijd. Ook weer een lastige, want we halen in tegen Zwaluwen’30. Ik behoud het vertrouwen dat we het tij gaan keren. Je merkt wel dat het wat knaagt in de groep om weer te verliezen, zeker als de concurrenten punten pakken. Ik zie echter genoeg aanknopingspunten en oordeel dat de dertiende plaats niet bij RCL past. Het is geen nieuws dat we een smalle selectie hebben, maar als team hebben we al meerdere keren bewezen eersteklaswaardig te zijn. We moeten gewoon keihard blijven werken en een inzet van 120% zal vereist zijn. Ik ben niet iemand die zich snel zorgen maakt en ook nu niet.”

Trainer Kottenhagen wilde ook niet pessimistisch zijn. ,,Dit keer viel er niets te halen. DSO heeft meer kwaliteit in huis. Op zich is dat nog geen probleem, maar dan moet je dat compenseren met veel kracht en weerbaarheid. De jongens hadden absoluut de beste intenties, maar het zat er gewoonweg niet in. Daarover moet je niet dramatiseren. We kunnen nog zat punten vergaren en we blijven uiteraard strijdlustig.”

Opstelling RCL: Verhoef, Hillebrandt, Van Westrienen, Koet, Boom, Van Bemmel, Permanand, Oude Veldhuis, Leugering, Wijsman, Demirbas.