Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 mocht er na het duel met Swift weer een punt bij optellen (1-1) en daarmee is het totaal op twee punten gekomen. Derhalve nog geen enkele zege na meer dan een kwart van de wedstrijden en dus is er alle reden voor de ploeg van Marcel de Hoogt om bezorgd te zijn. Toch gaf het optreden tegen de Amsterdamse kampioenkandidaat reden om niet te wanhopen. Voorschoten’97 verdiende zeker een punt en doelman Robbert van der Post zag zeker aanknopingspunten.

 
Van der Post was met Bryan Verhage en Ahmed Faridi Blanquez basisspeler. Voor de twee spelers was dat al eerder het geval, maar zij vielen de laatste weken buiten de boot. Van der Post keepte voor het eerst in competitieverband. ,,Dat ik niet speelde, heb ik geaccepteerd. Tijdens de voorbereiding was ik er een paar weken niet vanwege vakantie en dan weet je dat je het risico loopt niet te spelen. Nu kreeg ik mijn kans en heb ik getracht er alles aan te doen om er ook volgende week weer te staan. Dat is verder aan de trainer. Overigens had ik niet bijster veel te doen, maar ik wilde belangrijk zijn in de coaching en rust brengen in de achterste linie. Dat is goed gelukt. Eigenlijk schoten ze maar eenmaal op het doel, enkel was dat wel meteen een goal na een vlotte counter.”

 
Van der Post had in de eerste wedstrijden een wisselend Voorschoten gezien. ,,In de vier eerste wedstrijden hebben we onszelf niet beloond. Toen was het echt niet slecht, maar scoorden we niet. Daarna hebben we twee fikse tikken op de neus gekregen tegen ARC en Forum Sport. Vervolgens zijn we bij elkaar gaan zitten, want zo kon het niet langer.”

 
De ex-doelman van onder meer ARC vervolgt: ,,Er zijn harde woorden gevallen en dat was ook nodig. We zien onszelf volgend seizoen niet in de tweede klasse spelen, maar als je niet wint dan komt dat scenario wel dichterbij uiteraard. Ik denk dat we tegen Swift hebben laten zien dat we bereid waren voor elkaar te werken. Iedereen heeft de ballen uit zijn broek gelopen en zo hoort dat ook. We hebben leuke voetballers, maar als het niet loopt dan moet je wel altijd blijven werken. Swift had het moeilijk tegen ons en dat is onze verdienste. Maar daarmee zijn we er zeker nog niet. De stand ziet er simpelweg niet rooskleurig uit. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Volgende week gaan we naar Deltasport, de koploper. In wezen maakt dat niet uit. Tegen wie en met wie we punten pakken maakt geen donder uit. Als die punten maar komen. Met deze groep horen we er minimaal in te blijven, maar we hadden sowieso wel een ander plaatje in onze bol. Maar ja, wat kan je claimen als je twee punten in de pocket hebt en je zit al in oktober?”

 
Voorschoten kwam na ruim vijfentwintig minuten op achterstand na een snelle omschakeling bij de gasten. Voorschoten deed in die fase niet onder voor het veel hoger geplaatste Swift, maar leek dus andermaal een moeilijk duel te spelen. Na de rust bracht Bilal Karasahin Virgil Tsin Asjoe in stelling voor de verdiende gelijkmaker. Er leek zelfs meer in te zitten, nadat een speler van de hoofdstedelingen werd heen gezonden na onbezonnen gedrag, maar Voorschoten kon de zege in de resterende tijd niet meer forceren.

 
Van der Post: ,,Dat zat er helaas niet meer in. We hadden veel krachten verspeeld en Swift blijft een prima tegenstander. Ik denk dat we dan ook tevreden moeten zijn met 1-1. Of dit de ommekeer is? Dat vind ik moeilijk te zeggen. Het is hoopvol en we houden vertrouwen in herstel in het klassement. Maar je moet wel snel gaan winnen. Daar werken we keihard aan en als we dat volhouden, moet Voorschoten weg kunnen komen uit deze sombere hoek.”

 
Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt, Verlaan, Dihal, Verhage, Blanquez, Tsin Asjoe, Van der Krogt, Constancia, Karasahin.