donderdag, april 25, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsFC Rijnvogels versus Katwijk en bovenal Stichting JUUL (met podcast)

FC Rijnvogels versus Katwijk en bovenal Stichting JUUL (met podcast)

-

Op de foto v.l.n.r. Wim Korndorffer, Peter Plug, Remco Mentink en Dirk de Mooij.
Op de foto v.l.n.r. Wim Korndorffer, Peter Plug, Remco Mentink en Dirk de Mooij.

Zaterdag 13 december staat de tweede dorspderby van het jaar op het programma, ofwel FC Rijnvogels versus Katwijk. Tijdens de laatste competitiewedstrijd van 2014 komt buurman VV Katwijk op bezoek. Na de prachtige middag tegen Quick Boys, hopen we op minstens zo’n zelfde editie tegen de oranjehemden met wederom een uitverkochte Kooltuin. Meer informatie over verkoop rond de wedstrijd zal later in de maand op de website gepubliceerd worden. SV Kooltuinstrijders zal rond de wedstrijd natuurlijk weer zorgen voor de nodige sfeer en gezelligheid. Tevens zal de supportersvereniging deze wedstrijd aangrijpen om zich in te zetten voor het goede doel.

SV steunt Stichting JUUL

In maart 2014 hebben FC Rijnvogels, Stichting JUUL en het Willem Alexander Kinderfonds. De komende drie jaar zal intensief worden samengewerkt. Door middel van acties zullen er gelden worden verworven maar dat niet alleen. Dat heeft het nabije verleden al bewezen. In de afgelopen maand maart is er door allerlei acties van Rijnvogels F8M maar liefst €5.000,- opgehaald. Onder andere door een benefietwedstrijd, pannekoekenbakken, collecteren, een loterij en nog veel meer is er toen zo’n fantastisch bedrag voor Stichting Juul opgehaald. Eind maart 2014 hebben een aantal spelers en trainers van de selectie een bezoekje gebracht aan het LUMC. De mannen van Hein van Heek traden op in een echt televisieprogramma en hadden allerlei leuke cadeautjes meegenomen voor de zieke kindertjes.

Stichting JUUL
In 2007 werd deze stichting opgericht en is inmiddels niet meer weg te denken in de omgeving Katwijk. Stichting JUUL heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam te ondersteunen ten behoeve van het ondezoek en de behandelingen van en naar kinderkanker. Tevens willen ze als de financiele middelen het toelaten, kinderen die woonachtig zijn in de gemeente Katwijk en aan kanker lijden een plezierige dag bezorgen. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. een dagje naar de Elfteling, een voetbalwedstrijd bekijken bij één van de clubs uit de Eredivisie of als VIP naar een wedstrijd van bijvoorbeeld FC Rijnvogels of een andere club uit de gemeente Katwijk.

Voor meer informatie, kijk snel op www.stichtingjuul.nl

De dorpsderby tegen VV Katwijk 
Op zaterdag 13 december proberen we in samenwerking met de hele vereniging zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting JUUL. Dat doen we met een aantal verschillende acties. Zo zal er rond de wedstrijd tegen Katwijk door een jeugdteam gecollecteerd worden, wordt een mooi aandenken aan deze derby geveild voor een mooi bedrag en natuurlijk hopen we ook op een bijdrage van alle lagen uit de vereniging. Ook starten we de voorverkoop van een loterij met prachtige prijzen. Zo zijn er twee VIP kaarten te winnen voor het bijwonen van een wedstrijd van ZZ Leiden- Eredivisebasketbal- met eten en drinken erbij, een fotoshoot van Jan Verloop, verschillende dinerbonnen, Rituals-pakketten t.w.v. €75,- en deze lijst wordt nog aangevult met veel meer mooie prijzen! De derde helft van deze mooie voetbalmiddag wordt natuurlijk feestelijk omlijst waarbij iedereen is uitgenodigd.

Tijdens het gesprek, voorafgaand aan het treffen tussen de Vogels en Zwaluwen.
Tijdens het gesprek, voorafgaand aan het treffen tussen de Vogels en Zwaluwen.

Afgelopen weekend toog onze verslaggever Remco Mentink naar De Kooltuin om in gesprek te gaan over de op til zijnde acties ten bate van Stichting JUUL Hij sprak met Rijnvogels-voorzitter Peter Plug, bestuurslid Dirk de Mooij en Wim Korndorffer, voorzitter van de genoemde stichting. Uiteraard steunt Leidenamateurvoetbal.nl Goede Doelen Acties vanuit de club en daarom lieten we de vier sprekers geruime tijd aan het woord. Een ernstig ziek kind kan alle steun gebruiken!

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read