nabeschouwing bannerRCL heeft nog negentig minuten om zich te herstellen van de 1-3 thuisnederlaag tegen SV Bolnes. Misschien is er nog een verlenging nodig of strafschoppen, maar de Leiderdorpers zouden willen al in die positie te zijn. Bolnes zette een grote stap op de Bloemerd naar een ruil van klasse, maar RCL is weliswaar aangeslagen maar nog niet knock-out.

Johan Koot haalde het einde niet. Eerst kreeg hij kort na rust een gele kaart na een onschuldige handsbal, maar in de slotfase kwam daar een tweede gele prent bij na een overtreding op spits Rutger van Dijk. De centrale verdediger van de thuisploeg: ,,Op zich zou ik al geschorst zijn na de eerste kaart. Helaas kwam daar dus een kaart bij. Ik nam een sliding op de bal, enkel ging de tegenstander mee. Hij kan die kaart geven. Laat ik het zo zeggen, andersom zou ik ook hebben gezegd dat het geel was en dus rood omdat het de tweede was. Al met al wat ongelukkig.”

Veel belangstellenden uit Ridderkerk e.o. waren van de partij en zagen Bolnes zegevieren
Veel belangstellenden uit Ridderkerk e.o. waren van de partij en zagen Bolnes zegevieren

Koot was niet onder de indruk van de tegenstander, maar was wel zo eerlijk te stellen dat RCL niet bepaald de beste wedstrijd van het seizoen speelde. ,,Zij hebben twee aardige buitenspelers en die nummer tien (Remco Buist, red.) haalde veel weg met zijn lengte. Door die snelle 0-2 konden ze hun eigen spelletje spelen en dat hebben we over onszelf afgeroepen. Het zal nu heel zwaar worden, maar wij moeten het hun nog moeilijk kunnen maken. Wanneer we snel scoren kan het scenario volgende week onze kant oprollen.”

Doelman Michael Verhoef wist wel waar het aan mankeerde tegen de ploeg uit Ridderkerk. ,,We waren bijna de gehele middag aan de late kant. Daar komen de eerste twee treffers uit voort, hoewel die tweede goal door die jongen nooit meer gemaakt zal worden. Bij die derde, een vrije trap van grote afstand, wilde ik de muur goed neerzetten maar er werd niet goed geluisterd. Daardoor kon ik niet goed anticiperen op de inzet en vloog die bal binnen. Dat neemt niet weg dat we niet opgeven. Wanneer wij het niveau halen van Spirit uit en volgende week wel als team spelen en scherp zijn dan moeten we de klus makkelijk kunnen klaren. Ja, daar ben ik van overtuigd.”

De Leiderdorpse bank met daarachter aanhang van de bezoekers
De Leiderdorpse bank met daarachter aanhang van de bezoekers

Trainer Ben Kottenhagen wilde na afloop ook niet bij de pakken neerzitten, maar waagde zich niet aan een dergelijke uitspraak als die van zijn doelman. ,,We zijn niet kansloos en leven nog, maar het mag duidelijk zijn dat de drukker nog veel groter is geworden voor ons. Toch heb ik ook nu gezien dat als wij gaan voetballen, helaas deden we dat pas na de 0-2, dat we dan meer in huis hebben dan deze tegenstander. Enkel kopen we daar nu niets voor en zullen we volgende week het bewijs moeten leveren.”

De Leiderdorpse oefenmeester somberde vooral over het eerste doelpunt. ,,In die situatie laten we ons eenvoudig weg zetten. Mijn speler rekende op een fluitje voor de overtreding, maar die kwam niet. Het was een scenario waarvoor we de ploeg gewaarschuwd hadden. Zij zouden veel ballen over onze defensie leggen en dan proberen op snelheid ons te kloppen. Het is jammer dat dan toch de 0-1 valt op die wijze. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat die andere goals schitterend waren van die gasten. Verliezen is ook sport, maar deze 1-3 score is niet overkomelijk. Ik weet echter ook wel dat 1-2 minder ernstig zou zijn geweest dan deze score, maar het is niet anders.”

Ben Kottenhagen denkt er het zijne van, schuin achter hem een niet WK-ganger..
Ben Kottenhagen denkt er het zijne van, schuin achter hem een niet WK-ganger..

Tenslotte had Kottenhagen en zijn staf geen goed woord over voor de randverschijnselen. ,,Prachtig dat een club wordt aangemoedigd, maar volgens mij mag er geen alcohol worden gedronken op de tribune. Dat zijn strikte regels van de KNVB. Kennelijk was dat zaterdag wel in orde en ik zal me maar niet uitlaten over het gedrag wat daar uit voort kwam. Soms snap ik er niks meer van wat nu wel of niet mag.”

 

Bolnes-trainer Geert Meijer, onder meer ooit speler van Ajax en Sparta en op de bank in De Kuip, had een ander gemoed na afloop en weet zich bijna eersteklasser. ,,We mogen nu even feest vieren, maar we zijn er echt nog niet. In de nacompetitie is er veel mogelijk en RCL zal zich nog niet gewonnen geven. Ik wist weinig van de ploeg. Ik heb enkel wat speurwerk gedaan op internet en wist bijvoorbeeld dat ze aan het begin van het seizoen hebben geoefend tegen onze tegenstander uit de vorige ronde (Be Fair, red.). Wij zijn maar een kleine club en ik moet veel zaken alleen doen. Ook ons bestuur is maar tweekoppig. In dat opzicht heb ik wel aangegeven dat er iets moet gebeuren wanneer we de eerste klasse mochten bereiken. Na mijn periode bij Strijen ben ik gevraagd voor deze klus. De spelersgroep wilde graag dat ik kwam en er is gedurende het seizoen schwung in het elftal gekomen. Ja, ik ben blij met mijn buitenspelers. Zij wilden wat lager ballen en zouden naar de club komen als ik trainer zou worden. Prachtig natuurlijk als je er dan in juni zo voor staat. En verder heb ik de maker van de derde goal een zoen gegeven. Die jongen kwam bij deze club, maar is er negen maanden uit geweest vanwege een zware knieblessure. En dan krult hij zo even een bal binnen van grote afstand. Dat is voor mij genieten. Afijn, de groep wil dolgraag promoveren en dat is bijna zover. Maar wat ik zeg, dat feestje van vandaag mag niet te lang duren.”