Featured_Kampioenswedstrijd_Valken_mei_2011In de tweede week van augustus is het not done om al teveel conclusies te verbinden aan uitslagen van oefenduels. Wel kunnen er bepaalde voortekenen worden afgelezen aan het spel en wat dat betreft mag al wel worden gesteld dat trainer Andries Wendt van Valken’68 komend seizoen een zowel kwalitatief als kwantitatief sterk aangepast team onder zijn hoede heeft. En dat na een seizoen waarin al alles op zijn plaats viel voor zowel het eerste als tweede elftal. Gisteren oefenden de geelroden tegen GHC, straks ook opponent in de competitie, en de Valkenburgers hadden geen kind aan de Leidse tegenstander: 3-0.
Oefenmeester Dennis Olman van GHC wilde er zelf ook niet al te lang bij stil staan en daar had hij een reden voor. ,,We hebben eraan getwijfeld om een team terug te trekken, want ook het tweede speelde tegen Valken (5-3, red.). Al met al zaten wij krap in de spelers en dat was nou net een verschil met de keuze die zij hadden. Uiteindelijk hebben we met twee teams gespeeld, maar dat was misschien toch niet zo handig. Het was duidelijk dat wij met het beoogde eerste elftal niet thuisgaven in de omschakeling en dat is dodelijk tegen deze tegenstander. Het was dit keer niet best, maar tegen Zevenhoven eerder in deze week speelden we juist een stuk beter (0-1 voor GHC, red.). Het is vooral zaak dat de pijntjes verdwijnen bij diverse spelers en we moeten daarnaast nog geduld hebben om iedereen weer aan boord te hebben.”
Zo ontbraken bij GHC Marvin Sloos, Roberto Escudero en Houssin Bezzai. Nieuwelingen Ozan Demirbas, Niels van den Burg, Bart van der Weijden, Soufian Boukhidous, Mehran Hushyari, Shardien Narcisio en Daniel Schaart maakten al wel speelminuten.
Bij Valken’68 hing de vlag er geheel anders bij. Wendt wisselde ook stevig door, maar zijn elftal verzwakte nimmer. In de eerste helft had GHC wel meer balbezit, maar defensief stond het als een huis bij de gastheren en gaandeweg de wedstrijd won Valken’68 meer en meer duels en mocht GHC niet mopperen dat het slechts 3-0 werd. Dick van de Toorn, op assist van Mark Kabelaar, Corstiaan Paap, op aangeven van Lars van Bommel en Dico Schaap tekenden voor de doelpunten. Valken’68 speelde fris, met veel druk en snelheid en toonde zich in een vroeg stadium al verbeten en gretig. Naast Paap van Van de Toorn liet ook nieuweling Phinney Disseldorp leuk voetbal zien en in Valkenburg begrijpt men eigenlijk niet waarom de jongeling niet aan de bak kwam bij Voorschoten’97. Zoals bekend bleef Sven Boonstoppel alsnog, tot verdriet van FC Rijnvogels, en zal hij dolgraag van zich laten spreken komend seizoen, maar er wordt ook veel verwacht van de tegen GHC ontbrekende Jaber Akhrif, die over is gekomen van Quick Boys.
Al met al was Valken’68 vroeg op dreef en lijkt er nog veel werk voor handen aan de Vliet, maar zoals gezegd biedt de uitslag nog geen enkele zekerheid over de onderlinge krachtsverhoudingen als het over een kleine maand menens wordt.