Eerste klasse B (zondag)- Vorige week werd RKAVV op de eerste nederlaag getrakteerd door FC Boshuizen in een meer dan meeslepend gevecht. Dit keer was Goes de klos en was opnieuw de Leidse ploeg de veroorzaker van het eerste ‘leed’ van de ploeg uit Zeeland. De ploeg van Steef Roodakkers is nu nog de enige ploeg zonder verlies, maar staat toch derde doordat de blauw-gelen wel eerder tweemaal gelijk speelden.

In Goes werd er afgesloten bij een score van 1-2 en volgens doelman Yassine Roosblad was de overwinning van zijn ploeg verdiend te noemen. ,,Beide ploegen hebben de nodige kansen gehad en er was veelal evenwicht. Ik denk echter dat onze inzet doorslaggevend is geweest. Dat was smullen. We bleven tot de laatste snik lopen en zo hebben we de overwinning in de wacht kunnen slepen.”

De bank -hier op archieffoto- van FC Boshuizen heeft de zaken momenteel prima voor elkaar..
De bank -hier op archieffoto- van FC Boshuizen heeft de zaken momenteel prima voor elkaar..

Zoals zo vaak was Jesper Neuteboom weer belangrijk voor zijn ploeg. Met twee kopballen liet hij het meegekomen Leidse publiek juichen, hoewel Roosblad meende dat de eerste treffer uiteindelijk in het doel werd gewerkt door een speler van de thuisploeg. Kort voor tijd kwam Goes nog terug tot 1-2, maar de gelijkmaker viel niet en dus gingen de drie punten mee naar Leiden. Roosblad: ,,Na die 1-2 drongen zij enorm aan, maar daardoor kregen wij veel ruimte om te counteren. Enkel kregen wij de 1-3 ook niet op het scorebord, maar dat was dus uiteindelijk niet meer nodig. Dit was misschien niet zo’n zwaar bevochten overwinning als vorige week, maar toch voelt het alsof de wedstrijd langer duurde. Het veld was stroef en er stond een straffe wind. Moeilijke omstandigheden dus en ik denk ook niet dat wij, en ook Goes niet, het beste voetbal hebben gespeeld van het seizoen. Maar soms moet je knokken voor een beloning en dat is de winst van vandaag.”

FC Boshuizen keerde tegen 19 uur terug op de Boshuizerkade en daar werd door de spelers samen gegeten en de stemming was uiteraard opperbest. ,,Zeker, want dit zijn fraaie overwinningen. Ons zelfvertrouwen neemt zo lekker toe en dat komt de sfeer ten goede. Dit is een mooie en jonge groep met een prima trainer. Ik moet zeggen dat ik het bijzonder naar mijn zin heb. Ik kom van Zeeburgia uit Amsterdam. Op de laatste dag en in het laatste uur is de overschrijving in orde gekomen en dat is een prima beslissing geweest. Het op en neer rijden uit Amsterdam naar Leiden vind ik geen probleem. Ik krijg er veel voor terug.”

Roosblad keepte al diverse keren puik, zeker tegen RKAVV. Tegen Goes ging het wederom niet slecht. ,,Ik stond in fases aardig onder druk, maar stond sterk in mijn schoenen. Eenmaal werd ik gered door de paal. Het zit ons niet tegen de laatste tijd. Het is leuk om complimenten te krijgen, maar ik sta onder de lat om ballen tegen te houden. Niks meer, niks minder. Net zoals ze voorin moeten scoren. Het doet me uiteraard goed als ik een stempel kan drukken voor de ploeg.”

Volgende week wacht weer een topper. Dan komt Nieuwerkerk, dat VELO terugwees, naar Leiden. Inmiddels spreken we dan over de nummers 3 en 1. ,,Prachtig toch. Dat wordt weer een heerlijke pot. We gaan ons weer focussen en dan komen we een eind, denk ik. Als we zo blijven spelen en knokken voor elkaar kunnen we zeker mee blijven doen. Nee, ik kijk niet te ver vooruit maar mijn gevoel wordt steeds beter. We hebben ons mannetje gestaan in toppers en willen dat ook volgende week doen.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Roosblad, Van As, Hagens, Neuteboom, Cesar, Schouten, Ortega, Maachou, Güngör, Bekooij, Gangadin.