HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseRCL niet voorbij tien man uit Bergschenhoek

RCL niet voorbij tien man uit Bergschenhoek

-

,,Tegen tien man spelen maakt het niet altijd makkelijk’’, concludeerde Michael Verhoef na afloop van RCL-BVCB. En daar had de RCL-doelman een punt, want de Leiderdorpers hadden het inderdaad niet makkelijk in het degradatieduel. Hoewel de bezoekers ruim drie kwartier lang met tien man speelden, kwam de ploeg van Ben Kottenhagen niet verder dan 2-2. Een punt was nog het maximaal haalbare, hoewel..

Met een punt was Verhoef wel tevreden. ,,Als je 1-2 achter komt in de tweede helft mag je nog blij zijn met een punt, denk ik. Natuurlijk hadden we tegen tien man veel meer moeten profiteren. Daarnaast had een zege ons beter uitgekomen, zeker met het oog op volgende week (volgende week gaat RCL op bezoek bij FC Rijnvogels, red.). Dan hadden we een kleine voorsprong kunnen nemen op de onderste ploegen. Aan de andere kant, als we niet eens een punt hadden gepakt, waren de problemen nog groter geweest.’’

Net als in de tweede bedrijf was de thuisploeg in de eerste helft op een achterstand gekomen. Na twintig minuten werd Verhoef gepasseerd door een teamgenoot. Frank Hillebrandt was de ongelukkige. De doelman vond dat zijn teamgenoten niet scherp begonnen. ,,We waren niet zo scherp als in de afgelopen twee weken tegen Nootdorp en WV-HEDW. Er kwamen geregeld kleine foutjes voor aan onze kant. Halverwege de tweede helft begon het een beetje te lopen. Daarna begonnen we ook meer kansjes te creëren.’’

Tien minuten voor rust was de opluchting groot bij RCL na het wegsturen van een tegenstander na twee gele kaarten (Scheimann, red.) te hebben ontvangen. ,,Dan hoop je er overheen te lopen, maar we hadden het moeilijk tegen tien man’’, aldus Verhoef. Desondanks kon Leroy van Westrienen na rust profiteren van de overtal situatie, nadat keeper Verhoef overigens de bal had onderschept en direct de ruimte had ingespeeld richting de middenvelder.

Hachelijke momenten genoeg voor beide doelen, een winnaar kwam er echter niet

Verhoef: ,,Dan verwacht je vervolgens dat we door gaan drukken en dat de ommekeer daar is. Maar zo ging het niet.’’ Door een slippertje achterin kwam de Racing Club ruim een kwartier voor het einde opnieuw op achterstand. Een behoorlijke domper op dat moment. De jeugdige aanvaller Tommy Sinteur voorkwam echter een nederlaag met zijn vierde goal van het seizoen, dit keer als invaller.

,,Uiteindelijk was het misschien een terechte uitslag. In de tweede helft ging het op en neer ondanks dat wij tegen tien man speelden. Wel was Nick Scheurwater nog dichtbij een doelpunt. Dat had de 3-2 kunnen zijn, want dat was vlak voor tijd. Aan de andere kant kwam BVCB ook nog een aantal keer gevaarlijk voor mijn goal. We moeten blijven knokken voor de punten. De komende weken worden natuurlijk zwaar, maar die punten pakken we wel.’’

Trainer Kottenhagen over de puntendeling: ,,Ik heb absoluut mixed feelings over het resultaat. Aan de ene kant mogen we blij zijn dat we nog wat overhouden aan dit duel, maar aan de andere kant hadden we ook zomaar alsnog kunnen winnen. Tegen tien man moet je er meer uithalen. Het was puur vechtvoetbal. Er stond ‘elektriciteit’ op de benen van de spelers, waardoor het niveau van de laatste weken niet door alle spelers kon worden gehaald. Wel is er alles aan gedaan, dat staat vast. Het blijft voor ons een overlevingstocht. Op papier krijgen we nu de zwaarste, maar ook bij FC Rijnvogels zullen we onze huid duur verkopen. Ik denk dat er minder spanning op de jongens zal staan. Elk ander resultaat dan een nederlaag levert voor ons bonuspunten op volgende week.”

Ook nog even naar de andere kant van het verhaal. Edwin Vurens, trainer van BVCB en voorheen onder meer ARC: ,,Wij deden het met tien man eigenlijk beter dan met elf man. We hebben zeker ook onze kansen gehad, maar dat geldt ook voor RCL. Al met al een terecht gelijkspel, waar we allebei geen reet mee opschieten. Ik ben tevreden over onze instelling, die de voorbije weken beter is dan pal na de winterstop. Maar het wordt spannend en lastig tegelijk de komende tijd.”

Vurens is bezig aan zijn laatste duels bij BVCB en is nog vrij voor het volgende seizoen. Recent ketste een overstap naar het Rotterdamse VOC in het laatste stadium af.

Kottenhagen kan volgende week tegen FC Rijnvogels in ieder geval weer beschikken over Ozan Demirbas. De spits heeft zijn schorsing van drie wedstrijden inmiddels uitgezeten na zijn rode kaart tegen Zwaluwen ’30 (4-0 verlies, red.). Over spitsen gesproken, afgelopen week werd bekend dat aanvaller Thom Wijnalda na een jaar afwezigheid weer terugkeert aan De Bloemerd. Dit was al te lezen op onze site afgelopen zaterdag.

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Hillebrandt, Van Bemmel, Koet, Wijsman, Leugering, Van Westrienen, Scheurwater, Oude Veldhuis, Permanand.