Hein van Heek, trainer van FC Rijnvogels, is na een succesvolle eerste trainingsronde ook bij de herstart tevreden over de voortgang van zijn ploeg. Hoewel hij niet al te lang wil stil staan bij de resultaten, kan de Leiderdorper er niet omheen dat zijn manschappen goed bezig zijn. Vorige week werd er afgerekend met topklasser FC Lisse en j.l. zaterdag werd ARC met 3-0 verslagen. Weliswaar speelt de Alphense equipe een klasse lager, maar bij vlagen was wel te zien dat FC Rijnvogels klaar lijkt voor de hoofdklasse.

Hein van Heek,,De wedstrijd tegen ARC was nuttig. Zij wilde ook voetballen en daardoor ontstond er een open wedstrijd. 7-3 of 6-4 behoorde ook tot de mogelijkheden. Ik ben van mening dat we het vooral na rust goed hebben gedaan, hoewel er wel gemakzucht in de groep sloop. Er waren nog genoeg persoonlijke foutjes, maar door de bank genomen zijn we goed onderweg. Net als tegen FC Lisse kozen we voor een 4-4-2 formatie. Tegen Lisse beviel dat uitstekend, maar nu liep die speelwijze niet geheel naar wens voor de pauze. We zijn er wat dat betreft nog niet uit, maar 4-4-2 zou een optie kunnen zijn voor de ploeg. We hebben voorin veel lopende mensen. Echter is het nog wachten op enkele spelers en wanneer alles aan boord is, hebben we nog meer mogelijkheden. Nee, in principe zijn er nog geen zekerheden. Doordat Robin Janmaat niet komt omdat de KNVB daar een stokje voor heeft gestoken, is enkel de rechtsbackpositie niet dubbel bezet, maar ook daar kunnen we schuiven. Met enkele spelers zijn we nog voorzichtig vanwege lichte blessures. Jeffrey Beukenholdt (aanvaller aangetrokken van VELO) duurt enkel nog wat langer.”

FC Rijnvogels heeft een grote selectie en de tijd dat het team verzwakt na het inbrengen van nummer 14 of 15 lijkt voorbij. ,,Maar die pakweg 18 tot 22 man zijn ook nodig. De hoofdklasse wordt uiteraard zwaarder en we moeten rekening houden met meer kaarten en blessures zijn er vrijwel altijd. In elk geval is het acceptatievermogen groot en als trainer kan je er nu eenmaal maar elf een basisplek geven. Elk individu werkt er hard voor en iedereen denkt in het teambelang. Dat is prettig werken.”

De Katwijkers oefenen nog vriendschappelijk tegen SJC en daarna start de bekerstrijd met een treffen tegen Alphense Boys. ,,Ook weer boeiende potjes. We zullen zeker nog wat schuiven, maar het is zeker niet de bedoeling dat we blijven switchen. Voor je het weet start de competitie. Maar we zijn niet voor 1 gat te vangen komend seizoen. Dit team kan verrassen en ik zie het seizoen rooskleurig tegemoet. Maar laten we eerst maar de nodige punten gaan pakken en ons in veiligheid spelen. Dat is doelstelling nummer 1.”

Basisopstelling FC Rijnvogels tegen ARC: Messemaker, J. Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, Stam, Van den Breggen, Van der Horst, Guijt, S. Zandbergen, Van Veen, Beijersbergen.