ts-uvsVorige week waren de druiven zuur voor UVS, de ploeg van Paul van der Zwaan. Het moest een speciale thuiswedstrijd worden met een mooi resultaat, maar Neptunus-Schiebroek gooide roet in het eten. De 0-2 nederlaag kwam hard aan en de periode leek vergeven. UVS’er Tahir Akhamrane gaf na de wedstrijd aan dat VELO de periode wel zou gaan pakken, maar natuurlijk was er een sprankje hoop.

Geheel tegen de verwachting in rolde het balletje alsnog de kant van de Leidenaren op. VELO ging met 2-1 onderuit bij CVV Zwervers en UVS won zelf afgetekend bij PFC: 0-6. Door deze resultaten gaat UVS dus alsnog de nacompetitie in en heeft het de laatste wedstrijd op zondag nog niet gespeeld.

Tegen PFC moest er dus hoe dan ook worden gewonnen. De opponent was al gedegradeerd, UVS maakte nog een kleine kans op een toch nog felbegeerde prijs en de laatste officiële wedstrijd moest een speciale worden, daar in Geervliet. De Leidenaren toonden zich vanaf het allereerste fluitsignaal strijdlustig en het was dan ook volkomen verdiend dat middenvelder Jochie Sebrechts via een penalty voor de 0-1 zorgde.

De weergoden waren de Leidenaren niet goed gezind, maar ondanks dat maakten de blauw-witten er een mooie en memorabele middag van . Uitblinker Maikey Parami tekende voor zijn 21e seizoenstreffer en tilde de marge naar twee. UVS zat dus op rozen en daarnaast bleek de tussenstand bij VELO gunstig te zijn.

Voor de Leidenaren was de koek nog lang niet op, want ook Mats van der Poel pikte zijn doelpunt mee: 0-3. De thuisploeg kon eigenlijk alleen maar hopen dat de score niet al te hoog zou uitvallen, maar UVS had honger naar meer. Parami wist andermaal het net te vinden en bracht zijn totaal hiermee op 22.

Vervolgens tekende Zacharia Berdai voor de 0-5 en zorgde Sebrechts voor het slotakkoord: 0-6. Na het laatste fluitsignaal kwam het bericht door dat VELO een onverwachte nederlaag had geleden (2-1), waardoor de Leidenaren zich alsnog mogen opmaken voor de nacompetitie. In die nacompetitie wacht allereerst een tweeluik met AFC ’34 uit Alkmaar.

William van Vliet UVS resultaatUVS’er William van Vliet bejubelde het behalen van de nacompetitie: ,,Ik moet zeggen dat dit wel een fijn gevoel geeft. Vandaag speelden we een goede wedstrijd, al waren de eerste tien minuten nog wat rommelig. PFC heeft een fysieke ploeg en moet het daar ook van hebben. Na de rommelige openingsfase kregen we grip op de wedstrijd. De ruimtes werden steeds groter en we voetbalden goed tussen de linies. Nadat we al een aantal keer verzuimden te scoren, maakten we dan toch 0-1 uit een penalty. Na die treffer knakte er iets bij hun en speelden we eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Voor rust maakten we nog 0-2 en vervolgens werd het 0-6. Hierbij moet ik zeggen dat Maikey Parami weer een geweldige wedstrijd speelde. Hij was echt fenomenaal en alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Hopelijk kan hij hetzelfde in de nacompetitie laten zien.”

Volgens Van Vliet gaan de Leidenaren met een goed gevoel de nacompetitie in: ,,Toen we hoorden dat UVS de stekker eruit trekt op zondag, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We hebben toen gezegd dat we graag via de nacompetitie willen promoveren. Ook wil je het natuurlijk waardig afsluiten voor jezelf en voor de club. Wat de nacompetitie ons gaat brengen, is moeilijk te voorspellen. Dit soort wedstrijden vragen toch wat anders van je en als speler moet je daarmee om kunnen gaan. Gelukkig zijn we compleet en hebben we kwaliteit genoeg.”

Over zijn eigen toekomst kwam Van Vliet met het volgende nieuws: ,,Ik heb er lang over na moeten denken, want ik heb diverse aanbiedingen gehad. Uiteindelijk zal ik volgend seizoen voor UVS op zaterdag uit gaan komen. Ik heb een goed gevoel over gehouden aan de gesprekken en plannen op zowel de korte als lange termijn. Het is zaak om weer een clubgevoel te creëren, waarbij er ruimte is voor een goede doorstroom vanuit de jeugd. Ik heb er in ieder geval zin in, maar laat eerst die nacompetitie maar komen.”