Eerste klasse B (zaterdag)- Op papier leek het voor de groen-gelen bij voorbaat al een kansloze missie om bij koploper Deltasport de broodnodige punten weg te kapen. De praktijk wees dit ook met duidelijke cijfers uit. De hekkensluiter kreeg met 4-0 op de broek op sportpark Broekpolder in Vlaardingen.

Simon Jouby: ,,Het is vervelend als je twee weken achter elkaar tegen sterke ploegen moet spelen”, jammerde de verliezende middenvelder terecht. ,,We hadden in voorgaande wedstrijden de punten moeten pakken. Dit alles makt dat we er nu zo slecht voor staan.”

Simon JoubyJouby (foto) is realistisch en geeft openhartig toe dat er weinig te halen viel tegen de ploeg die eerder in de week er met 4-1 vanaf ging in de KNVB-beker tegen De Graafschap. ,,We kregen wat rotdoelpunten tegen maar we hebben ons goed herpakt. Alleen voorin kwamen wij te weinig en op deze manier komen wij er niet. In de tweede helft ging het iets beter en probeerden we het via de counter maar eigenlijk kwamen we nauwelijks voor de goal. Ik baal onwijs”, klinkt het luid en duidelijk. ,,We moeten punten gaan pakken maar hebben tegen Swift laten zien dat we wel kunnen voetballen. Maar dan krijg je direct daarna een andere sterke tegenstander en sta je toch weer met lege handen.

Rotdoelpunten? Hoe bedoel je? ,,Nou ja die penalty tegen Frank Guijt bijvoorbeeld. Iemand schiet van anderhalve meter tegen zijn arm aan en die bal gaat op de stip. Dat heb je als je in de hoek zit waar de klappen vallen en je te angstig speelt. We zijn bang dat het telkens weer fout gaat. Er is voldoende kwaliteit in de ploeg maar er moet vertrouwen komen. Het wordt tijd dat we ook eens een keer onze dag hebben en misschien is dat zaterdag wel tegen HBOK dat op bezoek komt. En twee weken daarna tegen DSO. Het zijn tegenstanders waartegen we de punten moeten gaan pakken anders wordt het wel heel erg lastig dit seizoen”, weet ook Joubij.

Ondanks de negatieve fase waarin de mannen van Marcel de Hoogt zich bevinden zit de stemming er volgens de spreker nog steeds in. ,,Het zal ook wel moeten. We gaan er voor en als iedereen zich voor honderd procent geeft en voor elkaar wil werken, moet het een keer gaan lukken. Het hoeft niet altijd mooi te zijn, dan desnoods maar met vechtvoetbal om de nodige punten te pakken. Want de laatste plaats is Voorschoten’97 onwaardig, dat vinden we nog steeds.”

Trainer De Hoogt: ,,Misschien is de 4-0 wat geflatteerd als je naar de doelpunten kijkt. Tot 1-0 bleven we ook hopen en geloven, maar na hun tweede treffer was het klaar. Ik moet wel eerlijk zeggen dat we in aanvallend opzicht vrijwel niets hebben kunnen brengen. Pas in blessuretijd hebben we een keer op doel geschoten. Dit was zonder meer een uitstekende tegenstander. Ik begreep dat er nog vier spelers niet mee deden omdat ze tegen De Graafschap hadden gespeeld. Dus ze zijn normaal gesproken nog sterker. Ik heb ook vier spelers gezien die langer zijn dan ik. Al met al een erg lastig te bespelen tegenstander. Dat neemt niet weg dat de ernst van de situatie duidelijk is. We moeten volgende week winnen, anders hebben we een nog groter probleem.

Zaterdag dus de gastheer van Het Begon Op Klompen, kortweg HBOK. Bij winst op de Amsterdammers en verlies van GHC en DSO kan groen-geel weer wat kleur op de wangen krijgen. Hard nodig om de horizon in de verte weer enigszins te kunnen zien. Tot slot en dat klinkt bemoedigend uit de mond van Jouby : ,,Zeker weten dat we van HBOK gaan winnen.” Een boute uitspraak waar in ieder geval een dosis vertrouwen in verpakt zit.

Scoreverloop: 1-0 Gulpen, 2-0 Van der Vaart, 3-0 Boulfalfal, 4-0 Nunes.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Verhage, Guijt, Verlaan, Dihal, Jouby (Gashi), Faridi Blazquez, Van der Krogt, Tjin Asjoe (Pen), Constancia (Karasahin), Beijersbergen.