(Zondag, 1B)- Toegegeven, er stond een forse wind en de omstandigheden waren niet bijster uitnodigend aan de Lageweg. Dat nam niet weg dat SJC en UVS er weinig van bakten zondagmiddag. Kortweg won de ploeg die net wat minder slecht voor de dag kwam van een wel heel pover UVS(1-0).

Gevolg: SJC heeft prima papieren voor het opvissen van de tweede periodetitel (enkel Nieuwerkerk kan nog roet in het eten gooien, red.) en UVS zal alles op alles moeten zetten om de derde periodetitel, deze staat voor de deur, te pakken en zo nog iets van het seizoen te kunnen maken.

De straffe wind raasde over het veld en vooral UVS had daar in de eerste dertig minuten een broertje dood aan. De zwartwitten domineerden, zonder dat er sprake was van sprankelend voetbal. UVS stelde daar vrijwel niets tegenover. De ploeg van Laurens Mouter oogde agressiever en het was duidelijk dat de punten hoe dan ook in huis moesten blijven. Richard Versteden kreeg al snel de kans om zijn team op voorsprong te zetten, maar de aanvaller faalde.

De druk op het Leidse doel hield aan en voor de gasten was het hoofdzakelijk tegenhouden geblazen. Enkel Maikey Parami blafte een keer, maar zijn schuiver ging voorlangs. Voor het overige maakte enkel SJC aanspraak op een voorsprong. Die kwam er ook, maar daarbij was wel onbedoelde hulp nodig van de zonder Remy Constancia en Mats van der Poel acterende formatie van Paul van der Zwaan. Een misverstand tussen doelman Niels van den Burg en het koppel Mo Berdai en Bart van der Weijden werd uitgebuit door Mike van Dam die Versteden een niet te missen kans bood.

Na de 1-0 liet UVS iets meer de tanden zien, maar in dentaal opzicht ging het om melktanden en zo bleef Mouters brigade eenvoudig overeind. De streekderby viel ronduit tegen, maar met de tussenstand was er tevredenheid bij de Noordwijkers.

Na de rust werd het er niet beter op. Sterker nog; het duel zakte weg naar een nog bedenkelijker niveau. Zelden werd de bal geschoven naar een speler met dezelfde kleur om de schouders. De thuisblijver had gelijk, want in de tweede helft werden de beide doelmannen nauwelijks nog getest. Niels van den Burg moest in de slotfase nog wel aan het werk, want in die fase kon SJC nog uitlopen naar een grotere score omdat UVS meer risico’s moest gaan nemen. In de stand kwam evenwel geen verandering meer.

Bij SJC had doelman Hans van den Bosch zich in de rust overigens geblesseerd moeten laten vervangen door Robin Otten. De goalie werd niet in verlegenheid gebracht door de blauwwitten, die zonder enige terughoudendheid één van de slechtste wedstrijden gespeeld moeten hebben van deze competitie. UVS was machteloos, ideeëloos en speelde zonder ziel.

Dat laatste zal anders moeten in de laatste reeks wedstrijden om zodoende nog wat kleur te geven aan het feestjaar. UVS had wat dat betreft nog honderd jaar kunnen voetballen, maar tegen SJC zakten de blauwwitten door het ijs. Een derde nederlaag op rij leverde geen positievermindering op, maar de zevende stek biedt geen enkel perspectief meer op de reguliere ranglijst. De derde periode kan enkel nog soelaas bieden. Van der Zwaan was kort en bondig in zijn beoordeling: ,,Tranentrekkend slecht.”

Opstelling SJC: Van den Bosch (Otten), Beijer, Verhoek, Solleveld, Groot, Walter, Zonneveld, Hoogeveen (Van der Hoeven), Van Dam (Van der Plaat), Versteden, Van der Zalm.
Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, J. Neuteboom, Van Vliet, B.Neuteboom (Van der Zwet), Mink, Westdorp (Hoogenboom), Van der Weijden, Akhamrane, Parami, Sebrechts (Valies).

Auteur: Wim Mugge