Een conclusie die de waarheid geen geweld aan doet want de Vogels acteerden beneden hun kunnen. Aan de 0-2 zege in Voorschoten mag dan ook niet al te veel waarde worden gehecht. De overwinning is goed om door te gaan in de volgende bekerronde, maar overtuigend was het op Adegeest niet van de troepen van Hein van Heek. Maar goed, een slechte generale kan vaak gevolgd worden door een goede uitvoering. Daar hopen de rasoptimisten dan ook maar op.

De Rijnvogels mochten dan wel met 0-2 winnen, een groot verlies was dat Kevin Wijmer per ambulance moest worden afgevoerd. De verdediger die eerder in het duel al een keer met schade naar de kant moest maar de strijd kon hervatten, was na een confrontatie in de lucht het slachtoffer. Geheel groggy werd Wijmer naar het ziekenhuis over gebracht. Het zag er allemaal niet best uit. De jonge laatste man zal zeker de start van de competitie niet mee maken en ook zijn maatje naast hem in defensie, Orlando Ouwehand kwam (nog) niet in actie. Zorgen voor trainer Hein van Heek? Na de wedstrijd op Adegeest zal ook zijn gezicht niet op vrolijk hebben gestaan evenals die van de supporters.

Het opgekomen volk zag de eerste twintig minuten weinig verheffends. Pas na de fraaie treffer van Sander van Horst kwam er meer leven in de brouwerij. De Vogels trokken het duel naar zich toe maar het was weer uit een standaardsituatie dat nummertje twee viel. Na een afgeslagen corner was Yuri Guyt de slimste in de scrimmage en schoof de 0-2 in de Voorschotense touwen.
De wedstrijd werd pas na de 0-2 halverwege de eerste helft enigszins aantrekkelijk en menigeen verwachtte dan ook dat de Vogels na de thee de draad weer op zouden pakken. Het kwam er echter niet van. De groen-gele gastheren werden de evenknie en speelden bij tijd en wijlen beter dan de bezoekers. Doelman Peter Messemaker die voor de thee nauwelijks beproefd werd, moest kort na de hervatting een inzet van dichtbij keren en hield de doorgebroken Shemiel Constancia in een één tegen één situatie knap van een treffer af.

Collega Stefan van der Niet, die voor de rust twee keer mocht vissen, voetbalde tot soms ver buiten de zestien mee en maakte diverse lange ballen onschadelijk. Veel combinaties van de rood-witten mislukten en het raffinement ontbrak. Kort voor tijd het ongelukkige moment van Wijmer waardoor de wedstrijd minuten lang werd stil gelegd. Het enige vermeldenswaardige feit is dat Voorschoten ’97 de marge nog had kunnen verkleinen maar de paal werkte niet mee. Derhalve een wedstrijd om snel te vergeten.

FC Rijnvogels: P Messemaker, J.Zandbergen, K.Wijmer (77. H. v. Beelen), R.Zandbergen, A.Stam, S.v.d.Horst, P.v.d.Breggen, Y.Guyt (77. Timo Schaap), M.Beijersbergen, N.v. Veen, M.Onderwater (77. S.Zandbergen).