nabeschouwing bannerEen kwart eeuw deed RCL erover om terug te komen naar de eerste klasse en die positie wil de huidige ploeg niet vergooien. Door de twaalfde stek op de ranglijst werd de ploeg veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en na zaterdag j.l. is de eerste horde genomen om lijfsbehoud via een omweg alsnog veilig te stellen. Spirit werd over twee wedstrijden met 7-4 verslagen, waarbij de 1-4 in Ouderkerk aan den IJssel beslissend was.

RCL speelde getergd, geconcentreerd en met overleg. Dat laatste in elk geval veel meer dan tegenstrever Spirit. Met Frank Hillebrandt terug als centrale verdediger en Nick Scheurwater als aalvlugge flankspeler, beide spelers zaten vorige week een schorsing uit, kwam de formatie beduidend overtuigender uit de voeten dan in de eerste wedstrijd. Daarbij was zichtbaar dat RCL de bal veel makkelijker liet rondgaan op het kunstgras van de tweedeklasser dan op de eigen hobbelige grasmat.

In het verslag dat reeds werd geplaatst, werden de twee fraaie doelpunten (Tommy Sinteur en Scheurwater) al opgetekend. De treffers van Johan Koot en Jonas Farih, die in twee beurten uitkwam op drie treffers tegen Spirit, waren niet minder belangrijk en het verweer van Spirit stond daarbij slechts in de schaduw.

Tommy Sinteur was zijn bewakers regelmatig te snel af
Tommy Sinteur was zijn bewakers regelmatig te snel af

Sinteur, de jongste speler van het veld, had vooraf al een goed gevoel over de afloop en dat werd tijdens de wedstrijd versterkt. ,,Ondanks de matige uitslag van vorige week leefde bij iedereen het gevoel dat het goed zou komen. We hebben een betere ploeg en dat kwam er nu ook gelukkig uit. Ik denk dat het voor hen wel klaar was bij de 0-2 en toen ook die derde goal pal daarna viel, wist iedereen het helemaal zeker. Het is prettig dat we weer bijna voltallig zijn. Nu moeten we nog twee keer laten zien waartoe we in staat zijn. RCL behoort in de eerste klasse thuis.”

Toch is het varkentje nog niet helemaal gewassen, want Bolnes zette opvallend overtuigend Be Fair over twee wedstrijden te kijk (2-1 en 7-3). De jongeling ziet het toch goed komen. ,,Okay, zij hebben niets te verliezen en wij dus wel. Maar we gaan uit van onze eigen krachten en dan zie ik het goedkomen.”

SV Bolnes kwam dit seizoen overigens uit in dezelfde klasse als Spirit (2D). De Ouderkerkers werden tweede, gevolgd door Bolnes. Het onderlinge verschil bedroeg zes punten. Bolnes pakte echter wel vier punten tegen Spirit. In Ouderkerk werd het 0-3, waarmee maar moet worden vastgesteld dat RCL er nog niet is. In het seizoen 2009/2010 speelde Bolnes nog in de vierde klasse, om daar kampioen te worden. Vorig seizoen dwong de ploeg een nacompetitieplek af en steeg het door naar de tweede klasse.

Nick Scheurwater ontvangt de felicitaties van meegereisde Leiderdorpers
Nick Scheurwater ontvangt de felicitaties van meegereisde Leiderdorpers

Trainer Kottenhagen was uiteraard blij met het resultaat en met het feit dat zijn ploeg nagenoeg compleet is, nu dat zo nodig is. ,,Alle vervangers hebben het naar behoren gedaan. Er staat een prima groep, die bereid is om voor elkaar te werken. Het is nu zaak om compleet te blijven en het karwei te klaren. Bolnes zal ook tot op het bot gemotiveerd zijn, maar wij moeten in de eerste klasse blijven. Dat moet gewoonweg. We krijgen er wat leuke spelers bij en het zou ook daarom belangrijk zijn om te blijven waar we zijn. Van de week heb ik contact met wat trainers en horen we de analyse van Ozan Demirbas aan die bij Bolnes was en daarna moeten we er klaar voor zijn.”