Op zondag 28 september 2014 organiseert voetbalvereniging DoCoS alweer voor de 25e keer het Haring & Wittebrood – toernooi voor de D1 jeugd – selecties. Het toernooi wordt gespeeld op de DoCoS voetbalvelden aan de Haagse Schouwweg te Leiden en wordt ieder jaar georganiseerd vooruitlopend op de Leidse 3 Octoberfeesten. De deelnemende spelers en bezoekers uit het gehele land maken hierdoor ook kennis met Leiden en de geschiedenis van het Leidens ontzet. Aanvang van het toernooi is 09.45 uur.

Deelnemende verenigingen

De sterkste D-selecties van de Betaalde Voetbal Organisaties ( BVO’s ) van SBV Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag. Daarnaast vanuit het ADO-Den Haag Haaglanden netwerk HV& CV Quick Den Haag, RKAVV Leidschendam, Ter Leede Sassenheim, Wilhelmus Voorburg, Foreholte Voorhout, Voorschoten ’97, VVSB Noordwijkerhout, RCL Leiderdorp, Meerburg Zoeterwoude en DoCoS.

Activiteiten

In de pauze van het voetbal programma ( tussen 12.00 en 13.15 uur ) genieten de bijna 200 deelnemers en hun begeleiders van een lunch met Haring en Wittebrood. Ongeveer 25 vrijwilligers zorgen dat een ieder aan zijn trekken komt. De haringen zijn zoals ieder jaar weer beschikbaar gesteld door de 3 October Vereeniging.

Daarnaast zullen in de pauze van ongeveer 12.15 tot 13.15 uur Hasan Isik en Stefan Molendijk, twee professionele freestyle voetballers van het voormalige wereldberoemde Soccershowdown team een optreden verzorgen! De poffertjeskraam en de ijscokar zullen op deze dag eveneens niet ontbreken.

Prijsuitreiking

Omstreeks 16.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De prijsuitreiking zal worden verricht door de speler van Ajax: Ricardo van Rhijn. De verdediger is zijn voetballoopbaan begonnen bij de jeugdafdeling van DoCoS.

Zie ook: http://www.docos.nl/nieuws/165/docos-gastheer-voor-25e-haring-en-wittebroodtoernooi