FC Rijnvogels won al twee keer thuis. Komt daar de eerste uitzege bij? Gaat Voorschoten’97 eindelijk het net vinden? Heeft GHC na de eerste winst de smaak te pakken? Blijft Valken’68 vriend en vijand verbazen? FC Boshuizen gaat mee in de kopgroep. Ook na komend weekend? De nodige vragen, nog geen antwoorden. Een blik in de glazen bol.

Zaterdag

Hoofdklasse B

FC ’s-GRAVENZANDE –FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag alweer een ontmoeting met een oude bekende uit de eerste klasse. Op het sportpark Juliana in ’s-Gravenzande zullen de rood-witte vogels tegen de rood-blauwen van trainer Robin Knoester willen bewijzen dat het hoofdklasse waardig is. Maar het zal op zeker geen makkelijke opgave worden. Gegeven het feit dat de formatie uit het Westland na drie speelronden nog op nul punten staat, kan er flinke oppositie worden verwacht. Voor het eigen publiek zullen de gastheren toch dolgraag een keer aan een succesje willen ruiken.

Of de mannen van Hein van Heek hen daartoe in staat zullen stellen valt echter te betwijfelen. Na de eclatante overwinning op Spijkenisse (4-0) zullen de Kooltuinboys ongetwijfeld een boost hebben gekregen om vol zelfvertrouwen de volgende confrontatie aan te gaan. Op het naar het een der voormalige vorstinnen vernoemde sportpark waar de laatste wedstrijden werden gewonnen maar daarentegen lieten de Vogels het in de eigen thuishaven vaak lelijk liggen. Al met al dus een balans die in evenwicht lijkt. De verdediging bleek in de wedstrijd tegen Spijkenisse weer degelijk en de voorwaartsen vonden vier keer de vijandelijke touwen. De thuisclub snakt echter naar een succesje. Of hen dat ook wordt gegund? Als de roodhemden van meet af aan bij de les zijn zal het voor de thuisclub een zware kluif worden.

Het is echter net zo als het weer. Vandaag schijnt de zon en morgen grijp je weer naar de paraplu. Hopelijk hebben de Vogels deze niet nodig om de ongetwijfeld Westlandse dadendrang te weerstaan. Indachtig het goede optreden tegen Spijkenisse mogen de Katwijkers ook het vierde duel op hoofdklasse niveau met vertrouwen tegemoet zien.

Eerste klasse B

VALKEN ’68-ZWALUWEN ‘30

Geen enkele tegenstander krijgt Valken'68 vooralsnog van de bal...
Geen enkele tegenstander krijgt Valken’68 vooralsnog van de bal…

Weinigen zullen voor het begin van de competitie er hun zakcentje voor hebben vergokt om te voorspellen dat de nieuwkomer in de eerste klasse na drie wedstrijden zonder puntverlies aan de leiding zou gaan. Ongekende weelde? Een roze wolk? Hoe dan ook, Valken ’68 staat er. Het moet een gevoel geven van mee te kunnen draaien op dit niveau. Met zo’n start is de basis gelegd om met vertrouwen elk duel aan te gaan. De komende opponent is Zwaluwen ’30 uit Hoorn. Een team dat vorig seizoen nog meestreed in de hogere regionen maar tot op heden nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. Op sportpark ’t Duyfrak zullen de Noord- Hollanders er ongetwijfeld alles aan doen om het zoet der overwinning te mogen proeven. De rood-gele gastheren daarentegen willen voor het eigen publiek de ongeslagen status handhaven. Hun kracht ligt in het collectief. Met elkaar en voor elkaar. De basis waarop de successen tot op heden werden geoogst. Wordt het een duel op hoog niveau? Aan de namen van beide teams relaterend zou men denken van wel. Wie slaat de vleugels het beste uit?

