Afgelopen zondag was DoCoS al voor de 25e maal gastheer tijdens het Haring & Wittebrood Toernooi. Dit toernooi wordt ieder jaar gehouden als inleiding van de 3 oktober festiviteiten in Leiden.

De weergoden waren gunstig gezind en niets stond de organisatie nog in de weg om er een prachtig evenement van te maken. Het toernooi werd afgewerkt in een dag vullend programma en zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van vele vrijwilligers.

ricardo van rhijnDe D1 selecties van  DoCos, ADO Den Haag, Ter Leede, S.B.V.Excelsior, Foreholte, VVSB, RKAVV, Meerburg, RCL, Voorschoten’97, HVCV Quick en Wilhelmus mochten in twee verschillende poules gaan uitmaken wie uiteindelijk de finalisten zouden worden van de editie 2014.

Het ontbrak de spelers aan niets. De traditionele lunch met haring en wittebrood was wederom goed verzorgd. Ook waren er een poffertjeskraam en ijskar op het terrein aanwezig. Alle vrijwilligers van DoCos en de 3 October Vereniging zorgden voor een glad verlopen toernooi.

Omstreeks 16.00 werd de uiteindelijke finale gespeeld tussen HVCV Quick en Excelsior. Deze werd gewonnen door de D-pupillen van de Haagse club. Als kers op de taart voor de jeugdspelers zou Ajax-speler Ricardo van Rhijn (ex-jeugdspeler van DoCoS) de prijsuitreiking doen. Tevens wilde Ricardo van deze dag gebruik om de kick off te geven voor de Ricardo Van Rhijn Foundation.

LAV interviewde Ricardo over zijn beweegredenen om deze foundation op te richten. Op onderstaande podcast is dit interview te beluisteren: