Eerste klasse B (zaterdag)- De gelijkmaker van Dick van der Toorn in blessuretijd kwam alsnog als een vervroegd Sintkadootje. Want toen tien minuten voor het einde Swift een verdiende 0-1 voorsprong nam, leken de gastheren aan het kortste einde te zullen gaan trekken. Maar toen een vrije trap van Jeroen Haasnoot door broer Arjan in eerste instantie door de Amsterdamse doelman werd gekeerd was de rebound voor van der Toorn. Hiermee een onverwacht bonuspunt voor de geel-roden in de wacht slepend. Vreugde op sportpark ’t Duyfrak.

Ronald Kuijt is in zijn analyse realistisch en schetst het beeld van de wedstrijd. ,,In het eerste kwartier was Swift beduidend beter, maar later kwamen wij wat meer in de wedstrijd. Veel kansen waren er niet en het werd een redelijk evenwichtig duel. In de tweede helft was Swift duidelijk de bovenliggende partij. Er zit veel voetbal in die ploeg en zij waren in principe een titelkandidaat. Enkel hebben ze al veel punten gemorst en staan op forse achterstand. Het is een goed team maar uiteindelijk halen ze nu dus weer geen overwinning. Het dubbeltje viel nu voor ons de goede kant op en bij Sportlust ’46 uit was dat precies andersom. Toen hadden wij het verdiend, vandaag eerlijk gezegd niet.”

Na een goede start verzamelden de mannen van Andries Wendt verrassend veel punten. ,,Nu wordt het elke week sprokkelen want we willen ons zeker gaan handhaven. Zaterdag uit tegen Voorschoten ’97 wordt ook weer belangrijk. Daar drie punten zien te pakken geeft weer ruimte. We zitten nu even in een moeilijke fase maar als we zaterdag winnen dan slaan we weer een gat. Want eerlijk, de bovenste vijf ploegen steken er wel bovenuit”, is hij realistisch.

Erwin van der Nagel (op archieffoto) stond andermaal zijn mannetje
Erwin van der Nagel (op archieffoto) stond andermaal zijn mannetje

Een tevreden Kuijt dus na de onverwachte remise tegen Swift. Tevreden was hij ook over het optreden van zijn teamgenoten en in het bijzonder over doelman Erwin van der Nagel “die er een paar goeie uithield” en over Jaber Akrif die een basisplaats had. ,,Hij kan voor ons een toegevoegde waarde betekenen. Aan hem kunnen we waarschijnlijk nog veel plezier beleven.”

Akhrif kwam over van Quick Boys en toonde zich in de voorbereiding al een versterking voor de Valkenburgers. Een blessure wierp hem terug.

Ook trainer Wendt was in zijn nopjes met het punt. ,,Deze moeten we koesteren. Ze hielden ons onbedoeld in leven en dan mag je blijven hopen om een nederlaag te voorkomen. Als die dan valt tegen sluitingstijd is dat heerlijk. Ik ben tevreden met onze inzet en we hebben ons kranig verweerd.”

Valken’68 leverde wel een positie in op de ranglijst omdat Haaglandia won van HBOK (1-2). De Valkenburgers staan nu zevende, maar vooralsnog ver genoeg weg van de gevarenzone. Een vierde uitzege zou een flinke stap zijn richting het beoogde doel om halverwege uit te komen op twintig punten.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lex Heemskerk, Thomas Paauw, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Dico Schaap, Jaber Akhrif, Lars van Bommel(68. Dick van der Toorn),Ronald Kuyt (59. Rens van Klaveren), Sven Boonstoppel(51. Mark Kabelaar).