DELTASPORT-GHC

Na de afdroogpartij tegen Sportlust ’46 en het herstel tegen Voorschoten ’97 staat wedstrijd nummertje vier op de kalender. Op het oog lijkt het bezoek aan de Broekpolder in Vlaardingen een lastige klus te worden als GHC bij Deltasport op visite gaat. Als het maar niet op de koffie komt want deze zou nog wel eens erg sterk kunnen zijn. De ex-hoofdklasser is nog ongeslagen – slechts een gelijkspel – maar is in eigen huis lastig te bestrijden. Dennis Olman en de zijnen zullen hier wetenschap van hebben. Hoe moet het strijdplan worden opgezet? Geduldig blijven of lef tonen? Lef dat in de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 enigszins ontbrak maar desondanks door een beauty van Soufiane Boukhidous met 1-0 werd gewonnen. De oogst na drie wedstrijden bedraagt vier punten, een mindere start dan in het vorige seizoen. De rit is echter pas begonnen maar de volgende halte in Vlaardingen is zoals gezegd een hele lastige. Als de tricolores deze tussenstop goed weten te nemen kan het wat meer adem halen. Mee doen voor de onderste plaatsten is een ongewenst gegeven voor de Vlietbewoners.

Nagekomen bericht: GHC speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd en verloor van tweedeklasser TAVV. Het werd 2-5 en de Leidse ploeg stond kort voor tijd met 0-5 achter. Michael de Roode en Tim Gonlag deden in de laatste minuten iets terug. Op dezelfde avond schakelde Deltasport eredivionist Willem II uit (2-1) voor de KNVB-beker. Niet geheel geruststellend, of beter verontrustend…voor de Groene Hart Combinatie

De derby tussen GHC en Voorschoten'97 leverde zoals altijd veel strijd op
De derby tussen GHC en Voorschoten’97 leverde zoals altijd veel strijd op

VOORSCHOTEN ’97-SPORTLUST ‘46

Met één schamel puntje uit drie wedstrijden wordt het tijd dat er op Adegeest weer eens gejuicht kan worden. Of dit tegen ex-hoofdklasser Sportlust ’46 zomaar zou kunnen, valt echter te betwijfelen. Het team uit Woerden leed slechts puntverlies tegen Deltasport (1-1) dat ook mee wil doen voor de prijzen. Het wordt sowieso een zware opgave voor trainer Marcel de Hoogt en zijn manschappen. De thuisclub leeft momenteel beneden haar stand. Een stand die groen-geel graag zo snel mogelijk wil zien veranderen. Of Sportlust ’46 de ideale opponent is valt echter te betwijfelen. Het kruit van de Voorschotense frontlinie is nog steeds droog. Tegen GHC werd er wel geschoten maar niet geraakt. Hoog tijd voor de ontlading in de frontlinie want zo improductief na drie wedstrijden is waarschijnlijk in het archief van de club niet terug te vinden. In de Leidse Vijf Meihal wordt er, hoewel bij een andere tak van sport, in dit soort gevallen de hulp ingeroepen van een loodgieter. Of klaren de Voorschotense mannen zelf de klus naar een wederopstanding?

Zondag

Eerste klasse B

FC BOSHUIZEN-GDA

De kadebewoners ‘doen het leuk’ volgens trainer Steef Roodakkers die vorig seizoen tussentijds het roer over nam en het schip in de hoofdklasse zag stranden. Vergeten lijken de nederlagen. Vergeten alles sores er omheen. Een nieuwe start in de eerste klasse lijkt als ‘een nieuwe lente, een nieuw geluid’. Na drie wedstrijden de volle buit in de knip gestoken. Dat voelt voor de spelers, die uit de vorige jaargang zijn over gebleven, lekker aan. Ongekende weelde? Met beide benen op de grond blijven om aanstaande zondag GDA op eigen bodem te ontvangen. Op papier een makkie omdat de mannen uit Loosduinen nog geen enkel punt bij elkaar wisten te ballen. Het zou natuurlijk zo maar aan de kade kunnen gebeuren. Gezien de vorm en het vertrouwen bij geel-blauw lijkt dit niet voor de hand te liggen. Dus een duidelijke 1 op het totoformulier. De Leidse ploeg naar twaalf uit vier, dat zou wat zijn.