UVS_blauw zwart_1663Voor UVS stond er dit weekend een zeer speciale wedstrijd op het programma. Uit Vriendschap Saam maakte zich op voor de laatste thuiswedstrijd van het vlaggenschip op de zondag. Vanaf volgend seizoen zijn alle ogen gericht op de zaterdagselectie en zegt de Leidse club het prestatievoetbal op de zondag vaarwel. Een eeuw achter zich latend..

In deze speciale ontmoeting was het eveneens ‘stokoude’ Neptunus-Schiebroek de tegenstander. UVS wilde zeker nog wat laten zien, want de Leidenaren stonden eerste in de derde periode. Natuurlijk wilde de equipe van Paul van der Zwaan überhaupt een mooi afscheidscadeau geven aan iedereen die UVS een warm hart toedraagt. Het bezoekende Neptunus-Schiebroek gooide echter roet in het eten en won met 0-2. Door dit resultaat is UVS in de derde periode voorbij gestreefd door VELO, al vaker een dwarsliggende tegenstander, uit Wateringen en lijkt het op éél duel na op, over en uit.

UVS-aanvaller Tahir Akhamrane sprak zich uit over zijn jaren bij UVS: ,,Zo’n vijf tot zes jaar geleden ben ik vertrokken bij Türkiyemspor. Ik ben toen door veel verschillende verenigingen benaderd, maar kreeg direct een goed gevoel bij UVS. Hans van Leeuwen heeft mij in die tijd gevraagd naar Leiden te komen en ik was vrijwel meteen zeker van mijn keuze. De start bij UVS was voor mij fantastisch. Ik maakte direct een heel belangrijke goal bij mijn debuut tegen RKDEO en in die fase wonnen we vrijwel alles. Die eerste fase kon dus eigenlijk niet beter.”

Tahir Akhamrane: altijd inzet en niet zelden met een fraaie actie in huis..
Tahir Akhamrane: altijd inzet en niet zelden met een fraaie actie in huis..

Wanneer Akhamrane verder kijkt dan zijn start bij UVS, spreekt hij een aantal mooie woorden uit: ,,Ik heb me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij deze vereniging. UVS is gewoon een mooie en warme club en heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik heb dan ook nooit spijt gehad van deze stap in mijn carrière. Ik ben goed opgevangen bij de club en wil een aantal mensen in het bijzonder noemen. Allereerst wil ik zeggen dat Henk en Natasja van der Nat mij altijd geweldig gesteund hebben. Ik heb een goede band met hun gekregen en zij hebben er mede voor gezorgd dat ik al die jaren bij UVS ben blijven spelen. Daarnaast wil ik ook Jan en Karin van der Zeeuw bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan. Ze stonden altijd voor me klaar en het is heel zonde dat zij vorig jaar hebben besloten te stoppen met hun werkzaamheden binnen de vereniging.”

Daarnaast spreekt Akhamrane van leuke vrijdagavonden die zorgden voor een goede sfeer: ,,Jan en Karin van der Zeeuw zorgden op vrijdagavond altijd dat er eten voor ons klaar stond in de kantine. Hierdoor was er een gevoel van saamhorigheid, waarbij ik me altijd goed heb gevoeld. Ik heb het altijd belangrijk gevonden even bij de club te blijven hangen en ging op zulke vrijdagavonden altijd pas als één van de laatste mensen naar huis. Helaas is dit de laatste jaren wat minder geworden. Ik betreur dit, omdat ik zelf echt een jongen van de club ben.”

Op het sportieve vlak springt er voor Akhamrane één wedstrijd uit: ,,Dat is voor mij zeker de bekerfinale tegen Voorschoten ’97 op het terrein van Quick Boys. We speelden in die tijd nog derde klasse en dat was gewoon een supermooie prestatie van ons. Volgende week zal ik mijn laatste wedstrijd spelen voor deze mooie club. Mijn doelstelling was om met UVS de hoofdklasse te bereiken, maar dat is helaas nooit gelukt. Eigenlijk faalden we altijd op de cruciale momenten en dat is erg zonde. Het spelen met UVS in de hoofdklasse was een mooi cadeau geweest. Nu moet ik weer vooruit kijken en ik voel me nog heel fit. Ik sta open voor een mooie club en ben nog ambitieus genoeg. Er moet niet worden gedacht dat ik een dure jongen ben, want geld is niet mijn drijfveer. Ik ben een echte clubjongen en kies altijd op gevoel”, besloot Akhamrane.