voorschoten nieuw 2013Eerste klasse B (zaterdag)- Nieuwkomer HVC’10 heeft Voorschoten’97 beroofd van een lekker gevoel bij de opening van het seizoen (2-0). De ploeg van Marcel de Hoogt kwam uiterst pover voor de dag en verloor naar eigen zeggen ook nog eens van een niet imponerende opponent. Een regelrechte valse start derhalve.

,,En dat kunnen we enkel onszelf verwijten. We maakten twee blunders en hielpen de tegenstander op het paard. Voor het overige hebben we zelf absoluut te weinig gebracht, hoewel we dan nog in staat hadden moeten zijn om hier een punt weg te halen.”

Het treffen kabbelde voort alvorens Qendrim Gashi in de fout ging en de kaas van zijn brood liet eten. De ploeg uit Hoek van Holland profiteerde gretig en geloofde het vervolgens wel met het nemen van het initiatief. Voorschoten’97 mocht begaan, maar miste creativiteit en dadendrang. Na rust veranderde er niet veel, maar namen de problemen voor de gasten verder toe na een verre uittrap van de doelman van de thuisploeg. De hoge bal werd foutief getaxeerd door Kasper Michel en zijn doelman Sander van der Niet, waarop het voor de spits van HVC’10 een koud kunstje was om de 2-0 binnen te lopen

Virgil Tsin Asjoe, overgekomen van de zaterdagtak van Haaglandia/Winston draaide er niet omheen op het moment dat hem werd gevraagd naar zijn idee over de wedstrijd. ,,Het was heel slecht. We hebben ontzettend weinig laten zien en ver onder onze mogelijkheden gespeeld. Een fikse domper dus, ook al omdat we beide tegengoals hebben weggegeven. Maar ja, wanneer je als ploeg nauwelijks tot kansen komt dan win je een wedstrijd niet.”

In zijn bewoordingen sprak Asjoe vrijwel dezelfde taal als trainer Marcel de Hoogt. De oefenmeester sprak van een pijnlijke nederlaag. ,,Zeker toen mijn collega aangaf dat dit het wel was voor wat betreft zijn ploeg. Dan besef je dus dat je het zelf niet goed hebt gedaan. Zij lieten ons het initiatief, maar daar kwam erg weinig uit. Wij mochten de bal hebben omdat hun trainer het idee had dat zij geslacht zouden worden als zij met meer lef zouden hebben gespeeld. In elk geval was de spelersgroep zelf ook teleurgesteld en we weten dus dat het heel veel beter moet vanaf volgende week.”

Virgil Tjin AsjoeAsjoe kwam over van de zaterdagtak van Haaglandia, waar hij het niet meer naar zijn zin had. De vleugelaanvaller kwam er niet aan te pas in Hoek van Holland. ,,Nee, ik heb weinig bruikbare ballen gekregen. Veel ging door het centrum en onze spits werd veelal gezocht. De trainer had juist aangekaart dat we de ruimte en flanken moesten benutten, maar ik vrees dat we niet goed hebben geluisterd want we speelden telkens de trechter in. Het was vaak geforceerd en zonder overleg. Later in de wedstrijd hebben we wel wat meer met druk naar voren gespeeld en kregen we een serie corners, maar echt aan hun deur hebben we niet geklopt. Alles bij elkaar opgeted was het dus ronduit onvoldoende.”

Het moet dus duidelijk verbeteren bij Voorschoten, te beginnen tegen uitgerekend Haaglandia. ,,Voor mij zeker ja. Ik ken de meeste spelers wel, hoewel er van het elftal van vorig seizoen weinig over is. Eigenlijk maar drie spelers. Vorig seizoen heb ik met hen tegen Voorschoten gespeeld en nu zijn de rollen dus omgedraaid. Ik wil dus hoe dan ook winnen anders zullen ze mij ermee om de oren slaan en daar zit ik natuurlijk niet op te wachten.”

Asjoe wil liever niet te lang aan HVC’10 denken en blikt vooruit. ,,Ik ben hier gekomen door de trainer die ik ken van school. Na een gesprek met hem en de TC was het voor mij al snel duidelijk dat ik hier wilde spelen. Ik kon ook spelen voor tweede-en derdeklassers, maar Voorschoten’97 leek mij de beste optie. De start was nu niet goed, maar ik heb in de voorbereiding ook gezien dat we absoluut kunnen ballen. Er zit serieus veel voetbal in. Het is een jonge groep en als de vastigheid er eenmaal in zit, moeten we in staat zijn om leuke dingen te laten zien. Nu durfden we niet te voetballen en daar moeten we snel van leren. Dan ben ik ervan overtuigd dat het goed gaat komen.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Dihal, Guijt, Michel, De Kluyver, Jouby, Van der Krogt, Gashi, Karasahin, Constancia, Asjoe.