Featured_Kampioenswedstrijd_Valken_mei_2011Eerste klasse B (zaterdag)- Niemand had vooraf verwacht dat promovendus Valken ’68 na drie wedstrijden ongeslagen koploper zou zijn in de eerste klasse. Ook spits Rens van Klaveren niet. Net terug van de busreis uit Hoek van Holland geeft hij moe maar voldaan zijn reactie op het door de geel-roden van trainer Andries Wendt met 2-0 gewonnen duel.

Trefzeker

Van Klaveren: ,,Het was weer een prestatie van het hele team. Iedereen knokte voor elkaar en we doen het echt met z’n allen. Verdedigend stond het sterk en Edwin van der Nagel keepte een prima wedstrijd. Weliswaar begonnen we niet zo goed aan de wedstrijd en was het een kwestie van zoeken naar elkaar, vooral in het eerste kwartier. Uiteindelijk spelen we met een redelijk vernieuwd team. Daarna ging het lekker lopen en hebben we het heel goed opgepakt. Zelf scoorde ik voor de rust de 0-1 en dat geeft een goed gevoel. Vechtlust en strijd zijn onze belangrijke wapens”, heeft de spits tot op heden ervaren op het hogere niveau waarin de Valken zich blijkbaar al snel thuis voelen.

Revanchegevoelens

Bij de thuisclub leefden revanchegevoelens. Vorig seizoen, toen beide opponenten immers nog tweedeklasser waren, wonnen de Valkenburgers beide onderlinge duels. Daarnaast had HVC lange tijd een straatlengte voorsprong op de brigade van Wendt, maar die ging uiteindelijk in rook op. ,,Ja ze waren echt wel op revanche uit“, weet ook de spits die het tweede doelpunt voorbereidde. ,,Ik stoorde goed en gaf de bal aan Lars van Bommel die Mark Kabelaar wist te vinden en die scoorde de 0-2. Toen speelden we eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Daarna hebben we heel weinig meer weg gegeven want we stonden verdedigend heel erg sterk.”

Droomstart

Op naar de volgende ronde tegen Zwaluwen’30 uit Hoorn. ,,Een onbekende tegenstander maar er wordt nu veel van ons verwacht na drie overwinningen. Onze doelstelling is handhaven en pas na tien wedstrijden weten we waar we staan. Wij blijven er in geloven na deze droomstart”, klinkt het optimistisch. Waarom ook niet? Rens van Klaveren was tevreden over zijn eigen spel en natuurlijk over zijn treffer en de voorbereiding voor de tweede. Tevredenheid vooral over de collectieve teamprestatie. Een team dat tot op heden verrassend voor de dag komt in de eerste klasse. ,,Het is werkelijk een droomstart” aldus de trefzekere aanvaller met ambities.

Coach Wendt was eveneens in zijn nopjes, maar waakt voor al teveel euforie onder de noemer dat het seizoen nog maar net gestart is. ,,Dat neemt niet weg dat we nu al acht punten meer hebben dan de staartploegen en die kan je maar binnen hebben. Op deze overwinning was niets af te dingen. HVC zat er na een uur doorheen en als we het beter uit hadden gespeeld, was de score nog fors opgelopen. Dit terwijl zij toch ook zes punten achter de naam hadden staan. Al met al een heerlijk begin en prima voor het zelfvertrouwen. Ik ben ook blij met het feit dat we er niet minder van worden als we andere spelers moeten opstellen. Nu zat Arjan Haasnoot in Engeland en is Sven Boonstoppel de hele week ziek geweest. Hun vervangers deden het ook prima.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Thomas Paauw, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Phinney Disseldorp(Ronald Kuyt), Dico Schaap, Lars van Bommel, Rens van Klaveren(Sven Boonstoppel), Mark Kabelaar.