Is het dan uiteindelijk Hein van Heek die de Katwijkse brigade van FC Rijnvogels naar een hoger plan zal gaan tillen? De cijfers uit de 1ste seizoenshelft lijkt de vraag te beantwoorden met een overtuigende JA. De Hoofdklasse lonkte al eerder, maar de droom spatte al een paar keer uiteen. De Leiderdorpse oefenmeester loopt met onze redactie op de zaken vooruit en blikt ook terug.

De selectie van FC Rijnvogels staat woensdagochtend 8 januari op schiphol om om 8.10 richting Portugal te vliegen en daar te gaan strijden om de Algarve Cup. En jawel ook daar zullen de vogels in een prestigieuze cup  gaan strijden om de titel. Dit jaar zullen aan het toernooi enkel eersteklassers  meedoen (vv Drechtstreek en vv Zuidland). Hein van Heek geeft als ambitieuze trainer aan graag deze cup te willen pakken.

Velen van u zullen misschien denken wat een luxe voor een eersteklasser, zo’n tussentijdse trip. Van Heek:,,Ergens is dat ook waar. Maar vergis je niet, de gehele selectie heeft hier voor gespaard en de extra’s zoals: darten, golfen, catamaranzeilen en tennissen  worden door de businessclub betaald.”

Hein van Heek vertelt:,, Uiteraard is dit een mooi uitje om met de jongens op pad te gaan. Zo blijven wij toch dicht bij elkaar in deze wat rustigere periode. Helaas kunnen niet alle jongens mee, dit om diversen redenen. Ik heb het dan over: Hendrik van Beelen, Orlando Ouwehand, Wesley van Wijk, Andreas Stam, Peter Messemaker en Adil Harfaoui. Maar uiteindelijk hebben we een mooie grote groep die er zeker zin in heeft.”

Goal FCR resultaatDan even over de 2e seizoenshelft ofwel de blessures, de sfeer in de groep, de bankzitters en de contract verlengingen. Van Heek:,, Eef Schoneveld is helaas al een lange tijd geblesseerd, maar met de power die hij heeft kan hij wellicht verderop in het seizoen minuten gaan maken. Dirk Varkevisser lijkt op de weg terug. Alleen lijkt de blessure van Martin Onderwater toch vervelender uit te pakken dan gedacht. Martin heeft wat vuil op de kruisband, lichte beschadiging. Een operatie is (nog) niet noodzakelijk, vooral nu rust kan helend werken. In ieder geval zal hij de eerste wedstrijden gaan missen. Verder zijn er geen buitensporige blessures. Daarnaast hebben wij ook jongens uit het 2e elftal die prima op de deur kloppen.”

Op de foto: een vrijwel wekelijkse bezigheid voor de Kooltuinbewoners: felicitaties voor een teamgenoot na alweer een doelpunt voorzien van een Katwijkse handtekening..

Van Heek geeft verder aan:,, Ik ben erg tevreden over de instelling van de jongens die nu minder aan de bak komen. Ergens heeft dit te maken met de goede resultaten maar ook met een goede instelling. Jongens zoals van Beelen en van Wijk passen zich voorbeeldig aan. Zij zien ook dat het nu prima gaat, lopen niet te zeuren of te zieken. Super! Dat heb je ook nodig om kampioen te kunnen worden’’, geeft Van Heek aan.

Vervolgend: ,,Mitchel Beijersbergen en Sander van der Horst hebben afgelopen week voor een jaar bijgetekend.” Heeft iedereen voor de 1ste wedstrijd tegen DSO bijgetekend? De oefenmeester geeft aan:,, Het is wel de bedoeling om in Portugal met de meeste jongens rond te komen. Met Pieter van den  Breggen was al een afspraak gepland maar dat kon niet door gaan. In Portugal zal de basis voor volgend jaar moeten worden neergezet en het ziet er naar uit dat bijna iedereen aan boord blijft.”  Van Heek begrijpt dat er aan bepaalde jongens wordt getrokken, bijvoorbeeld aan de veelscorende Beijersbergen en de regelmatig bepalende Van den  Breggen. ,,Maar je ziet het,  de club heeft toch een goed verhaal en zo heeft Beijersbergen toch de voorkeur voor FC Rinvogels gegeven boven Quick Boys en dat zegt toch wel iets.”

Heeft Hein van Heek ook nog vergaande ambities? ,,Natuurlijk heb ik ambities. Ten eerste om de stap naar de hoofdklasse te maken, maar dan ook van daaruit verder kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik snap dat dit niet te snel kan, maar snel tevreden ben ik niet. In het 2e jaar hoofdklasse hoop ik dan met FCR een volgende stap te kunnen maken, in ieder geval bovenin het linker rijtje te ballen. En dan het liefst met jongens uit deze regio. Wat daar dan weer op volgt zien we dan, maar de Topklasse blijft natuurlijk een mooie competitie. Laat in elk geval heel duidelijk zijn, ik heb het fantastisch naar mijn zin bij de Vogels en hoop samen met de club nog ver te gaan komen!

 

Remco Mentink