voorbeschouwing167x60J.l. zaterdag werd het veld van RCL afgekeurd, maar de KNVB besloot het treffen direct weer op het programma te zetten in andermaal een inhaalprogramma. De Leiderdorpers wacht de schone taak om weg te komen van de onderste plaatsen. Dat tracht FC Boshuizen op zondag ook, maar die taak is ondertussen bijna ondraaglijk. Kunnen de regionale clubs komend weekend met een glimlach van het veld stappen?

Zaterdag, Eerste klasse B:

RCL-ZWALUWEN ‘30

Bij de Racing zal men vast nog niet vergeten zijn dat het de eerste ontmoeting in Hoorn kort voor tijd met 3-2 uit de vingers liet glippen. Een goede wedstrijd die niet naar behoren werd beloond. Zaterdag dient zich de mogelijkheid aan om op De Bloemerd revanche te nemen maar dat zal een zware kluif voor de equipe van Ben Kottenhagen worden. De Noord-Hollanders bezetten een stevige derde plaats op twee punten achter Swift dus zij behoren tot de sterkeren uit de eerste klasse B. Zwaluwen’30 heeft daarnaast een wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers. RCL is juist weggezakt tot de één na onderste plaats en dat betekent rechtstreeks degraderen aan het einde van de rit. Zover is het nog bij lange na niet maar een spookbeeld dat de rood-witten maar al te graag willen verjagen. Gelukkig voor hen zijn teams als BVCB, Nootdorp, Alexandria’66 (wel winnend van Voorschoten’97 met 0-3, vier dagen terug) en WV-HEDW nog niet uit beeld en nog in de kraag te vatten. Maar dan is winst op nummer drie wel van vitaal belang. Voorwaar een zware opgave voor de mannen uit Leiderdorp, die nog wachten op de eerste driepunter in 2014. Overigens won hekkensluiter Aalsmeer van WV-HEDW in de voorbije speelronde en de nummer veertien geeft zich derhalve dus ook nog niet gewonnen.

Zondag, Hoofdklasse A

FC BOSHUIZEN-DOSKO

pasfoto_Boshuizen_Aimen SaidVoor aanstaande zondag staat de zeventiende wedstrijd voor de FC op de kalender. De volgende stap op weg naar een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid degradatie. Het spook dat al maanden lang op de loer ligt, neemt steeds grotere vormen aan. Had dit in een eerder stadium naar de achtergrond kunnen worden verdreven als de geel-blauwen destijds hadden geacteerd zoals de laatste weken? Is het de hand van de nieuwe trainer Stefan Roodakkers? Weliswaar leverde de twee laatste wedstrijden slechts één punt op maar de winst zat ‘m in beter spel en vooral ook discipline in het team. Nu waren de twee laatste tegenstanders ook niet van het minste kaliber. Tegen Quick werd na een geweldige inhaalrace een 4-4 gelijkspel geboekt. Dat het team uit bij de Koninklijke HFC van de koploper zou winnen, lag niet in de lijn der verwachtingen. Toch presteerden de Leidenaren goed en pas kort voor tijd konden de gastheren de 3-1 noteren. Geen schande natuurlijk, deze min of meer ingecalculeerde nederlaag. Om het verloren seizoen in de hoofdklasse nog een tikkeltje glans te geven zouden een paar punten erbij welkom zijn. De eerste optie lijkt DOSKO, dat aan de Kade neerstrijkt. De uitwedstrijd werd nipt met 4-3 verloren, dit na een krankzinnige middag. Aimen Said (foto) zorgde voor de 0-1 en 1-2 en Mehmet Güngör dacht met zijn treffer voor de 3-3 een punt veilig te stellen. In de slotminuut dacht Nicky Nuytemans daar anders over. De mannen uit Bergen op Zoom behoren ook tot de laagvliegers, dus in principe liggen er mogelijkheden voor Roodakkers en de zijnen om een driepunter in de vrij lege knip te steken.