Speelronde drie gaat ons weer wat meer vertellen over de kansen en (on)mogelijkheden van onze regionale clubs. Boekt FC Rijnvogels een tweede zege op de Kooltuin? Komt er een winnaar bij de burentwist tussen GHC en Voorschoten’97? Wordt Valken’68 een halt toegeroepen of gaan de troepen van Andries Wendt onverdroten door met het uitbouwen van de successen? En op zondag dan? Blijft FC Boshuizen in het spoor van de koplopers of worden de Leidenaren zelfs de enige leider? Vragen alom en nog geen antwoorden. Wel een wekelijkse glazen bol..

Zaterdag

Hoofdklasse B

FC RIJNVOGELS-SPIJKENISSE

Aanstaande zaterdag de ontmoeting met een zeer oude bekende uit de eerste klasse: Spijkenisse. Een team waar het altijd moeilijk van te winnen viel. De meest recente uitslag was twee seizoenen geleden was een 2-1 nederlaag in een duel dat aanvankelijk door de Vogels in stevige handen leek. Maar een simpele penalty kantelde toen de wedstrijd op sportpark Jaap Riebroek. Nu dus een weerzien op de Kooltuin. De mannen van trainer Peter Wubben zijn na twee nipte nederlagen ongetwijfeld op zoek naar het eerste succesje in dit nog prille seizoen. De hatelijke nul zal zo spoedig mogelijk moeten worden weggewerkt. Collega Hein van Heek daarentegen heeft met zijn pupillen nog een vlekje – zeg gerust maar een flinke vlek -weg te werken na de geflatteerde 5-2 nederlaag bij Xerxes/DZB. Zijn afweerlinie zal nu beter bij de les moeten zijn dan afgelopen zaterdag. In de wetenschap dat er bij de wit-groene bezoekers ook een aantal snelle mannen in de frontlinie lopen, zal er toch op moeten worden geanticipeerd willen de Vogels weer niet in een vlijmscherp mes lopen. Revanchegedachten? Ten eerste om de uitglijder van afgelopen zaterdag recht te breien en indachtig het laatste duel in en tegen Spijkenisse middels een sportieve revanche recht te zetten. Maar dat was twee seizoenen geleden. Nu telt de realiteit van het moment. Al met al een duel om met de nodige spanning tegemoet te zien.

GHC-VOORSCHOTEN ‘97

Een sportieve burenruzie zou op het affiche voor dit duel hebben kunnen prijken. Eén van de eerste derby’s op De Vliet. Een derby waarin de beide teams zullen strijden om de eerste volle buit want tot op heden staat er in beide kasboeken slechts één schamel puntje op de debetzijde. Een start waarmee de beide trainers, Dennis Olman (GHC) en collega Marcel de Hoogt (Voorschoten ’97) niet erg happy zullen zijn. De vraag rijst in hoeverre de Groene Hart Combinatie de ‘Woerdense dreun’, (5-0 billenkoek bij Sportlust ’46) heeft verwerkt. De Hoogt zal zich af vragen wanneer zijn schutters ook eens wakker worden want de vijandelijke touwen werden nog niet gevonden. Vorig seizoen verraste GHC in het openingsduel met een late goal op Adegeest (1-2) maar in de return trokken de groen-gelen de zaken met 1-3 recht. De balans was dus in evenwicht. De huidige balans op de ranglijst is ook in evenwicht en zal mogelijk naar de goede kans voor een van beiden door slaan. Want met een puntje schieten beiden geen meter op. Een portie inzet mag dan ook tegemoet worden gezien. Als de mannen van Olman zich maar aan hun taken houden, iets waar hij tegen Sportlust ’46 tot zijn ongenoegen maar weinig van terug zag.

HVC ’10-VALKEN ‘68

In de derde ronde direct al een topper. Een onverwachte topper want zowel Valken ’68 en HVC ’10 zijn nieuwkomers in de eerste klasse B en hebben beiden met zes punten uit twee wedstrijden brutaal de leiding genomen. Voor beide teams dus een droomstart. Het waren ook niet de minste tegenstanders tegen wie de punten werden veroverd. De mannen van Andries Wendt deden dit tegen ARC en Nootdorp en HVC’10 triomfeerde over Voorschoten ’97 en Forum Sport. De nieuwkomers hebben voorlopig hun toon gezet en gaan als oude bekenden uit de tweede klasse in een hoger echelon de strijd weer aan. De onderlinge duels waren vorig seizoen in balans. HVC’10 won op het Duyfrak maar in de uitbeurt, toen Valken’68 op titelkoers lag, werd er in Hoek van Holland gewonnen. Zeer benieuwd dus of de balans tussen de beide promovendi ook dit seizoen weer in evenwicht is. In dit prille seizoen volgens de ranglijst voorlopig nog wel maar mogelijk dat er zaterdag toch een verschil wordt gemaakt.

Zondag

Eerste klasse B

KOTACEPE-FC BOSHUIZEN

De formatie van Stefan Roodakkers is goed van acquit gegaan met twee overwinningen. De Rotterdamse opponent waar het komende zondag op bezoek gaat, staat nog met lege handen. Alle reden dus om in de Havenstad te mogen rekenen op een team dat graag de eerste punten wil gaan pakken. Kotacepe was voorheen altijd al een onberekenbare tegenstander, gezien de ervaringen die UVS op deed tegen de Rotterdamse ‘pleintjesvoetballers’. Een ploeg die ongetwijfeld de nodige individuele kwaliteiten in huis heeft maar als team moet fungeren om succes te boeken. Een vergelijking met het FC Boshuizen van vorig seizoen? In de nieuwe voetbaljaargang waarin de geel-blauwen graag het verloren terrein willen herwinnen met een ‘geschoonde’ en meer gedreven selectie, zal de goede start ongetwijfeld het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. Dus waarom ook niet tijdens dit –mogelijk lastige- uitstapje een derde zege op rij geboekt? Een poos geleden zo’n serie voor de vroegere kanaries.