Hoofdklasse B (zaterdag)- In de tiende speelronde stond de uitwedstrijd tegen SHO op het programma voor de Rijnvogels. Dit is een ploeg die Rijnvogels onder zich moet weten te houden om lijfsbehoud in de hoofdklasse veilig te stellen.

Sander van der Horst is geschorst en voor hem speelt Hendrik van Beelen. Joey Zandbergen mag wel weer welkom worden geheten in de basis. Met een temperatuur van zo’n 11 graden en een laagstaande zon ziet het er naar uit dat het een heerlijke voetbalmiddag kan worden. Dit valt echter tegen. SHO speelt in een 5-3-2 systeem waarbij ze vaker met zes spelers achterin staan dan met vijf. Kortom SHO wilde niet voetballen en Rijnvogels leek niet bij machte om te voetballen.

Natuurlijk heb je twee elftallen nodig om een in ieder geval leuke wedstrijd voor te schotelen. Rijnvogels weet wat kleine mogelijkheden te creëren en een vrije trap van Rob Zandbergen is het eerste wapenfeit. Het publiek weet echter pas in de twintigste minuut op te veren als SHO de 1-0 koppend binnen weet te knikken. Het doelpunt wordt echter wegens buitenspel afgekeurd. Voetballend wordt het publiek niet vermaakt en het is somtijds slaapverwekkend om naar te kijken.

Een veel te laag tempo aan Rijnvogels-kant en SHO probeert alleen via de counter bij het doel van Peter Messemaker te komen. Tien minuten voor rust weet Messemaker met een knappe reflex zijn doel schoon te houden. Gelukkig wordt er voor de rust gefloten. Tijd voor trainer Van Heek om de tactiek wat bij te stellen? In de tweede helft komt Timo Schaap in het veld voor de niet geheel fitte Niels van Veen. Er lijkt wat meer strijd te worden geleverd en Rijnvogels gaat de druk wat opvoeren op de goal van SHO. Dit resulteert in wat kleine kansjes. Een steekpass van Yuri Guijt op Mitchell Beijersbergen wordt vervolgens net naast geschoten. Timo Schaap is prima ingevallen en zorgt regelmatig voor dreiging op de linkerflank.

SHO 12

In de 53e minuut geeft Beijersbergen een diepe bal op Schaap die met een prachtige lob SHO keeper De Vaal weet te passeren. Een prachtige goal. Voor trainer Rijsdijk van SHO het teken om cultheld Geert Bakker in te brengen. De speaker schalt rond dat dit het 200e optreden van Bakker is in de hoofdmacht. Rijnvogels blijft in het vervolg dreigend. Beijersbergen komt vanaf rechts het strafschop gebied in en schuift de bal net naast. Aan de andere kant kruipt Rijnvogels door het oog van de naald. Roeland ziet zijn inzet door Messemaker gekeerd worden. Een kopbal van Pieter van de Breggen wordt knap door de SHO keeper gepakt en ook Beukenholdt is niet gelukkig met een uit de draai geschoten schot.

Toch komt Rijnvogels uiteindelijk op 0-2. Beijersbergen gaat goed door vanaf rechts en krijgt de bal bij Yuri Guijt, die met een prachtig schot de bal in de kruising krult. De drie punten lijken met nog een klein kwartier spelen in de knip te zitten. En toch gaat het nog mis. In de 81e minuut speelt Beijersbergen vanaf het middenveld terug op de keeper. De bal belandt echter in de voeten van spits Bakker die Messemaker prima passeert. Een tegenvaller maar nog niks aan de hand. Niets is minder waar want nog geen minuut later ligt de 2-2 in het netje. Fernandez verovert de bal op het middenveld en kan zo doorlopen naar randje zestien waarbij hij met een goed geplaatst schot Messemaker kansloos laat. Ongelofelijk dat dit kan gebeuren in twee minuten tijd. Nog geen drie minuten later is het weer Bakker die alleen op Messemaker af weet te gaan. Hij schiet de bal in het zijnet en laat de kans op een nog grotere cultstatus liggen.

SHO 17

Trainer Van Heek probeert de Vogels bij de les te krijgen maar dat lukt slechts deels. Er volgen nog een aantal knotsgekke minuten. SHO countert sterk maar ook Rijnvogels krijgt nog een aantal kansjes. Schaap ziet een inzet voor het doel langs gaan. En Yuri Guijt ziet een kopbal boven op de lat belanden. In de laatste minuut komt Joey Zandbergen iets te onbesuisd in op zijn tegenstander en krijgt daar een rode kaart voor. Zo verliest Rijnvogels onnodig twee punten en waarschijnlijk ook nog zijn rechtsback voor een aantal wedstrijden. Een draak van een eerste helft en een voor het publiek wat aantrekkelijkere tweede helft. Volgende week komen de Zwaluwen op bezoek bij FC Rijnvogels. Als de vogelgriep daar geen roet in het eten gaat gooien tenminste.

Peter Messemaker, Rob Zandbergen, Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand, Joey Zandbergen (90e rood), Hendrik van Beelen, Pieter van der Breggen, Yuri Guijt, Niels van Veen (45e Timo Schaap), Mitchell Beijersbergen (90e Andreas Stam), Martin Onderwater (58e Jeffrey Beukenholdt)