artikel image rijnland(Zondag,4A)- FC Rijnland is van de koppositie gestoten. De ploeg van Ronald Mink had al wel meer verliespunten dan de nummer twee, Kickers’69, maar de nederlaag tegen DoCoS zorgde ervoor dat de Leimuidenaren nu ook meer punten hebben.

De 1-4 uitslag, overigens speelde DoCoS thuis omdat de onderlinge wedstrijden in goed overleg werden omgedraaid eerder, roept natuurlijk de nodige vragen op. DoCoS piekt af en toe best wel in de vierde klasse, maar was het niet FC Rijnland dat in een oefenwedstrijd Roodenburg (zaterdag,3A) te kaken zette vijf dagen terug en dus in bloedvorm leek te steken?

Middenvelder Smeele: ,,Geen speld tussen te krijgen. Zo win je van Roodenburg, train je als beesten en is zelfs de warming-up scherp en zo ga je er na anderhalf uur af met een forse nederlaag. Zo is voetbal. Ik geef een groot compliment aan DoCoS. Ze hebben ons prima bespeeld. Maar ik kan er niet om heen dat FC Rijnland een complete off-day beleefde.”

Bij rust was het 1-2 voor DoCoS of 2-1 zo u wilt. Smeele: ,,We stonden te slapen bij een vrije trap van DoCoS. Daar maakten ze goed gebruik van. Daarna kwamen we wat gelukkig op 1-1 door en van richting veranderde inzet van Patrick Oomen. Toch stonden we op de helft achter door weer een vrije trap.”

 

Jeffrey Smeele (7): ,,Hele week scherpte, tot aan DoCoS"
Jeffrey Smeele (7): ,,Hele week scherpte, tot aan DoCoS”

FC Rijnland wilde een en ander recht zetten, want het geloof in de titel mocht niet worden verstoord door de buurman. ,,We stonden met 24 man op de training vrijdag ondanks het beestenweer. Iedereen was gretig. Dat hadden we nu dus ook moeten zijn, maar we kwamen andermaal slecht uit de kleedkamer en prompt was het 1-3. Daarna zijn we gaan forceren met lange ballen op de niet fitte maar wel ingevallen Boudewijn (Kamphues, red.). Het lukte echter niet en zij bleven goed overeind. Uiteindelijk werd het 1-4 en dat is eigenlijk ongelooflijk. Met alle respect, maar van DoCoS behoren wij te winnen. Dat had ook een prettige opmaat geweest naar sleutelduels tegen Zoetermeer en GOL Sport.”

Aan onderschatting lag het zeker niet volgens Smeele, maar dit soort wedstrijden speel je nu eenmaal wel eens in het seizoen. ,,We hebben ze gezien tegen UDO vorige week en waren dus gewaarschuwd, want daar speelden ze ook zeker niet slecht.” Uiteraard is FC Rijnland nog niet gezien voor de titel of de tweede plek, beide posities straks beloond met promotie. En anders kan de nacompetitie ook nog een omweg zijn om de vierde klasse te verlaten.

Smeele: ,,We hebben even lekker elkaar de waarheid gezegd en daarna weer een biertje gepakt. We maken een ontzettend leuk seizoen door en moeten nu niet meteen van de kook raken. We hebben nu even twee weekenden rust en gaan zien hoe onze concurrentie het ervan afbrengt. Het had lekkerker geweest om dat te doen met drie punten meer, maar het is niet anders. Doodzonde, dat wel.”

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Luiten, Mink, Van Leeuwen, Dros, Van der Putten, Smeele, Oomen, Brandt, Cerdijn, Van Koppen.