VraagAntwoord
Wim de Bolster. Geboren op 23-04-1989 in Leiden. Ik woon samen in Leiden met mijn vrouw Robin. Op dit moment ben ik werkzaam bij Achmea, op de afdeling zorg en gezondheid. Naast mijn werk volg ik nog een rechtenstudie aan de Open Universiteit, die ik volgend jaar hoop af te ronden.
Mijn voetballoopbaanIk ben ooit begonnen bij Lugdunum en vanaf de C-tjes de rest van mijn jeugd gespeeld bij UVS. Daarna heb ik 2 seizoenen bij Boshuizen op zondag gevoetbald, waarna ik de overstap naar RCL maakte. Daar heb ik 2 jaar gespeeld en nu ga ik op voor mijn 3e seizoen DoCoS in het nieuwe voetbaljaar.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Ik volg eigenlijk vrijwel alles wat met sport te maken heeft, ook houd ik van reizen en drink graag zo nu en dan een biertje met vrienden.
Laatste vier op WK. Welk land gaat verrassenIk denk dat Duitsland gaat winnen, Argeninië en Brazilië zullen de laatste 4 ook halen en het land dat gaat verrassen is Frankrijk, dat ook de laatste 4 gaat halen.
Mijn elf voor OranjeOm echt de beste 11 te noemen vind ik best lastig. Ik denk wel dat Van Gaal niet heel veel beters had kunnen selecteren. Van der Wiel en Strootman zijn immers geblesseerd. Wel zou ik Emanuelson meenemen, zeker wanneer hij dat systeem met 5 verdedigers aan wil houden.
Mijn mening over de ere-divisie. Meevallers, tegenvallers, opvallende zakenOndanks het matige niveau vind ik het wel steeds leuker worden, de top is veel breder en de verschillen kleiner. Ook vind ik het wel leuk dat gepromoveerde ploegen zich makkelijker handhaven met vaak ook erg leuk voetbal.
Mooiste voetbalcomplex uit de regioIk vind het complex van Rijnsburgse Boys er mooi uit zien, maar accommodaties die oud en vervallen zijn daar heb ik vaak meer mee. Denk aan het oude complex van Boshuizen, het zag er niet uit, maar het heeft wel wat.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Vorig seizoen zijn we met DoCoS kampioen geworden van de 4e klasse, dat was echt heel leuk om mee te maken. Ook ben ik met het 2e van Boshuizen gepromoveerd naar de Hoofdklasse, wat voor ons echt een topprestatie was. Wat ik ook erg mooi vond was dat Nederland 4 jaar geleden tot de WK-finale reikte, maar dat was ook direct een dieptepunt uiteraard..
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Binnen het voetbal zit ik voorlopig goed bij DoCoS. Het is een leuke vereniging en we hebben een gezellige en goede ploeg waar we nog stappen mee kunnen maken. Buiten het voetbal wil ik het liefst zo snel mogelijk mijn studie afmaken.
Wat vind je van het nieuwe jasje van leidenamateurvoetbal.nl? Wat lees jij vooral? Wat mis je eventueelZiet er erg goed uit, er zijn eigenlijk geen dingen die ik mis. Ook vind ik het prettig dat er tegenwoordig in het weekend zelf al verslagen worden geplaatst.
Social mediaTwitter en facebook gebruik ik wel, maar ben er niet heel fanatiek mee bezig.
Deze programma's op tv zie ik graagIk kijk graag naar series als Breaking Bad en Game of Thrones.
Dat zijn voor mij (min of meer) heldenAls kind was ik helemaal gek van Ronaldo (de Braziliaanse), dus dat is voor mij wel een soort van jeugdheld.
Dat vind ik nou humorDe humor in de kleedkamer, ik heb rond de trainingen nog maar zelden een serieus gesprek voorbij horen komen. Heerlijk.
Dat zou ik nou nooit doenIk zie wel eens tegenstanders voorbij komen die bewust een tegenstander proberen te raken in plaats van de bal te spelen. Zou ik nooit doen.
Daar had ik beter over na moeten denkenOp onze laatste vakantie hebben ze me zo ver weten te krijgen om de microfoon te pakken in een karaokebar, daar zijn nu (uiteraard) camerabeelden van.
De zomer van 2014 gaat er voor mij zo uitzienIk ga de eerste 3 weken van juni lekker op vakantie naar Maleisië en Indonesië. Uiteraard ga ik ook zoveel mogelijk wedstrijden van het WK bekijken, dit valt voor een gedeelte samen met mijn vakantie, dus ik zal ook veel wedstrijden daar zien.
Wat een afgangHet interview dat Van Gaal aan de Engelse media gaf.
Echt mee stoppen. Eigenlijk vanaf nu..Racisme in voetbalstadions, echt te treurig voor woorden.
LevensmottoIk heb niet specifiek een motto, wel vind ik dat je moet genieten van elke dag en lekker doen wat je leuk vindt.
Lekker dingMijn vrouw natuurlijk.
Meest opmerkelijke recente nieuwsIk kan nog steeds niet helemaal bevatten dat er 2 maanden geleden een vliegtuig is kwijt geraakt en dat er gewoon nog geen spoor van teruggevonden is.
Doodstraf in de Verenigde StatenIk ben absoluut tegen de doodstraf. Ik vind niet dat je als mens moet kunnen beslissen over het leven van een ander mens.
Doe daar nou eens wat aanSierd de Vos als commentator, die man is echt een ramp.
Doe eens normaal zegEen vrouw met een baard die het songfestival wint.
Daar kijk ik enorm naar uit en waaromKomende zomer, ik heb een heerlijke vakantie in het vooruitzicht en ik kan ook niet wachten op het WK.
Weg ermeeDie gasten die in stadions alles verzieken, waardoor er bijvoorbeeld tijdens klassiekers geen uitsupporters meer worden toegelaten. Dat is toch doodzonde.
Verschrikkelijk overgewaardeerdHet team van België. Ik geloof niet dat ze ver komen op het WK.