ts-rclHij had en heeft het naar zijn zin bij topklasser Noordwijk, maar Thom Wijnalda is niet ingegaan op een verbeterde aanbieding. De spits verliet RCL voor het avontuur aan de Duinwetering, maar zijn maatschappelijke carrière staat hem in de weg om zich volledig te kunnen geven voor de hoofdmacht van Robbert de Ruiter. J.l. vrijdag maakte hij bekend weer terug te zullen keren naar de Bloemerd. Terug op het oude nest derhalve.

Onze redactie informeerde naar zijn keuze. ,,Noordwijk kwam met een verbeterde aanbieding en daar sprak dus vertrouwen uit. Ik heb niet heel veel speeltijd gekregen dit seizoen in het eerste elftal, maar de concurrentie voorin was en is dan ook groot. Ik heb er aan mogen proeven, want ik ben wel wat keren in de basis begonnen en ik ben redelijk vaak ingevallen. Verder speelde ik mijn wedstrijden bij het tweede elftal. Ondanks het gestelde vertrouwen vanuit de club is het voor mij beter om een andere keuze te maken. Ik kan niet aan de verwachtingen voldoen, omdat ik niet in staat ben om alle trainingen te volgen. Dat kan ik niet combineren met mijn werkzaamheden. We hebben daar eerlijk over gesproken.”

RCL promotiewdstr 2011 625

Terwijl Noordwijk druk bezig is om zich te handhaven in de topklasse en de beslissende fase in gaat, weet Wijnalda waar zijn toekomst ligt. ,,Er was interesse van hoofdklasser Sportlust’46 en ook kon ik bij  FC Boshuizen terecht. Woerden vind ik wat ver weg. Bij FC Boshuizen zijn er grote plannen en ik vind het mooi dat ze me wilde hebben. Ze willen daar met een schone lei beginnen, een prima ontwikkeling. Uiteindelijk heb ik voor RCL gekozen, waarmee ik ook in contact kwam in de voorbije weken. Ik weet wat ik daar heb en het gaat mij niet om het geld. RCL is in beweging en er worden stappen gemaakt om verder te komen. Er liggen plannen voor een nieuw clubhuis en er staat een leuke, jonge groep. De trainer doet er goed werk naar ik begrijp en het contact met hem was ook prima. Het is bij hem meer dan voetbal en dat bevalt mij wel. Toen ik vertrok was de situatie toch wat anders. De club is weer op de toekomst gericht en er kan wat moois ontstaan. RCL is toch een beetje ‘mijn’ club en ik wil daar graag weer deel vanuit maken. Van waarde zijn. Het voelt goed om deze keuze te hebben gemaakt.”

RCL is eersteklasser, maar het is nog allerminst zeker of de roodwitten ook volgend seizoen op dat niveau acteren. De keuze van Wijnalda staat daar los van. ,,Ik heb er vertrouwen in dat ze het redden. Mijn beslissing is daar echter niet op gebaseerd. Als ze onverhoopt degraderen dan moeten we er voor zorg dragen om zo snel mogelijk weer de tweede klasse te verlaten. Uit de laatste drie wedstrijden hebben ze zeven punten gehaald. Ik zie het wel goedkomen.”

Wijnalda scoorde vijftien goals in zijn laatste seizoen bij RCL (seizoen ’12-’13). Ook de jaren daarvoor pikte hij als spits zijn goaltjes mee. Ben Kottenhagen liet onze redactie weten dat de mededeling over de terugkomst van de doelpuntenmaker met veel plezier ontvangen is.