Rijnvogels_2013_pasfoto_Thomas_DijkFC Rijnvogels leed de tweede seizoensnederlaag (zie eerder geplaatst verslag). Swift kwam als naaste belager dus drie punten dichterbij, maar vooralsnog mogen de Katwijkers nog niet de bibbers krijgen. Zwaluwen’30 profiteerde maar deels. De ploeg uit Hoorn, de nummer drie, kwam niet verder dan 1-1 op bezoek bij Alexandria’66.

Na afloop deelden enkele Katwijkse spelers hun mening. Pieter van den Breggen was duidelijk in zijn oordeel: ,, De 1-0 had nooit mogen vallen! Het begon al met een overtreding op Orlando Ouwehand waar de scheidsrechter voor had moeten fluiten. Daarop volgde nog een paar situaties waarvoor had moeten worden gefloten, dit gebeurd dan niet en dan wordt het in minuut 98 1-0. Zoveel extra tijd was echt onzin. We zijn gewoon bestolen’’, klinkt het uit de mond van de door andere clubs gewilde middenvelder. Van den Breggen blijft echter trouw aan de Vogels.

De rappe linksbuiten Thomas Dijk dacht er het volgende over:,, Het is zuur dat wij deze wedstrijd nog verliezen, er was eigenlijk niet zo heel veel aan de hand. Al moet ik wel zeggen dat we niet onze beste wedstrijd speelden.” Ook Dijk had zo zijn bedenkingen over de goal:,, De scheids had volgens mij eerder moeten affluiten en dan had de goal nooit gevallen. Daarnaast begrijp ik überhaupt niet waar hij zoveel blessuretijd vandaan haalde. Dit is natuurlijk gewoon echt zonde!’’ Was een gelijkspel de terechte uitslag geweest in jouw ogen? ,, Ja dat denk ik wel, alhoewel ik ons ook nog wel zag winnen. Als er een team had moeten winnen dan waren wij dat denk ik. Maar met een gelijkspel hadden we vrede kunnen hebben. Het dubbeltje viel vandaag net de verkeerde op, helaas.”

Tevreden over jouw eigen spel:,, Nee niet helemaal, ik heb niet echt een lekkere wedstrijd gespeeld. Ik ben weinig in de 1 tegen 1 situaties geweest en heb verder voor weinig dreiging kunnen zorgen. Daarbij was mijn directe tegenstander van een goed niveau. Hij kwam veel op en zo moest ik veel meters maken om hem bij te blijven. Maar duidelijk is dat het vandaag niet aan de inzet lag, we hebben allemaal 200% gegeven.

Volgende week Aalsmeer, een tegenstander van een geheel ander kaliber :,, Ja die moet je natuurlijk gewoon winnen. Maar goed hun spelen voor lijfsbehoud dus scherpte is gewoon iedere wedstrijd keihard nodig. De resterende matches zijn allemaal finales. We moeten het hoofd nu vooral koel houden, dan is er niets aan de hand.”