FC Boshuizen bracht de spanning volledig terug in 1B op zondag en speelt op wedstrijddag acht alweer een topper. Een dag eerder hoeft FC Rijnvogels niet ver te reizen en gaat Voorschoten’97 voor de eerste driepunter, hoewel die opdracht loodzwaar lijkt. GHC wil eveneens wegkomen uit de hoek waar de klappen vallen. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

NOORDWIJK-FC RIJNVOGELS

Wederom staat er een derby op het programma in het eerstejaars hoofdklasserschap van de Vogels. De eerste eindigde tegen Quick Boys in een remise. De tweede ging afgelopen zaterdag tegen ex-topklasser Ter Leede enigszins ongelukkig verloren. Is drie keer scheepsrecht zoals een oud gezegde in zich heeft? Het is nog maar de vraag. Het redelijk vernieuwde en verjongde Noordwijk begon dit seizoen dan wel met een min of meer verrassende 0-1 overwinning op Nieuw Zuid tegen Quick Boys maar een succesvolle voortzetting bleef uit. Met slechts vijf punten uit zeven duels wil het team van trainer Oscar Alkemade zich voor het thuispubliek ongetwijfeld van de goede kant laten zien. Het is de rood-witten immers onwaardig om zo laag op de ranglijst te bivakkeren!

Opponent Noordwijk is ook een ex-topklasser dat tot op heden nogal teleur stelt. Maar op de eigen Duinwetering zal het zeker snakken naar een driepunter om bij de middenmoot aan te haken. Onnodig om te stellen dat Van Heek, ooit eerder werkzaam aan de Duinwetering, en zijn discipelen een zware middag tegemoet gaan. De thuisclub gaat op zeker alles uit de kast halen om wat meer recht aan de verworven reputatie te doen. Een gewaarschuwd Vogelteam telt voor twee. De passie die tegen Ter Leede bij tijd en wijlen ontbrak zal van meet af aan weer uit de voetbalplunje moeten worden gehaald om niet tegen een derde nederlaag aan te lopen. Vergeten en vergeven de nederlaag tegen Ter Leede. Met nieuw elan aan de kustderby beginnen lijkt in deze het motto.

Note red: Pal na het ter perse gaan van dit artikel werd bekend dat Alkemade niet langer trainer is van Noordwijk vanwege de magere resultaten!

EERSTE KLASSE B

NOOTDORP-GHC

Het op karakter en vooral goede spel tegen Valken ’68 leverde slechts een punt op maar gezien de vertoning geeft dit alle vertrouwen dat de tricolores de schwung te pakken hebben gekregen. Nodig ook om uit de lagere regionen te ontstijgen. De club hoort er niet thuis. Op sportpark Gravenhout in Nootdorp zal het tegen de hoger genoteerde geel-zwarten moeten bewijzen dat de opleving tegen de Valkenburgers geen eendagsvlieg was. Ook zonder de vaste waarden Tim Gonlag en Martijn van Leeuwen speelde de Groene Hart Combinatie vanuit het hart en daar ligt de basis voor het succes. Een succes dat de mannen van Dennis Olman wel kunnen gebruiken. Gezien de onderlinge resultaten van het vorige seizoen lijkt Nootdorp de ideale tegenstander om de punten te pakken. De beide duels eindigden met respectievelijk 0-2 (uit) en 2-1 (thuis) in het voordeel van de Vlietbewoners. Op basis van dit gegeven en het optreden tegen Valken ’68 mag GHC zonder enige schroom dit duel met vertrouwen tegemoet zien.

DELTASPORT-VOORSCHOTEN ‘97

Wanneer? Ja wanneer komen er eindelijk drie punten op het wedstrijdformulier te staan? Aanstaande zaterdag uit op sportpark Broekpolder in Vlaardingen? Het is de wens die de vader van de gedachte is maar met enige realiteitszin in ogenschouw nemend, lijkt dit vooralsnog niet het ideale moment. Alhoewel. De stoffige kreet uit de onderste la halend dat de bal rond is, is een dooddoener. Toch wordt het tijd dat Marcel de Hoogt en de zijnen een keer aan het langste eind hopen te trekken. Gezien de stand op de ranglijst een loodzware opgave. De koploper op eigen terrein tegen de hekkensluiter. Op de meeste totoformulieren zou zonder nadenken een 1 worden ingevuld. Maar de 1-1 van afgelopen zaterdag tegen de potentiële titelkandidaat Swift moet toch het nodige vertrouwen aan groen-geel hebben geschonken. Werklust en mentaliteit zijn volop voorradig. Nu nog dat beetje geluk in de afwerking om van die vermaledijde laatste plek te geraken. Een plek, de Voorschotenaren onwaardig. Wellicht kan Voorschoten’97 overigens profiteren van het feit dat de koploper deze week een uitduel speelt bij De Graafschap in de strijd om de KNVB-beker.

Het duel tussen Valken’68 en Haaglandia/Winston zal later deze week seperaat worden belicht in de Voorbeschouwing van de Week!

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

GOES-FC BOSHUIZEN

Een snel weerzien met mede-degradant Goes, dat vorig seizoen samen met de kadebewoners uit de hoofdklasse kukelde. Net als afgelopen zondag tegen RKAVV is het wederom een topper. Is het frappant of gewoon de klasse van de degradanten die nu voorlopig de dienst in de eerste klasse B uit maken? Goes heeft in principe de meeste punten, maar werd door de KNVB bestraft met een punt aftrek en deelt daardoor de koppositie met Nieuwerkerk en RKAVV. FC Boshuizen volgt op slechts een punt. Tegen RKAVV was het een ‘heerlijke pot’ zoals het Leidsch Dagblad kopte. Zijn de mannen van Stefan Roodakkers in staat om er in het verre Zeeland ook weer een heerlijke pot van te maken? De metamorfose die het team ten opzichte van vorig seizoen onderging is er een van het betere soort. De FC is opgebloeid en nu maar hopen dat het de goede lijn voort zal zetten. Vorig seizoen werden het doelpuntrijke duels tussen beide opponenten. In Goes legde FC Boshuizen met 6-3 het loodje om op eigen bodem met 5-1 de zaken weer recht te trekken. Duiden deze gegevens op weer een doelpuntenfestijn? Als dan de meeste maar aan de Leidse kant mogen vallen.