Blijft FC Rijnvogels in het linkerrijtje? Geeft GHC de rode lantaarn weer weg? Wint Voorschoten’97 ook weer eens een uitwedstrijd en kan Valken’68 extra punten gaan ophalen gezien de kracht van de komende tegenstander? En dan op zondag: profiteert FC Boshuizen van het feit dat de nummers 1 en 2 elkaar treffen? Genoeg vragen derhalve. Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

SHO-FC RIJNVOGELS

Zaterdag de trip naar Oud Beijerland naar Steeds Hooger Op (met dubbel O) waar de afkorting voor de verenigingsnaam voor staat. Indachtig de naam zou het team van trainer Jeroen Rijsdijk dit ongetwijfeld ook graag voor ogen hebben. Want de wit-zwarten presteren tot op heden nog niet naar de gewenste behoeften. Het verkeert in de zône waarin aan het einde van het seizoen niet prettig vertoeven is. Maar het seizoen is nog lang en ongetwijfeld wil de thuisclub zich in de komende wedstrijden uit de niet florissante positie weg spelen. Rijst de vraag voor Rijsdijk en de zijnen of dit op 22 november als het de Vogels ontvangt zal gaan lukken. SHO moet knokken voor de punten en andersom zullen de Vogels ook wel weer een keertje willen winnen om als eerstejaars hoofdklasser zich in een veilige middenmoot te willen weten .In de laatste drie wedstrijden werd slechts eenmaal het vijandelijke doel gevonden dus wordt het tijd dat de aanvalslinie van rood-wit weer eens op de button ‘productie’ klikt. Maar de discipelen van Hein van Heek zullen op een flinke portie weerstand kunnen rekenen. Vroege achterstanden werden in het verleden rechtgetrokken. Een vroege achterstand om de gastheren in het zadel te helpen moet nu worden voorkomen. Gewaarschuwde Vogels tellen voor twee. Laatste duels van de opponenten voor zaterdag: Rijnvogels-RVVH 0-0 en Xerxes/DZB- SHO 3-0.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-SWIFT

De mannen van trainer Andries Wendt kunnen zaterdag op sportpark ’t Duyfrak hun borst weer nat maken als het Amsterdamse Swift op visite komt. In principe zijn de blauwbroeken ook een titelkandidaat alhoewel het gat met koploper Deltasport inmiddels zeven punten bedraagt. De rood-gele promovendus kende een verrassende seizoenstart, maar heeft de laatste weken toch wat veertjes moeten laten. De achterstand op de bezoekers van komend weekend bedraagt drie punten dus bij een overwinning is dat gaatje weer gedicht. Het zou mooi zijn voor de eerstejaars eersteklasser als dit gaat lukken. Dan is de balans tot op heden zeker positief te noemen als de Valken een mooie positie in de middenmoot weten te continuëren. Aan het begin van het seizoen zou er blindelings voor worden getekend. Maar ‘de kluif Swift’ zal geen malse zijn. De laatste zege voor Wendt en de zijnen dateert van 4 oktober, toen in Amsterdam HBOK met 0-2 werd teruggewezen.

HVC’10-GHC

De wolken boven sportpark De Vliet zijn grijzer dan grijs. Een ongewoon decor. Met slechts vijf punten mag de Groene Hart Combinatie samen met (bijna) buurtgenoot Voorschoten ’97 de onaangename taak vervullen om de rode lantaarn in 1B te dragen. Een lichtpuntje in de duisternis? Maar wel het lichtpuntje met de verkeerde kleur. De koers is natuurlijk bij lange na nog niet gevaren, maar er moet wel zicht blijven op clubs als DSO, HBOK en Forum Sport. Verlies bij HVC ’10 in Hoek van Holland maakt het er allemaal niet leuker op. In hoeverre kan Dennis Olman, die aan zijn laatste seizoen bij de Leidenaren bezig is, zijn discipelen nog in het goede spoor krijgen om nog voor de winterstop een iets minder onaangename positie op de ranglijs tin te nemen? HVC ’10 is geen hoogvlieger dus moeten er in principe kansen voor GHC liggen om de weg omhoog zo snel mogelijk in te slaan. Een streepje zon in het grijze wolkendek? GHC won voor het laatst op 20 september. Dat was tevens de enige driepunter tot nu toe.

DSO-VOORSCHOTEN ‘97

In voorgaande jaargangen zou deze wedstrijd niet als een regelrecht staartduel te boek hebben gestaan. Doch de hedendaagse cijfers leren echter anders. Evenals GHC hebben de mannen van Marcel de Hoogt slechts vijf schamele puntjes in negen wedstrijden verzameld. De grote makke is dat de frontlinie van de Voorschotenaren maar niet los komt. Met een gemiddelde van nog geen doelpunt per wedstrijd kan de oorlog nimmer worden gewonnen zeker niet als de verdedigers er ruim twee per optreden moeten toelaten. Is sportpark Bentwoud in Zoetermeer het strijdperk waar gastheer DSO, dat slechts drie punten meer heeft, de volle buit kan worden ontfutseld? Een tweede overwinning is meer dan welkom voor het zelfvertrouwen dat toch na de slechte resultaten een deukje moet hebben opgelopen. Hoog tijd om de schade te gaan herstellen. De eerste zege van twee weken terug op Het Begon Op Klompen kan de opmaat zijn geweest voor betere tijden.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

POORTUGAAL-FC BOSHUIZEN

Een interessante ontmoeting daar in het dorp onder de rook van Rotterdam. De beide runners-up in het kielzog van de koplopers Nieuwerkerk en RKAVV die elkaar komende zondag zullen bestrijden. Voorlopig hebben de mannen van Stefan Roodakkers daar geen boodschap aan want zij zullen het puntje voorsprong op de gastheren maar al te graag uit willen bouwen om voor de bovenste plaatsen mee te blijven doen. Een gelijkspel tussen de gedeelde nummers een zou natuurlijk enorm in de kaart van de geel-blauwen spelen indien zij zelf de volle buit naar zich toe kunnen trekken. Kortom, een interessante voetbalmiddag in de top van zondag 1B. FC Boshuizen is dit seizoen fris en fruitig van start gegaan en het plezier in het voetballen heeft zich vertaald in de huidige positie op de ranglijst. Een plek die gekoesterd moet worden of liever nog, verbeterd mag worden. Aan de bak dus in Poortugaal. De komende gastheer won drie van de vier thuis wedstrijden en verloor enkel van Wateringse Veld/GONA. FC Boshuizen is uit nog ongeslagen en liet enkel twee punten aan Olympia.