(Zaterdag,1B)- 11 mei 2013. Dat was de dag van de laatste nederlaag van FC Rijnvogels in competitieverband. RCL was destijds de ‘dader’. In het nieuwe seizoen ging het crescendo voor de Katwijkse formatie en de ongeslagen status bleef tot aan zaterdag j.l. in tact. Nootdorp ging er als eerste met drie punten vandoor na een ontmoeting met de manschappen van Hein van Heek. Al met al viel de schade ernstig mee. Swift kwam niet voorbij aan BVCB, waardoor de ploeg van de Eerste Mientlaan nog immer ruimschoots leidt in 1B. Het verschil met de Amsterdammers is tien punten.

Toch was het even wennen voor de trouwe volger van FC Rijnvogels. Twaalf keer werd er al gewonnen en slechts driemaal moest er een gelijkspel worden toegestaan. Nu ging het dus mis en dat had met name te maken met de mindere dag van de thuisploeg. Volgens Van Heek bleven de meeste spelers onder hun gebruikelijke niveau en kon Nootdorp na de 0-1 in de tweede helft betrekkelijk eenvoudig overeind blijven.

Hendrik van Beelen startte dit keer in de basis, terwijl hij vooral de voorbije maanden als wisselspeler benut werd. Van Beelen kampte met blessures en Van Heek vond het ook niet nodig om zijn geoliede machine aan te passen. De spits kreeg nu dus zijn kans en net als voor zijn teamgenoten werd het geen leuke middag. ,,Dit is even nieuw voor ons. Het was een slechte pot van onze kant. Voor de rust konden we nog wat kansjes afdwingen, maar na de rust en de achterstand hebben we niet veel meer kunnen laten zien. Er zat dit keer hooguit een gelijkspelletje in, maar we bleven nu eens met lege handen achter.”

De ex-speler van Quick Boys zocht naar verklaringen voor de verrassende uitglijder. ,,Nootdorp pakte het goed op, moet ik zeggen. Vooral ons middenveld had het moeilijk en we konden daar niet ons gebruikelijke spel spelen. Daardoor speelden we het vaak lang, maar daarmee konden we niet veel gevaar stichten. We bleven ver weg van ons normale niveau.”

Van Beelen was blij met zijn basisplaats, hoewel hij die liever had opgeluisterd met een overwinning natuurlijk. ,,Ik ben weer fit en Martin Onderwater kampt met knieklachten. Het is aan mij om nog fitter te worden, want het heeft nog niet echt meegezeten. In de voorbereiding ging het goed, maar bij het begin van de competitie verdraaide ik mijn knie. Vervolgens is het team gaan draaien en heeft de trainer gaandeweg zijn keuzes gemaakt en daar hield hij aan vast. Niet meer dan begrijpelijk. Ook heb ik een kuitblessure gehad en in de tweede voorbereiding had ik hamstringklachten. Gelukkig gaat het nu goed. Ik hoop dat ik nu meer speelminuten kan gaan maken, maar ik schik me in mijn rol. Ik ben de persoon er niet naar om boos te worden. Ik heb pech gehad, maar het is vooral heel fijn dat het team het zo goed heeft gedaan. Natuurlijk hoop je op een basisplek, maar als ik straks als pinchhitter wordt benut dan schik ik me ook in die rol. Martin heeft het uitstekend gedaan en ik ben niet gek en snap waarom er keuzes gemaakt zijn.”

Van Beelen gaf aan dat er na afloop niet heel veel is nagekaart. ,,Dat komt nog wel. Misschien is deze nederlaag zo storend nog niet. Het geeft aan dat we er vol voor moeten blijven gaan en dat we er nog niet zijn. Dat een concurrent niet wint is prettig, maar wellicht is Swift niet die concurrent maar meer Zwaluwen’30. Hoe dan ook; we moeten enkel naar onszelf kijken en ons herstellen van dit optreden. Maar nee, paniek is er allerminst. We moeten de draad van het winnen gewoon weer oppakken.