Tweede klasse C (zaterdag)- RCL heeft de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. In Waddinxveen werd met 2-1 verloren van Be Fair en dat had volgens trainer Ben Kottenhagen hoofdzakelijk te maken met ‘de slappe start’ van zijn ploeg. Ook verdediger Gwen Koet kon niet ontkennen dat RCL niet goed startte en dat leidde tot de eerste volledige uitglijder in de tweede klasse.

Koet: ,,Ik heb er niet echt een verklaring voor, maar we begonnen zeker niet overtuigend. Door een fout aan onze kant werd het ook 1-0 en dat was op dat moment niet meer dan terecht. Gelukkig pakten we het wel goed op daarna, maar we hadden pech en misten wat scherpte om voor de rust op gelijke hoogte te komen.”

,,Tommy Sinteur mikte op de paal en kreeg daarnaast nog een grote kans. De gelijkmaker hing zeker in de lucht, maar kwam er dus niet. Ik vind dat we RCL-onwaardig zijn begonnen aan de wedstrijd, maar dat we daarna bij vlagen weergaloos hebben gespeeld. Het is iets ongrijpbaars in de sport dat je zo van kleur kan verschieten in één helft. Maar het mag duidelijk zijn dat we onszelf met dat slappe begin in de nesten hebben gewerkt”, oordeelde Kottenhagen.

Niet ver na rust kwam de thuisploeg op 2-0, waarbij Koet betrokken was. ,,Er kwam een steekbal op hun rechtsbuiten en hij liep de zestien in. Ik tikte hem lichtjes aan op zijn hak en daardoor ging de speler onderuit. Ik snap de pingel wel, maar ben natuurlijk niet blij met mijn betrokkenheid. Ik kreeg gelukkig geen rood, maar wel de gele kaart.” Na het benutten van de penalty werd het nog lastiger voor RCL, maar hopeloos was het nog niet. Zeker niet nadat Nick Scheurwater de 2-1 op zijn naam schreef. In de resterende tijd, een kleine tien minuten, kon RCL echter niet nog eens de trekker overhalen.

Koet: ,,Dit was niet nodig, maar aan de andere kant was dit wel een aardige tegenstander. Ik snap alleen niet zo goed waarom het in uitwedstrijden vooralsnog veel moeizamer verloopt dan bij wedstrijden in de Bloemerd. Daar moet meer evenwicht in komen. Toch staan we er kort bij en er is na een nederlaag natuurlijk geen reden voor paniek.”

Dat oordeel kwam ook uit de mond van Kottenhagen, maar toch hekelde hij nogmaals het feit dat RCL er niet stond vanaf het begin. ,,Dat is nooit goed, maar zeker niet tegen een tegenstander als Be Fair. Ze hebben een counterploeg met goede spelers voorop en een dito middenveld. De schade valt mee in de rangschikking, maar we moeten hier wel een les uit leren.”

Bij RCL bleef de van een blessure herstellende Frank Hillebrandt aan de kant en koos Kottenhagen voorts voor Ronald Mink in plaats van Ruben Leugering, dit was een week eerder tegen FC Lisse (districtsbeker, red.) andersom. Patrick van der Spoel nam zijn positie centraal achterin weer in en daardoor nam Ali Barokzoy weer plaats op de bank.