In de vroege ochtend van 2 januari (06.00 uur) vertrok de Docos selectie (in totaal 38 man, inclusief begeleiding)  naar Belek in Turkije om aldaar een trainingskamp te houden en op 5 januari deel te nemen aan de Corendon Cup. Een kort reisverslag van de belevenissen van de derdeklasser.

Docos 2 resultaatNa te zijn aangekomen in Antalya en per bus te zijn gebracht naar het vijfsterren hotel Atlantis Belek was de eerste klus inchecken en klaarstomen voor de eerste training.  Na per bus te zijn vervoerd naar het trainingscomplex werden de spelers blij verrast door de uitmuntende kwaliteit van het grasveld. Hoeveel de vlucht en de het vieren van het nieuwe jaar nog goed in de benen zat werd er met enthousiasme een lichte training ondergaan.

De volgende dag werd er in de ochtend wederom getraind, nu wel wat intensiever, maar helaas onder mindere weersomstandigheden. De middag en avond werden gebruikt om te genieten van alle faciliteiten van het hotel, van zwembad tot discotheek.

Op zaterdag opnieuw een dag in teken van trainen en ontspannen.  Fanatiek werd ook per kamer deelgenomen aan de voetbalquiz. Verrassend over hoeveel voetbalkennis (ook over feiten uit een ver verleden) de toch overwegend jonge spelers beschikken.

Docos Belek resultaatDe zondag is de dag van de Corendon Cup. In de ochtend rekken en strekken op het strand en daarna naar Lara om deel te nemen aan het toernooi. De zon liet zich nu ruimschoots zien. Ook nu weer prima velden. Docos was ingedeeld in een poule samen met Odin 59 en SHO 2. De andere poule bestond uit OVC 85, BLC en Quick Den haag. Door een 2-1 winst op Odin’ 95 en een 0-0 gelijkspel tegen SHO plaatste Docos zich toch wel verrassend voor de finale. In de andere poule bleek Quick Den Haag de sterkste (inzet foto). In de finale kwam Docos snel op achterstand, maar had de veerkracht om toch gelijk te komen door een schitterend afstandsschot van Mitchel Klein. In de allerlaatste minuut werd het krachtsverschil omgezet in een fraaie treffer van Quick. Aan de ene kant teleurgesteld, aan de andere toch tevreden over het uiteindelijke eindresultaat, zeker gezien de sterkte van het deelnemersveld.

De maandag werden de spullen gepakt en de terugreis aangevangen. Mooi detail was dat Docos  en Ajax, met oud-Docos speler Ricardo van Rhijn, elkaar kruisten. Al met al kan Docos terugzien op een geslaagd en prima georganiseerd trainingskamp. Een mooie start en goede basis voor de tweede seizoenshelft.

 

Bert Peet